Najaarsconcert Caecilia

Zwolle – Dirigent Béni Csillag kan zich aan het publiek presenteren tijdens het najaarsconcert van Caecilia met: de Schöpfung van Haydn. Dit concert zal dinsdag 11 november a.s. plaatsvinden in theater de Spiegel te Zwolle, aanvang 20.15 uur.

Beni Csillag (1976) begon in 1995 aan zijn studie koor-en orkestdirectie aan de Liszt Ferenc Academie in Boedapest. Naast deze hoofdvakken studeerde hij tevens muziektheorie en schoolmuziek. In 2001 rondde hij zijn studie af. In 2003 werd Béni Csillag geselecteerd voor de Eric Ericson Masterclass in Haarlem. Een week lang werkte hij met het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. In juni 2007 werd hij opnieuw geselecteerd. Sinds september 2005 woont Béni Csillag in Nederland. Hij studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In september 2008 behaalde hij hier Cum Laude het Master-diploma. Op dit moment is hij artistiek leider van: het Philipskoor in Eindhoven, het Leids Projectkoor en het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble, Toonkunstkoor Caecilia in Zwolle.

Solisten zijn Hanneke de Wit ,sopraan; Leon van Liere, tenor en Frans Fiselier, bas. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door HET Symfonie orkest (orkest van het Oosten). 
 
Kaarten zijn te verkrijgen via de Spiegel en via de websitewww.caeciliazwolle.nl. 2e rang € 25 en 1e rang €30. 
Artikel delen:

Reageer