Ecodrome Zwolle wordt familiepark ‘TiZwolle

Zwolle – Nog even en dan is het zover: Zwolle krijgt er een nieuwe vrijetijdsvoorziening bij. Summercamp Heino gaat op het voormalige Ecodrome terrein onder de naam ‘TiZwolle (‘t Is Zwolle) een vrijetijdspark ontwikkelen voor alle leeftijden. De planning is dat de locatie nabij het centrum van Zwolle vanaf medio 2015 aan jong en oud, individuele bezoekers, groepen en gezinnen voor een dag of dagdeel vermaak kan bieden. Later zal hier ook verblijfsrecreatie aan toegevoegd worden.

 

tizwolle.jpg 

 

Summercamp Heino groeit door en wil haar bezoekers naast een landelijke ook een stedelijke bestemming aan gaan bieden. In Zwolle kunnen straks naast groepen kinderen en jongeren, ook andere groepen zoals families, gezinnen, vriendengroepen en collega’s terecht voor een divers aanbod aan activiteiten. Het terrein zal zo ingericht worden dat bezoekers er zowel met mooi als minder mooi weer goed terecht kunnen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het groene en blauwe karakter van het terrein. Verwacht wordt dat ‘TiZwolle in het voorjaar van 2015 al gefaseerd opengesteld kan worden voor dagrecreatie. Daaropvolgend wordt er ook een groepsaccommodatie met 300 bedden gerealiseerd, waarbij de verblijfsrecreatie en dagrecreatie elkaar ondersteunen.

 

09-10-2014_toekomst_ecodrome__01.jpg

 

09-10-2014_toekomst_ecodrome__04.jpg

 

09-10-2014_toekomst_ecodrome__03.jpg 

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…. 

Toevoeging voor Zwolle

Wethouder René de Heer is verheugd over de plannen van ‘TiZwolle. “Met Summercamp Heino hebben we een goede investeerder en exploitant gevonden die op het voormalige Ecodrome een mooi vrijetijdspark realiseert. Een partij die bewezen heeft met respect voor de omgeving een goedlopende recreatie-onderneming te kunnen draaien. Ik ben ervan overtuigd dat de mensen van Summercamp Heino op deze plek iets kunnen neerzetten dat zowel voor de inwoners van Zwolle als voor bezoekers van buiten iets toevoegt aan de bestaande vrijetijdsmogelijkheden.

 

09-10-2014_toekomst_ecodrome__02.jpg 

 

Summercamp Heino

Summercamp Heino organiseert al jaren groepsreizen en streeft ernaar om veilig vermaak en verblijf voor groepen jongeren mogelijk te maken. Summercamp Heino exploiteert naast het vakantiepark ook een eigen outdoorpark, GoChallenge en een eigen touringcaronderneming, ElboBus – Trailways. De formule van Vervoer, Verblijf en Vermaak is al jaren een succes gebleken. 

 

Het landelijk gelegen park nabij Heino is in vijftig jaar tijd door meer dan een miljoen jongeren uit binnen- en buitenland bezocht. In de loop der jaren is het park uitgegroeid tot een veelzijdige accommodatie voor jeugdgroepen zoals scholen en verenigingen. Momenteel telt de accommodatie meer dan 1000 bedden en verblijven er jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers.

 

Verder

De plannen voor de inrichting van het terrein in Zwolle worden momenteel verder uitgewerkt en afgestemd met de buurt. Wanneer ze concreter zijn zullen ze worden gepresenteerd. De bewoners en ondernemers in de omgeving zijn schriftelijk geïnformeerd over de plannen. Op 21 oktober is er voor omwonenden en andere belangstellenden een inloopavond op het Ecodrometerrein. Verdere ontwikkelingen zijn te volgen op www.tizwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Summercamp Heino groeit door en wil haar bezoekers naast een landelijke ook een stedelijke bestemming aan gaan bieden.

  Het enige stedelijke van deze ‘bestemming’ is dat een rurale activiteit in een stad wordt geprojecteerd. De voorwaarden zijn kennelijk zo gunstig dat de kosten lager zijn dan in het buitengebied.

 2. Summercamp! Waar stoute kinderen zes weken verplicht door de ouders heen worden gestuurd om wat discipline en regels bij te brengen.

  En daarbij het woord van God/ knutselen met de natuur/ koken met waste producten/ waar ieder weekend de PvdA jeugd nieuwe tactieken bijgebracht kan worden onder het mom van maatschappelijke discussie.

  *Graag doorhalen wat niet van toepassing is. Waar de wethouders en gemeente Zwolle geen subsidie aan hebben verleend.

  Mooi dat het weer een nieuwe leuke bestemming heeft.

 3. Die nieuwe ondernemer mag dan wel weer eerst bezig gaan met het verwijderen van de ‘gratis’ ‘kunst’ die op meerdere gebouwen is toegevoegd.

 4. Summercamp Zwolle lijkt me ook niet een goede naam omdat deze locatie ook geschikt is voor activiteiten buiten de zomer om.

  ‘TisssZwolle’ vind ik zelf aardig pakkend.

  Hoop dat er iets van lasergamen of paintball in de plannen voorkomt. 🙂

 5. Even volledig oof topic, maar wel ongeveer in deze lijn:
  Er zou bij het stadion, boven de Sligro, toch ook een nieuw ontspanningscentrum komen? Volgens mij heette dat Wallys en zou de eigenaar van Urbana dat exploiteren.
  Zou je kunnen bowlen, lasergamen en biljarten. Ik hoor hier helemaal niets meer van. Voor zover ik toen gehoord meen te hebben, zou dat ergens in 2013 al open gaan.

  Is er iemand die daar meer van weet? Of zijn die plannen toch onhaalbaar gebleken?
  Blijf het vreemd vinden dat dat in Zwolle niet uit zou kunnen.

 6. Super, echt SUPER goed dat de kogel eindelijk door de kerk is.
  en @mariane dank voor de info. Subsidie op zo’n toplocatie is toch ook van de gekke immers.
  Als je wel eens bij ’t voormalige ecodrome bent geweest, dan snap je wat voor een slecht idee subsidie is. Een heel groot restaurant bijvoorbeeld, zonder dat er bijna een mens te bekennen is.
  Economische ideetjes moeten zelf kunnen ademhalen, zonder infuus ook.

 7. Ik vond het Ecodrome wel een aangenaam park. Aardige mensen, soms interessante lezingen, roofvogelshows en een mooi terrein. Ben benieuwd naar TIE Zwolle 😉

 8. Share on twitterShare on facebookShare on printMore Sharing Services
  donderdag 9 oktober 2014 | 16:33
  Laatst bijgewerkt: 9-10-2014 | 16:45
  Dat het voor de vorige eigenaar niet mogelijk was om zonder subsidie het park draaiende te houden, schrikt de nieuwe eigenaar van het Ecodrome in Zwolle niet af. Martyn Besselsen is vol vertrouwen dat hij een succes kan maken van ‘TiZwolle.
  Martyn Besselsen is al jaren eigenaar van Summercamp Heino en wil in Zwolle op de plek van het Ecodrome een vrijetijdspark voor alle leeftijden beginnen. In eerste instantie mikt het park op dagjesmensen maar in de toekomst moeten er ook groepsaccommodaties komen.
  “Wij beschikken over heel veel ervaring vanuit Heino, wat we al vijftig jaar doen.” Met die kennis en ervaring uit Heino verwacht Besselsen Zwolle tot een succes te maken. “Wij zien het verdienmodel in de groepen die bij ons blijven overnachten. Dat is voor ons de financiële verdienste in plaats van de subsidies.”
  Volgend voorjaar open
  Op dit moment is het terrein van het voormalige Ecodrome nogal vervallen. Er liggen losse stenen, er is graffiti en het onkruid staat flink hoog. Maar Besselsen ziet mogelijkheden. “Het is zo’n mooie locatie, er staan nog prachtige gebouwen zoals een oude kas. Er moet een idee voor te bedenken zijn dat hier wat van te maken valt.”
  Volgend voorjaar moet het gedeelte voor de dagjesmensen al open kunnen, is de verwachting. Besselsen wil er een laagdrempelig dagje uit van maken waar vooral bewegen centraal staat. Dus veel attracties waarin de bezoekers zelf wat doen. Hij wil daarbij ook gebruikmaken van wat er nog ligt, zoals bijvoorbeeld de kano’s.
  Wachten op gemeenteraad en bestemmingsplan
  In een later stadium wordt het terrein uitgebreid en komen er groepsaccommodaties. Dat zal nog wel even duren. Eerst moet de gemeenteraad van Zwolle akkoord gaan met de verkoop en ook moet het bestemmingsplan gewijzigd worden, voordat er groepsaccommodaties gebouwd kunnen worden.
  Besselsen heeft er veel vertrouwen in dat de papieren snel in orde komen en dat hij het park tot een succes weet te maken. “Ik zie geen beren op de weg. Het komt gewoon goed. Geef de sleutel maar

  Bron rtv o

 9. Erg leuk!
  Ben benieuwd naar hoe het park er uit gaat komen te zien. TiZwolle klinkt hip en van tegenwoordig. Ik zou zeggen succes en maak er wat moois van:)

 10. Er zat vroeger (jaren 80, begin 90) een natuurmuseum in de Voorstraat in het centrum. Deze collectie is toen naar het Ecodrome gegaan. En ze hadden een grote collectie opgezette dieren. Weet iemand wat hiermee is gebeurd nu het Ecodrome dicht is?

 11. Goed dat je daarbij stil staat Sanne.

  De hele collectie is in september 2012 op transport gegaan en verdeeld over 9 verschillende Nederlandse natuurhistorische musea, waaronder Naturalis in Leiden. Wat ik weet is dat de collectie ruim 100.000 objecten had, waaronder opgezette dieren, eieren, mineralen, skeletten en fossielen.

 12. @Bas-J, bedankt! Blijkbaar is een andere exploitant niet gevonden bij die andere 3. Zonde, veel mensen “verkassen” voor dit soort vermaak nu naar plekken buiten Zwolle.

 13. Bedankt voor je reactie Hans. Gelukkig is het niet verdwenen of in een loods beland. Wel jammer dat Zwolle niet meer zoiets meer heeft voor kinderen. Dat was erg leerzaam en een keer wat anders dan een speeltuin, zwembad of pretpark.

 14. hoezo Bram

  pand is verkocht, gemeente heeft er geen enkele betrokkenheid meer in
  behalve het binnen harken van de OZB

  bij particulier vermaak bepaal jezelf hoeveel dat gaat kosten
  er zijn nog genoeg activiteiten te bedenken wat geen geld kost
  laat je eigen creatieve maar gaan en leun niet op anderen

 15. Ja Bram een busje bellenblaas bij action kost een paar dubbeltjes. Ga deze kopen en je kunt je haast voor niets vermaken. Je gebruikt je eigen lucht, belletjes komen vanzelf kost geen cent. Bram dit is natuurlijk een flauwe reactie van mij maar wil hiermee zeggen dat een dagje uit geld kost en niet alleen bij Tiz. Als jij als helderziende nu al kunt zien dat het niks wordt zou je kunnen overwegen om de politiek in te duiken om jou kennis te gebruiken voor de gemeenschap zal een boel geld opleveren.

 16. Stentor:

  Hij (Besselsen) wil het Zwolse complex ombouwen tot ‘TiZwolle, een park waar vooral groepen terecht kunnen voor (sportieve) binnen- en buitenactiviteiten. Welke dat zijn, daar beraadt het bedrijf zich nog op, maar gedacht moet worden aan onder meer midgetgolf, bootje varen, lasergamen en andere zaken waarbij sportiviteit en bewegen centraal staan. Besselsen hoopt in de toekomst groepen op het park onder te brengen die enkele dagen in Zwolle verblijven en zich deels op het park, maar ook daarbuiten vermaken. Ook individuele bezoekers kunnen er terecht, maar dat zal vermoedelijk (deels)op inschrijving zijn.

  En wat schiet Zwolle en de Zwollenaar hiermee op?

 17. Volgens mij staat er in het stukje dat je zelf quote duidelijk:
  Groepn op het park onder te brengen die enkele dagen in Zwolle verblijven en zich deels op het park maar ook daarbuiten vermaken…

  Deze mensen zullen dus ook bij de lokale ondernemer (horeca, winkeliers,ed.) geld uitgeven. Indirect zal dit voor jou niet opleveren overigens, maar hopenlijk gaan daardoor minder zaken dicht in de binnenstad en blijft voor de Zwollenaar een diverse aanbieding van winkels gewaarborgd.
  Is natuurlijk ook koffiedik kijken, misschien kan Bram zijn licht er over laten schijnen? Hij schijnt de toekomst te kunnen voorspellen namelijk :D;D:D

 18. @passant

  Bram zal zeker in zijn glazen bol kunnen zien dat de ondernemer geen belang erbij heeft dat zijn gasten centen buiten de poort uitgeven.

 19. Dat is jouw idee. Stel nou dat de groep “binnengehaald” worden tegen een all inclusive tarief. Dan zal het de ondernemer een zalige zorg zijn of deze groep continue op zijn terein verblijft.

  Kortom, het is heel makkelijk om op basis van aannames conclusies te trekken. Ook ik maak me daar schuldig aan hoor, dus niks menselijks is mij vreemd ;);)
  Laten we gewoon afwachten wat er gaat gebeuren. Ben wel van mening, net als een aantal anderen, dat het goed is dat er eindelijk iets met dit terrein gebeurt. Denk dat het de gemeente en dus indirect de burgers, in ieder geval geld gaat schelen dat dit niet meer bij de gemeente op de balans staat (maar dat is dus ook weer een aanname).

 20. @Pauze, wees blij dat er een ondernemer is die het wil overnemen van de gemeente.

  Daarnaast lijkt me het niet zo moeilijk om te bedenken dat dit profijt heeft voor Zwolle (en dus haar burgers). Er zullen ook mensen moeten komen werken, wellicht Zwollenaren. Er moet onderhoud gepleegd worden, wellicht Zwollenaren. Het park moet opgeknapt en verbouwd worden, wellicht Zwollenaren. Mensen trekken naar Zwolle om er te verblijven, reclame. Zo kun je nog wel even doorgaan…

  Oh, en ik kan als Zwollenaar er toch ook een groepsactiviteit boeken?!

 21. @Passant @R0bot

  In tijden van wanhoop en gebrek aan visie (en dus alternatieve scenario’s) is iedereen al snel tevreden. Er gaat hier een prachtige locatie met mooie opstallen voor een prikkie onder de hamer.
  Ik hoop dat jullie optimisme bewaarheid wordt.

 22. Pauze, hoezo voor een prikkie? Twee miljoen vind ik nogal wat voor zo’n stukje grond. Hoelang stond het ook al weer leeg? Waarom heb jij niet ingegrepen en er wellicht drie miljoen voor betaald en alle rotzooi die erop gespoten is en vernield is opgeknapt?

  Gemeente is er nu vanaf met een succesvol ondernemer die risico durft te nemen zonder subsidies of garanties van de gemeente, makkelijk he klagen vanaf je bankje

 23. @ derk
  Je weet het toch zo goed? Gewoon je best doen! Prijs per m2 terugrekenen en een waardering voor de opstallen. En verder je afvragen of dit een bijdrage voor het imago van Zwolle is of niet.
  Neem de tijd. Ben benieuwd naar je gedegen analyse.

 24. nee, dat ga jij mij even voorrekenen, lui van aard he. Ben wel benieuwd hoe jij in godsnaam de waardering voor de opstallen berekend, nee geen a1 lokatie. Show me

 25. Keek net even in het kadaster terug naar de aankoopprijs van Moes destijds, grond he, nou dan is er nu al flink verdiend aan die grond of jij moet stijgingen van meer als 11% per jaar kunnen verantwoorden.

  Ohja neem je ook de kosten bewaking, camera’s mee?

  Heel benieuwd op hoeveel jij de grond en opstallen gaat calculeren, hooguit zes ton meer als je rekent zoals de projectontwikkelaars doen en die rekenen al net zo als ze zaken voorspiegelen, in sprookjes

 26. Ik ben benieuwd. Wel mooi dat iemand het oppakt, maar een summercamp is nog al een verschil met een familiepark. En de elementen die bekend zijn van Tizzwolle zullen elders in Zwolle ook al te vinden zijn lijkt mij.
  Bijna alle parken hebben te maken met een terugloop van bezoekers.
  Ik hoop dat zij zich genoeg kunnen onderscheiden en dit niet flopt..

Reageer