Mooie gift van Inner Wheel voor Hospice Zwolle

Zwolle – Deze week ontving Hospice Zwolle een gift van 2.309,- euro van Inner Wheel Zwolle. De cheque werd overhandigd door president Marion Nijenhuis en projecteigenaar Gerrie  Voordouw van Inner Wheel aan Karin Schrör, secretaris van Stichting Vrienden van Stichting Hospice Zwolle.

cheque_inner_wheel_shz.jpg

Foto v.l.n.r. Gerrie Voordouw, Marion Nijenhuis en Karin Schrör 

De inzameling van dit bedrag dateert al van 2010/2011. In het prille begin van de oprichting van Stichting Hospice Zwolle schonk Inner Wheel daarmee ook vertrouwen aan de stichting. De belofte dat het bedrag zou blijven staan en worden uitgekeerd zodra realisatie van Hospice Zwolle een feit is, is nu nagekomen. In 2010 kreeg initiatiefneemster Alet Boukes al de gelegenheid om de plannen voor een huiselijk Hospice voor Zwolle bij Inner Wheel te komen presenteren.  Op dat moment was nog veel onbekend over hoe de realisatie tot stand zou komen en waar. De leden van Inner Wheel waren echter gelijk overtuigd van de waarde van een huiselijke voorziening voor mensen die nog maar kort te leven hebben. En dat daar dan geld voor nodig is begrijpt iedereen.

Gerrie Voordouw is blij dat Hospice Zwolle nu concreet en definitief doorgang vindt. “Ik had tenslotte Hospice Zwolle als goed doel naar voren gebracht in de club. Elk jaar wordt er gestemd voor een bepaald clubproject. Om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen wordt er door de clubleden van alles georganiseerd: een fiets- en/of boottocht , dinertje, high tea of de verkoop van eigengemaakte creatieve producten. Hiervoor wordt dan een bijdrage gevraagd. De opbrengst gaat dan naar het clubproject van dat bestuursjaar. Wij vinden het heel mooi dat Hospice Zwolle een vrijwillig initiatief is waar ook straks grotendeels vrijwilligers werken, en willen dat graag financieel steunen.” 

Inner Wheel is een serviceclub, wereldwijd, die staat voor vriendschap, sociale betrokkenheid en internationale contacten en oorspronkelijk opgericht voor partners van Rotary leden. “ Die beperkte
doelgroep is inmiddels losgelaten. Inner Wheel is nu een zelfstandige service club, landelijk en internationaal. Wij vinden het fijn om ook mensen buiten de bekende kring toe te laten. De oorspronkelijke waarden van Vriendschap en Sociale betrokkenheid blijven overeind, maar dan aangepast aan deze tijd”, aldus Marion Nijenhuis van Inner Wheel. Naast bovenstaande activiteiten zijn er maandelijkse Club bijeenkomsten waar leden geïnformeerd worden over uiteenlopende zaken in de maatschappij. Meer info: www.hospicezwolle.nl en www.innerwheelnederland.nl 

Artikel delen:

Reageer