Winkeldieven aangehouden

Zwolle – Een 28-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Roemenie zijn woensdagmiddag 8 oktober door beveiligingsmedewerkers aangehouden voor winkeldiefstal en aan de politie overgedragen.

In een grootwinkelbedrijf aan de Nieuwstraat werden zij betrapt bij de diefstal van 8 jassen. Daarbij maakten zij gebruik van voor winkeldiefstal geprepareerde tassen. Beiden zijn recidivisten en werden ingesloten. Tegen hen is een nader onderzoek gestart en wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 70
 1. Nelly….. zucht. Ik hoop dat je het cynisch bedoeld……
  Als er iets niet goed is voor de werkgelegenheid is het wel de grenzen dicht doen.
  Moeten we al die kaas en varkens zelf opvreten, al die bloembollen zelf planten, al die chipsmachines van ASML zelf gebruiken, al die baggeraars in Nederland laten baggeren, al die KLM vliegtuigen van Amsterdam naar Groningen laten vliegen (en via Maastricht weer terug), al dat Heinekenbier zelf opdrinken, de hele dag naar Armin van Buuren luisteren, en tevens de haven van Rotterdam dichtgooien!

  Ja Nelly, grenzen dicht! Goed voor de economie !

 2. marco, niet op reageren joh, mensen als nelly zijn zo dom dat zelfs hun held g. wilders (ja geen voornaam, hij is eindelijk terecht verdachte) zich niet met hun in een ruimte wilt bevinden 😉

 3. Goed geschreven marco_z, eens ook. Ik heb ’t ook niet zo met de meer primitieve reakties op iets wat van buiten Zwolle komt.

 4. Ahhhh…. “Grenzen dicht voor dit soort volk ”

  grenzen dicht voor alle criminelen ! Briljant plan. Dat we dat niet eerder hadden bedacht.

  Hoe gaan we dat doen ? Of gaan we gewoon alle Roemenen bij Lobith tegenhouden ?
  (ik hou nu op, anders ga ik richting een Godwin…..)

 5. Inderdaad het zijn vaak verweggistanners8)
  Maar een uurtje later waren het toch echt Nederlanders die werden gepakt. Wel een beetje vreemd dat die niet worden vermeld:o

 6. Nou om te beginnen zouden we net zoals bij bepaalde banen hier om een bewijs van goed gedrag kunnen vragen bij komst, aanmelding uitzendbureau voor werk. Tsja, die crime toeristen die kun je gewoonweg er niet tussen uit pikken. Misschien een optie om bij bewoning van een woning om zo’n verklaring te vragen? Oke ze kunnen bij iemand inwonen, je kunt het niet ondérscheppen.

 7. Jammer dat mensen niet kunnen lezen wat er bedoeld wordt. In het verleden, toen men aan de grens zich nog moest legitimeren, ging het ook goed met de economie. Maar er was wel controle op personen. En geloof mij, als ik het niet met iemand eens ben is het wel de heer Wilders. Die krijgt van mij niet eens een hand. Maar ook in de periode dat grenzen bewaakt werken kwamen er personen binnen de landsgrenzen die niet gewenst waren. Maar een ieder moet toch toegeven dat er een zekere daling komt in de werkloosheid.

 8. Er is geen enkele reden om Nelly zo neer te sabelen als zij oppert dat een beetje controle op personen aan onze landgrenzen wel verstandig zou zijn?
  Je laat toch van je huis s’nachts ook niet de voor- en de achterdeur open staan?

 9. Dit is dus niet de eerste keer dat deze beide figuren opgepakt zijn. Beide zijn recidivisten. Heeft de vorige straf blijkbaar niet veel indruk gemaakt. Hopelijk valt de straf nu hoger uit voor ze. Maar dat zal vast wel niet. En kunnen ze zo weer hun gang gaan. Ook lekker voor de winkeliers.

 10. zulke figuren lachen zich kapot om de straffen hier. Hup een boete, die ze toch niet betalen, en weer op straat. Ik zou zeggen bij de volgende keer een enkeltje Roemenië. Maar dat gaat helaas niet.

 11. @dick, leg uit, begrijp niet wat je bedoelt. 😮 . Kan aan mij liggen hoor. De straffen hier in dit land voor recidivisten zijn nogal mild in vergelijking met andere landen. Daar kom je niet weg met een boete van 240 euro. En een dagje in een politie cel. Een lachertje voor zulke figuren. Gewoon bij de volgende keer uitleveren aan het land van herkomst in dit geval wederom Roemenië, en daar de straf uit laten zitten. En met een beetje meer controle aan de grens is niets mis. Gebeurt nu ook al door ‘vliegende brigades, van de marechaussee trouwens.

 12. apser, ja idd…
  echt baantje voor jou

  Ja, dat vind ik ook, als Japser overdag blijkbaar niets anders te doen heeft dan op WLZ rond te hangen dan heeft hij waarschijnlijk tijd genoeg om op de IJsselbrug te gaan staan posten.
  Als hij daar dan dezelfde onzin uit gaat staan kramen dan wil geen Roemeen onze provincie nog in.:D:D:D

 13. @ bentji. Schreef

  Bericht door dick, op 10 oktober 2014 11:13

  Recidivisten worden toch altijd zwaarder gestraft als ze weer gepakt worden?

  Daarmee bedoelend “recidivisten in het algemeen en overal” zie 11:41

  Jij reageerde met

  Bericht door benjie, op 10 oktober 2014 11:36
  zulke figuren lachen zich kapot om de straffen hier. Hup een boete, die ze toch niet betalen, en weer op straat. Ik zou zeggen bij de volgende keer een enkeltje Roemenië. Maar dat gaat helaas niet.

  Volgens mij gaat die posting alleen over Roemeense recidivisten?

 14. Dan heb je dat niet goed begrepen @ Dick. “toevallig” komen deze veel-plegers wederom uit Roemenië. Bulgarije, Hongarije, zal mij een biet zijn waar ze vandaan komen. Zulke figuren komen hier alleen maar om te stelen en roven en deinzen nergens voor terug. Oplossing zou zijn de winkeliers foto’s te geven. Een winkelverbod helpt ook. Het zal je maar gebeuren als zelfstandige, of in je eigen huis. Dan piep je wel anders.

 15. Er zijn nog altijd grenscontroles, nelly en arnoud. Niet meer permanent, maar steekproefsgewijs en gericht. Heb al diverse malen gezien dat alle oostblokkers stevig werden gecheckt.

 16. Let wel: ik zeg niet dat de grenzen weer dicht moeten.

  Enige dat ik zeg is, dat ik dit soort verhalen over geprepareerde tassen en dergelijke enkel hoor over oostblokkers. En ik kan me dan ook voorstellen dat een winkelier bevooroordeeld raakt en bij het zien van figuren die aan een bepaald beeld voldoen daar extra aandacht aan schenkt. Terwijl een blanke Nederlander ondertussen wellicht achter zijn rug om de zakken vol stopt!

 17. @ benjie, Zelf doel ik met

  11:13 Recidivisten worden toch altijd zwaarder gestraft als ze weer gepakt worden

  wel op

  “Recidivisten in het algemeen (overal ter wereld)”.

  . Jij schrijft (ook 12:45 weer) alsof er overal recidivisten zijn, behalve onder de roomblanke Nederlanders 😮

  😀 Zie inmiddels dat Plantje deze groep mensen ook aanhaalt

  Terwijl een blanke Nederlander ondertussen wellicht achter zijn rug om de zakken vol stopt!

 18. Wat een vreemde opmerking @ plantje. Hoezo zouden winkeliers bevooroordeeld raken? Blanke Nederlander, wat voor ” kleurtje ” heeft de gemiddelde Oost Europeaan volgens jou dan? Dit heeft niets met discriminatie te maken maar gewoon de harde realiteit. Al erg genoeg trouwens.

 19. Als je maar genoeg van dit soort berichten in het nieuws ziet raken mensen vanzelf bevooroordeeld. En er zijn zoveel van dit soort voorbeelden te vinden in het nieuws. Of dat komt omdat er zoveel van dat soort gevallen zijn, omdat het zoveel meer belicht wordt of omdat het mensen (en mij) gewoon meer opvalt laat ik dan even in het midden.

  De gemiddelde Oost Europeaan is blank volgens mij.

 20. Vies tuig gelijk af voeren na eigen land . Op eigen kosten . Maar hun zullen eerst nog wel geknuffelt moeten worden door socialistischen .>:(

 21. 😮 kwallekop vindt dat al het vieze tuig, alle ‘socialistischen’ en alle Ajacieden (kwallekop 4-0) afgevoerd moeten worden, al dan niet naar eigen land?…Hebben we nog meer kandidaten kwallekop?

 22. Wat bedoel je dick ik heb het allenig maar over dat tuig die steelt . En dat die linksen hun knufelen . Niet over voetbal of zo .:o gaat hier toch niet over ajax . ?

 23. Oh gelukkig, de linksen/’socialistischen’ mogen wel gewoon blijven. 😉 Voetbal-itempje heb ik idd bij buurdraadje geleend. Maar je hebt nixxx tegen Ajacieden? Zou wel mooi zijn, want er lopen al genoeg mensen rond die je niet mag, zo te lezen.

 24. Ik heb geen hekel aan mensen maar wel aan sommige hun gedrag . Zekers als ze stelen van hard werkende mensen . >:( dat ajax slaat nergens op van je . Dat slappe gedoe van die linksen ook niet .

 25. Kwallekop, als je een mening hebt wat niet dezelfde mening is van een socialistisch ingesteld persoon, wordt je belachelijk gemaakt of voor achterlijke uitgemaakt. Heel typisch, let maar eens op.

  😉

  En voor de rest heb je helemaal gelijk.

 26. Hard gezegd WinG, maar zo is het wel. Lees veel discussies en als links het inhoudelijk niet kan winnen beginnen ze met een zijspoor ofzo

 27. Kwablijkelijk mag je hier niet een mening hebben als dat niet links is wim .maar laat ze maar lekker knuffelen met de criminele uit andere landen .komen er nog wel achter als hun zelf berooft worden . >:(

 28. @ d.erk/Wim/kwallekop. In elk geval eens met

  Ik heb geen hekel aan mensen maar wel aan sommige hun gedrag

  . Maar “spiegel” hier, zou vragen: “Hoes’t met je eigen gedrag?”. d.erk jij vindt “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen” toch zo aansprekend?

  wordt je belachelijk gemaakt of voor achterlijke uitgemaakt

  …kan alleen maar voor mezelf spreken, maar dat is nooit een doel van mij. Probeer me juist in mijn gesprekspartner in te leven. Dacht dat d.erk dat ook wel wist 😮 Ben juist erg geïnteresseerd in verschillende meningen en ja….mag ook graag zeuren. Zeker op vrijdagmiddag.

 29. Dick, die bijbelse tekst is mij een paar keer toegeworpen klopt. Voor mij is het ook de dialoog aangaan en kan heerlijk samen een biertje drinken. Wat mij opvalt is dat alles zo scherp gemaakt wordt, alsof er twee kampen zijn. Nee mensen verschillen nu eenmaal van mening en respecteer die, probeer jou of ik mijn mening niet op te dringen. Discussie is elkaars beeld, mening te verklaren, niet op te dringen of een ander af te zeiken ofzo.

  Maar idd het is vrijdagmiddag, proost er zit hier een vijf in de klok.

 30. @ d.erk; 🙂 Mooi, ik hou van fackt-checking. Moet mijn hand ff in eigen boezem steken: soms zet ik een verhaal ook op skerp. Mij is geleerd dat je iets op skerp kunt zetten om iets duidelijk te maken. Heb juist een hekel aan 2 kampen….je zult bijvoorbeeld niet geloven dat ik privé bijzonder goed door 1 deur kan met veel VVD-ers (krijg die letters met moeite mijn toetsenbord uit ;)). Mening opdringen klinkt als indoctineren. Zoals je weet, heb ik daar (uit ervaring) juist een bloedhekel aan. Zeg het me volgende keer ff als je er tegenaan denkt te lopen!

  Prut dan maar (*jaloers modus ingeschakeld op die skuimer die jij in de handen heb) proost ik met een dubbele espresso…..en MOET verdorie nog wat af hebben ook >:(

 31. Derk, dick, kwallekop. Ben het helemaal met jullie eens. Er moet ruimte zijn voor een dialoog zonder elkaar belachelijk te maken.

  Goed weekend mannen. Drink er één van mij. 🙂

 32. Bericht door WimG, op 10 oktober 2014 14:26

  Kwallekop, als je een mening hebt wat niet dezelfde mening is van een socialistisch ingesteld persoon, wordt je belachelijk gemaakt of voor achterlijke uitgemaakt. Heel typisch, let maar eens op.

  Nee Wim, Kwallekop maakt zichzelf met zijn taalgebruik een beetje belachelijk. Ik vind dat zelfs erg jammer, want tot op zekere hoogte ben ik het ook nog eens met hem eens. De verwoording maakt het dan weer kapot 🙁

  Bericht door WimG, op 10 oktober 2014 14:31

  http://media.thepostonline.nl/…laat-zien/

  Zo zielig voor de Marokkanen in Opsporing Verzocht. Ik moest lachen.
  Dus wij als burgers worden een loer gedraaid. We mogen de werkelijkheid niet zien en weten, want het zou stigmatiserend kunnen zijn.

  Kijk, er is natuurlijk een hele gemakkelijke manier om minder Marokkanen in dergelijke programma’s te krijgen: minder crimineel gedrag vertonen. Maar als je dat zegt begeef je je inderdaad op glad ijs.
  Maar ach… ook als je Wegmisbruikers bekijkt: het zijn altijd dezelfde die snel hun capuchon voor hun gezicht doen.

  Bericht door kwallekop, op 10 oktober 2014 14:36
  Kwablijkelijk mag je hier niet een mening hebben als dat niet links is wim .maar laat ze maar lekker knuffelen met de criminele uit andere landen .komen er nog wel achter als hun zelf berooft worden .

  Dat is dus helemaal niet waar kwallekop. De manier waarop je die mening uit kan volgens mij wel beter.

 33. Plantje: Jij vindt het taalgebruik belachelijk. Of waarop iemand zijn mening verkondigd. Of dat moet beter en anders.

  Respecteer elkaars mening in plaats van dat het anders moet of beter kan.

  Hou eens op met dat laat ik het maar noemen socialistisch geneuzel. Het moet zo en anders moet het beter.

  Wie de fuck ben jij om te zeggen dat het beter moet? Arrogant niet?

  Net zo arrogant als ik het nu zeg tegen jou. En daar krijg ik jeuk van, want het past niet bij mij. Je moet doen wat je moet doen plantje.

  Als je een vinger wijst naar wat een ander zou moeten doen, wijzen er drie naar jou. Denk daar maar aan.

  Goed weekend, ik ben op stap met de vrouw. Tot zondag.

 34. Zie wel . Plantje moet mij weer belachelijk maken om dat ik niet zo goed ken schrijven als andere . Zo heb ik geen zin meer om te reageren de weblog is zekers allenig maar voor linkse hoog opgeleiden ?ik schrijf zoals ik denk en praat en met allenig maar lagere school doe ik het . >:(

 35. Het was goed werk van de beveiligers complimenten!!!
  Maar er zijn veel winkels in onze stadje die geen beveiligers hebben en waarin alleen maar jonge jongens en meisjes werken van 18-20 jaar wat moeten die dan doen tegen dat soort gasten???

  Sinds die grenzen open zijn wordt er alleen maar meer ellende met dat soort gasten..
  Dicht gooien die grenzen en laat dat EU gewoon zelf al dat puinhoop opruimen
  Vroeger was er geen EU en was alles beter nu wordt het alleen maar erger.

 36. Moet het even opnemen voor Kwallekop. Ben het vaak niet met haar eens, maar ze toont altijd een rechtlijnigheid (eerlijkheid) die ik snap en waardeer.

  (Tot zover. Vanaf nu alleen weer rotopmerkingen.)

 37. Bericht door kwallekop, op 10 oktober 2014 15:41

  Zie wel . Plantje moet mij weer belachelijk maken om dat ik niet zo goed ken schrijven als andere . Zo heb ik geen zin meer om te reageren de weblog is zekers allenig maar voor linkse hoog opgeleiden ?ik schrijf zoals ik denk en praat en met allenig maar lagere school doe ik het

  Ik maak je niet belachelijk.
  Wil je mij soms voor links uitmaken? Waar baseer je op dat ik links zou zijn? Op de reactie die Wim geeft? Die leest niet goed!

 38. Links is geen negatieve kwalificatie Plantje. Evenmin als rechts dat is. Het zijn alleen maar vakjes die dienen om je gesprekspartners overzichtelijk in op te bergen. Daar heb je zelf geen invloed op.

 39. Weet ik Bernard. Ik vroeg me eigenlijk gewoon af of Kwallekop me in dat linkse hokje wil plaatsen. Dat laat dan maar weer zien hoe slecht er gelezen wordt!

Reageer