VV Berkum gewaarschuwd naar Vroomshoop

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij middenmoter Vroomshoopse Boys en weet dat die ploeg heel wat goed heeft te maken na de ontluisterende 7-2 zeperd die de Tukkers vorige week om de oren kregen.

“Vroomshoopse Boys zal alles geven en ze zullen nu voor eigen publiek zeker wat extra’s willen laten zien,” verwacht Berkum-topscorer Chris van der Meulen. “We gaan er niet voor een gelijkspel naar toe, maar winst haal je daar niet zomaar. Vóór de wedstrijd van afgelopen week deed Vroomshoop het als promovendus heel behoorlijk, het is een fysiek sterke ploeg met een veel scorende spits.” Vroomshoopse Boys werd vorig seizoen kampioen in de 2e Klasse H, waar overigens wel een beslissingswedstrijd tegen Be Quick ’28 uit Zwolle voor nodig was.

Een trapje hoger debuteerde de ploeg van trainer Bas Bijen met wisselend succes in de 1e Klasse D. Na verlies in het openingsduel volgden twee winstpartijen en een remise, maar afgelopen zaterdag ging het helemaal mis bij Go-Ahead Kampen. “In de eerste 10 minuten lagen er al twee in het mandje door onoplettendheid in de achterhoede. Daarna zijn we helemaal weggespeeld, Go-Ahead was op alle fronten beter,” liet de teleurgestelde coach Bijen weten aan sportsite TotalSportreport.

Vroomshoopse Boys deed in Kampen pas kort voor rust wat terug met een goal van Jos Hutten. Go-Ahead liep echter direct na de hervatting verder uit en eindigde de afstraffing pas bij 7-2. De tweede Vroomshoopse goal kwam op naam van Thomas Smedema, die dit seizoen voor tweederde van de totale productie van zijn ploeg heeft gezorgd. Smedema maakte tot nu toe zes doelpunten en voert daarmee samen met Berkum-spits Chris van der Meulen de topscorerslijst in de 1e Klasse D aan.

Plezier
Berkum kijkt met heel wat meer plezier terug op de prestaties van vorige week, want de Zwollenaren wonnen in eigen huis hun vijfde wedstrijd op rij. Hekkensluiter Sparta Enschede werd met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd na een duel dat vanaf het begin werd gedomineerd door de thuisclub. Voor Berkum scoorde Youp Kok zaterdag twee keer en Chris van der Meulen was met drie goals bijzonder productief. “Er zit nog steeds een stijgende lijn in bij ons, de ontwikkeling van het team is goed en de sfeer zit er natuurlijk prima in,” constateert Chris van der Meulen. Door de afgetekende winst tegen Sparta Enschede is Berkum nog steeds lijstaanvoerder in de 1e Klasse D, samen met DETO Twenterand dat ook 15 punten uit vijf wedstrijden verzamelde maar een slechter doelsaldo heeft.

Om de koppositie te behouden moet Berkum zaterdag winnen, terwijl de thuisclub zeker in eigen huis zal willen laten zien dat de uitglijder van vorige week een incident was. De wedstrijd Vroomshoopse Boys-Berkum wordt gespeeld op Sportpark ’t Flierhuis aan de Flierdijk 5A in Vroomshoop, waar scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn om 15.00 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen:

Reageer