ME geeft mantelzorgers een kijkje in de keuken

Zwolle – Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Jongerencentrum ’t WasdoM organiseren in samenwerking met de politie op vrijdagavond 24 oktober een educatieve en ontspannende avond voor jonge mantelzorgers uit Zwolle. Zij krijgen een kijkje in de keuken van de Mobiele Eenheid (ME).

Geregeld worden voor jongeren die thuis voor een ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid zorgen, activiteiten georganiseerd door Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Jongerencentrum ’t WasdoM. Het doel van de bijeenkomsten en uitstapjes is dat deze jonge mantelzorgers zich buiten hun thuissituatie kunnen ontspannen en ervaringen kunnen uitwisselen. Voor iedere bijeenkomst wordt een activiteit bedacht die de mantelzorgers even helemaal uit hun dagelijkse leven haalt. Dat kan een creatieve of sportieve activiteit zijn, maar ook zoals nu, een informatieve.

De Mobiele Eenheid geeft een uitleg over hun werk, de jongeren mogen in een echte ME-bus zitten en ze gaan op de foto met de helm, wapenstok en het schild die normaal gesproken worden gedragen door de ME-ers. Tot slot worden de rollen omgedraaid en zien de jongeren hoe de ME-ers zich in hun werk weten te weren. Een spannende en tegelijkertijd ontspannende, actieve avond dus. Jonge mantelzorgers kunnen zich tot 20 oktober aanmelden door te mailen naar mantelzorg@zwolledoet.nl. Deelnemers hoeven nog niet eerder in contact te zijn geweest met Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!; alle jonge mantelzorgers zijn welkom. De activiteit is op vrijdag 24 oktober en begint om 19.30 uur.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik zie niet wat er leuk is aan een bezoekje aan de ME die regelmatig mensen bij demonstraties in elkaar mept!En dat zo’n progressieve club als Het Was dom daaraan meewerkt.

Reageer