Marianne van den Breeden exposeert in Zwolle

Zwolle – ‘Water en brood’, Marianne van den Breeden exposeert van november 2014 tot en met januari 2015 keramiek bij Kunstuitleen Zwolle.

‘De Griekse filosoof Diogenes was van mening dat een mens niet meer nodig heeft dan een nap en een kom. Deze basis voor zijn sobere levenswijze diende om het brood in te leggen en het water op te vangen. De porseleinen set ‘Water en brood’, bestaande uit een bord en kan, verwijst in zijn elementaire vormgeving naar de eenvoud en zuiverheid van deze filosofische zienswijze. De decoraties -klaproos, korenaar, vogel- roepen een harmonieuze atmosfeer op. Een wereld in rust en evenwicht. Een tafel, een stoel, een bord en een kan… het brood geurt, het water is helder en fris.’, zo introduceert Van den Breeden haar nieuwste ontwerp.

Het werk van Marianne van den Breeden neemt uiteenlopende vormen aan. Enerzijds ontwerpt zij grote vazen en schalen, unieke exemplaren of in kleine oplage, anderzijds produceert ze series van kleiner vaatwerk voor dagelijks gebruik. In alle gevallen wordt haar werk gekarakteriseerd door buitengewone vormen, onverwachte details en aandacht voor decoratie.
Net als het eerdere werk getuigt haar nieuwste ontwerp ‘Water en brood  van subtiliteit, eenvoud en eenheid.
 
De verkoopexpositie is gratis te bezoeken bij Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 31 van november tot en met januari as. tijdens de openingstijden: dinsdag tm zaterdag van 11 tot 17 uur, donderdagavond koopavond tot 21 uur.
 
Meer info: www.kunstuitleenzwolle.nl
Artikel delen:
Reactie 1
 1. 😮

  De Griekse filosoof Diogenes was van mening dat een mens niet meer nodig heeft dan een nap en een kom.

  Heb Grieken ontmoet die meer nodig hadden om van het leven te genieten. En dat genieten ging ze ook nogal goed af.

  Vreemde zin: dan een nap en een kom…volgens van Dale = nap (de; m; meervoud: nappen) een (houten) bakje, kom

  dus staat er eigenlijk

  dan een kom en een kom

Reageer