Dubbele opbrengst voor Ronald McDonald Rally

Zwolle – Voor de vierde keer op rij werd op donderdag 9 oktober de Ronald McDonald Rally georganiseerd. Dit sportieve evenement voor het Ronald McDonald Huis Zwolle kan voor veel deelnemers omschreven worden als een sfeervolle afsluiter van het rallyseizoen. De organisatie is meer dan tevreden over de opbrengt voor het goede doel en het verloop van de dag. Op naar het eerste lustrum. 

 

rmdr.jpeg
Foto: Jeroen Keep

Dit jaar verschenen 63 equipes aan de start bij het TT-circuit in Assen. De deelnemers bestaan uit echte rallycracks maar ook de recreatieve rallyrijders zijn goed vertegenwoordigd. De deelnemers finishten ook dit jaar in Zwolle. Rond 16.45 uur kamen de eerste equipes aan bij Pouw Automotive waarna zij doorreden naar het Deltion College voor het afsluitende diner en de prijsuitreiking. De eerste prijs voor sportklasse ging naar Peter van Eijk en Sjerp Bouwma. De eerste prijs van de clubklasse ging dit jaar naar Edward Rosendaal en Arjen van Dalfsen. De eerste prijs voor de dames ging naar Elly Raamsteeboers en Ellis Fleer. Jan Ernst van Driel en Anneke Reuvers stonden stil en gingen er dan ook vandoor met de pechprijs. Na het hoofdgerecht was er één brandende vraag voor de organisatie en de deelnemers van de Ronald McDonald Rally: de eindopbrengst van de dag. Op gepaste wijze werd de cheque overhandigd aan Lianne Booijink, manager Ronald McDonald Huis Zwolle en neonatoloog en bestuurder Dr. Richard van Lingen. Op de cheque stond maar liefst het bedrag van 37.000 euro. Booijink is ontzettend blij met deze opbrengst: “Ik ben trots en dankbaar op alle deelnemers en het bedrijfsleven die zich zo inzetten voor ons Huis. Ook in tijden dat het financieel iets minder gaat krijgen wij steun. En dat is best bijzonder. Door deze mensen en organisaties zijn wij een thuis voor ouders waarvan hun kindje in het ziekenhuis ligt. En dat is zo enorm belangrijk.” 

Mede door de bijdrage van de drie hoofdsponsoren Pouw Automotive, Firezone en het Deltion College kan de organisatie van de rally terug kijken op een zeer succesvolle dag met een bijna verdubbelde opbrengst voor Ronald McDonald Huis Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer