Expositie Beeldingen 2007

Studenten van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) van Windesheim exposeren hun afstudeerwerk op de tentoonstelling Beeldingen. Deze tentoonstelling is te zien van 29 september t/m 20 oktober a.s. in de Broerenkerk in Zwolle. De toegang is gratis.

Het getoonde werk is een gevarieerde selectie van ruimtelijk en tweedimensionaal werk van studenten van de voltijd- en deeltijdopleiding, die in 2007 zijn afgestudeerd. De tentoonstelling geeft inzicht in de grote variatie van afstudeermogelijkheden die kenmerkend is voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Uit het werk van de jonge kunstenaars spreekt een sterk engagement met de huidige tijd en maatschappij. Dat leidt soms tot heel persoonlijke beelden. Als ‘toelichting’ op de expositie hebben de studenten een ‘kunstenaarsboek’ gemaakt, dat verkrijgbaar is op de tentoonstelling.

De studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving zijn opgeleid tot eerstegraads docenten. Tijdens de opleiding hebben ze zich verdiept in de theorie van kunst en cultuur en geleerd zelf beeldend werk te maken. In de beroepspraktijk dragen ze hun kennis over aan leerlingen in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie, het hogere beroepsonderwijs, de buitenschoolse kunsteducatie, museumeducatie en binnen de amateurkunst. Daarnaast zullen veel afgestudeerden ook als beeldend kunstenaar of vormgever gaan werken.

De openingstijden van de expositie zijn: dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 18.00 uur; donderdag van 10.00 – 21.00 uur; zaterdag van 10.00 – 17.00 en zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Artikel delen:

Reageer