Pupillen Blue Hawks Zwolle weer kampioen

Zwolle heeft opnieuw de beste honkballers in de leeftijdsklasse tot en met twaalf jaar. Deze maand heeft het pupillenteam van Blue Hawks voor het tweede jaar op rij oppermachtig de titel in de wacht gesleept. Daarmee is de Zwolse ploeg wederom de sterkste in Noord-Nederland.

Het pupillenteam, met spelers in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar, is het succesteam van Blue Hawks geworden. Deze maand werd de titel in de Noord-Nederlandse competitie geprolongeerd. Het pupillenteam bleef zelfs ongeslagen tot aan het kampioenschap. Dat leverde sinds april 2006 maar liefst dertig overwinningen op rij op. De jonge Zwolse honkballers speelden, onder leiding van het coachduo Rogier van Zon en Sandra Kruizinga, tot dusver vijftien wedstrijden tegen teams uit onder meer Emmen, Groningen, Leeuwarden en Assen. Veertien wedstrijden op rij werden gewonnen, waardoor Blue Hawks niet meer in te halen werd door de concurrentie. Deze maand sluit het kampioensteam de competitie af met een wedstrijd tegen Gladiators uit Klijndijk.

Het kampioenschap van het pupillenteam van Blue Hawks was onverwachts. Aan het einde van het vorige seizoen maakten maar liefst acht spelers de overstap naar een team, in een hogere leeftijdsklasse. De overgebleven spelers werden aangevuld met talentvolle nieuwe spelers, waardoor opnieuw een team werd gevormd dat voor het kampioenschap wist te gaan. Dat leverde deze maand voor de tweede keer in de clubgeschiedenis van Blue Hawks het pupillenkampioenschap op.

De Blue Hawks-pupillen Lester Huybregts en Wesley-Lie-A-Tjam namen bovendien dit seizoen deel aan de regionale bondstrainingen van de KNBSB. Ook waren zij met het Noord-Nederlandse team aanwezig tijdens het Nederlands kampioenschap Little League in Almere.

Artikel delen:

Reageer