Kinderen rennen € 8900 bij elkaar voor UNICEF

Zwolle – Vrijdag 11 oktober renden 228 kinderen uit Zwolle geld bij elkaar voor ondervoede kinderen in Mozambique. De kinderen renden rondjes in Park de Wezenlanden en lieten zich hiervoor sponsoren door familie, buren en kennissen.

 

_mg_7685-20141010-kl.jpg 

 

De leerlingen van in totaal 5 basisscholen in Zwolle renden vol enthousiasme mee tijdens deze jaarlijkse Loop voor UNICEF. Samen renden ze een bedrag van maar liefst € 8900 bij elkaar. Dit bedrag zal besteed worden aan een project van UNICEF om ondervoeding bij kinderen in Mozambique tegen te gaan. Maar liefst 43% van de kinderen onder de 5 jaar is in Mozambique chronisch ondervoed. Zij hebben veel meer kans om te overlijden. En als ze overleven krijgen ze te maken met gezondheidsproblemen en een ontwikkelingsachterstand die ze nooit meer inhalen. UNICEF vindt dat alle kinderen een goede start verdienen en is daarom een project gestart om ondervoeding bij kinderen in Mozambique tegen te gaan.

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma’s in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto ‘Unite for Children’ geeft UNICEF Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

 

Meer informatie is te vinden op www.unicef.nl

Artikel delen:

Reageer