Gerdien Rots op kandidatenlijst Eerste Kamer

Zwolle – Gerdien Rots, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Zwolle, staat namens haar partij op de kandidatenlijst voor de komende Eerste Kamerverkiezingen. Rots staat op plek acht van de lijst met in totaal tien kandidaten.

Rots stond voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2011 op plaats 14. Toen stonden er 22 ChristenUnie-kandidaten op de lijst. "Ik ben erg blij met deze plek," vertelt Rots. "Ik voel me betrokken bij het werk dat de ChristenUnie ook in de Eerste Kamer doet. Maar omdat ik me de komende jaren honderd procent wil blijven inzetten voor mijn stad Zwolle, is plaats acht een mooie, niet direct verkiesbare plek." De ChristenUnie heeft momenteel twee zetels in de Eerste Kamer.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. CU zal toch wel op behoorlijk meer dan 2 zetels inzetten als de 1e Kamer moet worden gekozen? Zeker gezien de (volgens mij terechte) impopulariteit van het CDA.

 2. Je kan en mag het anders beschouwen, er is veel bestuurlijke kwaliteit in Zwolle. Eddy van Hijum en Arie Slob gingen al naar Den Haag. Recent nog Tjitske Siderius naar de Tweede Kamer, die toch ook pas fractievoorzitster was bij de SP.

 3. @ Hans H: hilarische opmerking weer. Ik begrijp goed dat jij een politieke partij die een ander ideologie dan jijzelf uitdraagt (en dan met name een religieuze) een ontspoord en slecht idee vindt?

  Rare opvatting van je dat we allemaal dezelfde gedachtegang als de jouwe moeten zouden hebben….Wat mij betreft is dat een ontspoorde opvatting. En het idee dat iemand zoals jij in bestuur of politiek zou belanden lijkt me een nog veel slechter idee.

 4. Nouja, Goden en Kaboutertjes zijn verzinseltjes.
  Tenminste als ik ’t elfje mag geloven wat ik onlans sprak.
  Nou hebben elfjes de neiging om een loopje met de mensen te nemen…
  Iemand nog te spreken over de goden?

Reageer