Be Quick ‘ 28 wint stadsderby van VV SVI

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag de stadsderby tegen SVI gewonnen.  Het duurde lang voordat er gescoord werd, maar door deze nieuwe overwinning blijft de ploeg van Arnie Pot bovenin de ranglijst meedoen.

Wat opvalt bij SVI is dat er nog steeds een handvol spelers in de selectie zit met een verleden bij Be Quick. Hiervan zullen Bas Reuvekamp en Thomas van den Berg  bij de aftrap ook in de basis staan. Bij Be Quick is Michel Klink niet fit. Bovendien haakt Thomas Wieringa  tijdens de warming-up af. De opstelling ziet er verder naar verwachting uit. Voor Be Quick is het zaak om te winnen voor de aansluiting bovenin. Bij SVI is ieder punt welkom, want de ploeg heeft wat forse tikken gehad. Be Quick is dan ook favoriet, maar ziet desondanks dat SVI vinnig uit de startblokken komt. Tot gevaar leidt dat niet en met het verstrijken van de eerste helft krijgt Be Quick de wedstrijd steeds meer in handen. Echt spektakel is het niet, maar Meijer en Buimer krijgen de eerste schietkansen. Daarna probeert Rutger Minkjan het nog eens van afstand.

In de 33e minuut is het Talha Özen die dicht bij een doelpunt komt. Zijn inzet gaat uiteindelijk via doelman Reuvekamp richting de paal. Voor de rust is het dan nog Bas Buimer  die zich goed vrijspeelt na een misverstand bij SVI, maar hij weet niet te scoren. Namens SVI vuurt Petrosjan vlak voor rust de bal nog eens op het doel van Wibo van Dijk, maar die ziet dat het afgevuurde projectiel geen schade aanricht.

Na de rust zien we bij Be Quick wat verslapping. Het wordt slordiger en de ploeg lijkt de overtuiging wat te missen. Na een uur voetbal probeert Timon Beimers van SVI het nog eens van afstand, maar hij heeft geen succes.

In de 67e minuut wordt Sander Aarten gewisseld voor Kevin Westerbeek. Het wisselen is in de eerste wedstrijden van het seizoen een beproefd recept gebleken en het zal ook nu goed uitpakken. Be Quick voert de druk op in de slotfase en ziet dan dat Nathan van Rijn een voorzet van Mark Meijer in eigen doel kopt: 0-1 (80e minuut). Kort daarna is het weer raak als Mark Meijer Kevin Westerbeek een niet te missen bal aanbiedt:  0-2. In de laatste minuten is het duidelijk dat Be Quick hier geen puntverlies meer gaat leiden. Kevin Westerbeek krijgt nog dé kans op 0-3, maar schuift het lederen  kleinood voor het doel langs. Maar niet getreurd. De toeschouwers weten dan al dat koploper RDC niet voorbij ASC is geraakt (1-1) en dat maakt het voor Be Quick tot een prima middag. 

Be Quick en ook Den Ham komen nu in punten gelijk met RDC. Deze drie teams hebben allemaal een score van 16 uit 6. Volgende week speelt Be Quick thuis voor de beker tegen hoofdklasser WHC. Zeker ook een mooi affiche.  RDC zal volgende week trouwens ook in Zwolle spelen. Zij zullen om 16.00 uur aantreden bij Dieze West. Dit is uiteraard ook een bekerwedstrijd.

Opstelling SVI: Bas Reuvekamp, Nathan van Rijn, Thomas van den Berg, Harald Jansen, Bas Boekema, Gassan al Taher, Wybren Broersma, Gework Petrosjan, Jordi de Jonge, Timon Beimers, Douwe Kant (60. Peter Waanders).

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Rutger Minkjan, Talha Özen, Frank Oosterhof, Bas Buimer, Sander Aarten (67. Kevin Westerbeek), Aron Tempelman, Mark Meijer.

Door G. Grevers (Be Quick ’28) 

Artikel delen:

Reageer