Berkum wint krap bij Vroomshoopse Boys

Zwolle – Koploper Berkum heeft de uitwedstrijd bij Vroomshoopse Boys moeizaam maar, op basis van de tweede helft, verdiend met 0-1 gewonnen. Omdat de concurrentie in andere duels steken liet vallen pakten de Zwollenaren daarmee dure punten.

berkum.jpg

"Het ging moeizaam, maar achteraf zijn dat de lekkerste overwinningen," vond Berkum-trainer Willem Brouwer. "Het voetbal was bij ons vandaag niet best en we kwamen er moeilijk door, al hadden we na de 0-1 verder uit moeten lopen. Zoiets kan gebeuren, het zal niet altijd even makkelijk gaan." Coach Bas Bijen van de thuisclub zag dat zijn ploeg goed partij had gegeven en zich revancheerde voor het pak slaag van een week eerder. "Dit was wél een wedstrijd. De best voetballende ploeg heeft gewonnen, maar het moest bij Berkum wel van ver komen," constateerde hij terecht.

In de eerste helft was Berkum veel in balbezit, maar de beste kansen waren voor Vroomshoopse Boys. Dat begon al na enkele minuten toen Harold Kivits van enige afstand een hard en laag schot afvuurde, dat knap uit de benedenhoek werd gehaald door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Ook daarna bleef de thuisclub gevaarlijk met uitvallen van Thomas Smedema, Ton Kunst en Ernst-Jan Heideman. Na een half uur moest doelman Bouwhuis opnieuw ingrijpen toen Kunst voor het doel opdook en daarna leverde een hard schot van Jos Hutten slechts een corner op. Aan de andere kant waren er kansjes voor Frank Hoolsema maar eerst werd zijn inzet, toen hij keeper Bart Jans te slim af was geweest, van de lijn gehaald en vlak voor rust kwam Hoolsema na een fraaie solo op het beslissende moment nét tekort om te scoren.
Zes minuten na de hervatting kwam Hoolsema opnieuw in goede positie maar ditmaal zag hij zijn schot goed geblokt door keeper Jans, normaliter de tweede doelman van Vroomshoopse Boys. Nadat Kunst voor de thuisclub nog een goede mogelijkheid had laten liggen nam de druk van Berkum gaandeweg de tweede helft toe. De Zwollenaren bleven echter moeite houden met de stugge verdediging van de thuisclub, al kreeg Marc van der Meulen een paar kansen. Zijn schoten verdwenen in die fase echter nog hoog over het doel in de Vroomshoopse bomen.

Een kwartier voor tijd sloeg Berkum alsnog toe, nadat eerst Frank Hoolsema nog van de openingstreffer was afgehouden. Op links maakte Chris van der Meulen de bal vrij, speelde zijn broer Marc aan en die schoot de bal nu wél achter keeper Jans: 0-1. Minuten later leek Marc na een fraaie solo de voorsprong uit te gaan breiden maar nu ging zijn inzet net naast en ook Hoolsema liet nog kansen liggen. Ruim in blessuretijd had Chris van der Meulen voor een grotere uitslag kunnen zorgen, maar vrij voor het Vroomshoopse doel schoot de Zwolse topscorer tegen keeper Jans op.
Door deze krappe winst, en de remise van directe concurrent DETO, gaat Berkum nu aan kop in de 1e Klasse D. Met nog twee duels te gaan in de eerste periode biedt dat goede perspectieven op een eerste succes voor de selectie van Willem Brouwer.

Vroomshoopse Boys-Berkum, 11 oktober 2014
Eindstand: 0-1 (0-0)
Doelpunten: 75. Marc van der Meulen (0-1)
Gele kaarten: geen
Rode kaart: Arjan Paters (assistent-trainer Vroomshoopse Boys, aanmerkingen op de leiding)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Marc van der Meulen, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg (75. Arjan Kolk), Sander Bolt (46. Jasper van der Stouw), Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (46. Ricardo Kuijer)
Opstelling Vroomshoopse Boys: Bart Jans, Jordy Brinkman, Rutger Schrijver, Andjin van Veen (80. Robert Veld), Rikkert Vliek, Harold Kivits, Ernst-Jan Heideman (80. Tom Staarman), Lars Scholten, Thomas Smedema, Ton Kunst (67. Ramon de Jong), Jos Hutten

Artikel delen:

Reageer