WVF lijdt zure nederlaag in Assen

Zwolle – Zaterdagmiddag heeft WVF tegen het gerenommeerde ACV uit Assen laten zien dat het heeft geleerd van de harde en wijze lessen uit de eerste 5 wedstrijden in de hoofdklasse. Waar in de voorgaande duels WVF al na een half uur door persoonlijke fouten een kansloze wedstrijd speelde, bleef de ploeg vanmiddag tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kampman in de wedstrijd en verloor het vlak voor tijd door een wel heel makkelijk gegeven strafschop onverdiend van ACV. Ondanks deze zure nederlaag heeft de ploeg toch het nodige vertrouwen opgedaan om de eerste punten in de komende duels binnen te halen.

 

De ploeg speelde zaterdag geconcentreerd en als collectief een sterke wedstrijd. Gert Schaafsma, vervanger van de geschorste Mike te Wiele, keepte een goede wedstrijd, hij bracht rust en had een aantal prima reddingen. Achterin stond Robbert Jan Stals centraal achterin naast Sybren Poppen en op het middenveld was er een plaats ingeruimd voor Jorben Nieuwenhuis. Deze omzettingen dezen de ploeg goed. Er werd strijd geleverd en de bal werd directer gespeeld. De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisclub maar Gert Schaafsma kwam goed zijn doel uit om een dieptepass van ACV onschadelijk te maken. Ook WVF zocht waar mogelijk de aanval en dat leverde ook de nodige kansen op.

Zo werd een schot van Ohzan Kardag na een lage strakke voorzet van Jeroen van Brummen geblokt door de verdediging van ACV. Lennart Bril schoot de bal na een afgeslagen hoekschop over en was er na goed storend werk van Ohzan nog een goede kans voor Jeroen van Brummen om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar in plaats zelf te schieten koos hij voor een pass die niet aankwam. Toch kwam WVF op voorsprong, na een snelle aanval opgezet door Rob Meijerink, was het Bas Bouwhuis die vanaf rechts de assist gaf en Rob met een schitterende knal doelman Vos kansloos liet en daarmee zijn ploeg op een verdiende voorsprong bracht 0-1. Dit was ook de ruststand.

 

In de tweede helft moest trainer Freddy Smit een gedwongen omzetting doen. Jorben Nieuwenhuis die zeer verdienstelijk speelde op het middenveld, bleef geblesseerd aan zijn hoofd in de kleedkamer achter en Muhittin Yükselen was zijn vervanger. Door die wissel nam Lennart Bril de plaats van Jorben over en kwam Muhuttin links voorin te spelen. ACV ging op jacht naar de gelijkmaker en speelde vol op de aanval in deze tweede helft, kreeg ook kansen maar door goed verdedigen en een paar uitstekende reddingen van Gert Schaaafsma gaf WVF vooralsnog geen krimp en kreeg het zelf ook enkele goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.

 

Zo kwam Ohzan na een fout achterin bij ACV in balbezit maar zijn schot werd gestopt door doelman Vos. Ook Rob Meijerink had de 0-2 op zijn schoen, maar zijn vrije trap verdween over het doel van ACV. Ondertussen voerde ACV de druk op en waar Gert Schaafsma in de 65e minuut nog een knappe redding had op een laag schot van Mulder, was hij een minuut later kansloos op een schot van diezelfde Mulder, die daarmee zorgde voor de gelijkmaker 1-1.

 

ACV rook de winst maar WVF bleef geconcentreerd spelen en zo bleef het tot het einde spannend en kregen beide ploegen mogelijkheden om de winst binnen te slepen. Helaas lukte het onze jongens niet meer om te scoren en was het helemaal zuur dat de winnende treffer door ACV tot stand kwam door een wel zeer discutabele strafschop. Het was Mulder die zich wel heel makkelijk liet vallen binnen de zestien en daarmee met de door hem zelf verzilverde strafschop in de 86e minuut zijn ploeg aan de( onverdiende)overwinning hielp 2-1.

 

WVF had vanmiddag zeker een punt verdiend, maar kan terugzien op een uitstekende wedstrijd, waarin het heeft laten zien dat het veel geleerd heeft van de wijze lessen en dat biedt vertrouwen voor het verdere avontuur in de hoofdklasse. Het zelfvertrouwen is ongetwijfeld gegroeid na vanmiddag en dat gaat in de komende wedstrijden zeker de nodige punten opleveren. Zaterdag 25 oktober is de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen VVOG aanvang 14.30 uur op sportpark de Weide Steen, daar moet u als voetballiefhebber zeker heen!

 

ACV-WVF 2-1(rust 0-1)

 

Scoreverloop: 35 Rob Meijerink 0-1, 66 Robin mulder 1-1, 86 Robin Mulder 2-1(strafschop)

 

Gele kaarten: 

ACV: Buurmeijer, Mulder en Cijntje

WVF: Muhittin Yükselen en Sybren Poppen

 

Scheidsrechter: dhr. Kampman

 

Toeschouwers: 600

 

ACV: John Vos, John van Dalen, Jelle Wagenaar, Emas Weijer(83 Josias Eshuis)Angelo Cijntje, Haaye Feenstra, Erwin Buurmeijer, Robin Mulder, Imre de Jonge (56 Robert Talens), Nick Westebring, Edu de Jonge Rosa

 

WVF: Gert Schaafsma, Dion Reijnen, Robbert Jan Stals(86 Hiro Gnanapragassam), Sybren Poppen, Hans Kamping, Bas Bouwhuis, Rob Meijerink, Jeroen Nieuwenhuis(46 Muhittin Yükselen), Jeroen van Brummen, Ohzan Kardag, Lennart Bril(86 Kristian Bril)

 

 

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer