Kersten en Yudaev exposeren in het Langhuis

Zwolle – In Galerie het Langhuis werd zondag de duo-tentoonstelling van de kunstenaars Catinka Kersten & Victor Yudaev geopend. De opening vond plaats onder het genot van een dampende kom verse soep en live muziek.

flyer_langhuis_expo_the_forest_in_our_back_def.jpg 

De samenwerking van Catinka en Victor is als twee verhaallijnen uit hetzelfde boek die na elkaar, door elkaar of achterstevoren gelezen kunnen worden. Een boek over een huis met twee bewoners, verbonden door Kafka’s ziel. In alle hoeken van de verschillende kamers worden verhalen verteld in de taal van het beeld. ‘The Forest in Our Back’ kan een wens zijn, een anekdote, een herinnering of misschien wel allemaal.

Catinka Kersten

Catinka Kersten (1988) studeerde vorig jaar af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Voor Catinka is kunst geen religie of wetenschap, maar communicatie. Haar werken zijn er omdat ze er moeten zijn. Ze probeert haar werk met zorg en aandacht te benaderen, zoals een magisch realist dat doet. Elk werk krijgt een eigen karakter. Catinka wil communiceren met de kijker zonder dat er extra uitleg nodig is.

Victor Yudaev

Victor Yudaev studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Hij ziet zijn werk als een verhaal over een persoon die woorden niet vertrouwd en steeds minder in staat is om taal op een conventionele manier te gebruiken. Desondanks wil hij de woorden niet loslaten. Hij probeert met de beeldende kant van de taal verhalen over te brengen die patronen van acceptatie doorbreken of op zijn minst iemand aan het lachen te krijgen. Zijn verhalen zijn voorstellingen van woord-objecten, soms met kop en staart en soms met een open einde.

Artikel delen:

Reageer