In het voetspoor van de Moderne Devotie

Zwolle – Loop mee op maandag 20 oktober met de nazomer wandeling ‘In het voetspoor van de Moderne Devotie.’ Onder begeleiding van een gids wandelt u langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

De Moderne Devotie was een belangrijke religieuze hervormingsbeweging. Deze ontstond eind 14e eeuw en werd verspreid over heel Noordwest-Europa vanuit Zwolle in de 15e en 16e eeuw. Thomas van Kempen schreef in Zwolle zijn bekende ‘handboek’ van de Moderne Devotie. De wandeling start op maandag 20 oktober 13.30 uur bij de engel voor de Grote- of St. Michaëlskerk, aan de Grote Markt in Zwolle.

 

Aanmelden
Opgeven voor deze rondleiding kan via de website van het HCO (www.historischcentrumoverijssel.nl).

Kosten
De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon. Graag ter plaatse, contant, te voldoen.

Programma rondleidingen
De Moderne Devotie rondleiding is onderdeel van ons programma rondleidingen. Rondleidingen zijn normaliter mogelijk vanaf 7 personen, maar voor deze extra wandeling is iedereen welkom, of u nu alleen komt, met z’n tweeën of met meer!!

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Leuk hoor dit soort activiteiten alleen heb ik geen uitkering dus moet ik net als het gros van werkend NL gewoon werken op maandagmiddagen…

  2. Beetje lullig om te zeggen dat het voor mensen met een uitkering is! Er zijn ook ouderen die niet meer werken en er interesse voor hebben. De werktijden van de gids van het hco is alleen door de weeks. Misschien is het een idee om zo’n wandeling een keer in het weekend te organiseren wanneer de meeste werkenden weekend hebben.

Reageer