Aanhouding na heling op de Grote Markt

Zwolle – Een 42-jarige Roemeen zonder bekende woon- en verblijfplaats is maandagmiddag 13 oktober op de Grote Markt aangehouden voor heling.

Hij was daar bezig een prijskaartje van een nieuwe jas te verwijderen. De jas bleek kort tevoren gestolen te zijn van een rek buiten een winkel aan de Diezerstraat. De man verklaarde de jas "gevonden" te hebben. De jas is inbeslaggenomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

 

Artikel delen:
Reacties 134
 1. Aangehouden weer vrij, straks een werkstraf zo dat weer iemand die een baantje zoekt niet aan de bak kan. Opsluiten de dieven zo dat de gevangenis ook niet leeg loopt, zodat daar door weer een paar bewakers aan het werk kunnen, nee in Nederland ga je niet meer achter de tralies.

 2. Uit zetten die gast of sjaria . Maar mag zekers niet van de knuffel figuren . >:( nee je moet hun met liefde behandelen van de slappe hap .

 3. Die kan dus gewoon weer zijn gang gaan met stelen. Hij heeft geen bekende woon of verblijfplaats, dus die lacht zich kapot om een proces-verbaal. Opsluiten die gasten voor een langere tijd. Of terugsturen naar land van herkomst. En Nederland niet meer in mogen. Nog beter.

 4. Proces verbaal opmaken tegen een man zonder bekende woon- en verblijfplaats????
  Hoe wil je hem dan later weer traceren??
  Die lacht zich nu natuurlijk tranen over zoveel domheid en naieviteit.

 5. Nu een jas en morgen beroven ze je schoonmoeder. Niet dat het laatste zo erg is maar toch.

  Altijd weer die chinezen, italianen, spanjaarden, indonezen en surinamers….

 6. Wordt tijd dat de grenzen weer dicht gaan en er controle komt op wat hier binnen komt en uit gaat.Remenen polen en Bulgaren die hier niets te zoeken hebben er ook niet in of zich dagelijks laten melden in de plaats waar ze verblijven

 7. Die gasten lachen zich echt kapot om die idiote wetten die we hier hebben….
  Niet normaal!!!!!!!!!!!!
  Dat soort gasten moet je gelijk terug sturen want hoe gaat die zijn boete betalen of in de cel gooien heeft dat zin???

  Een wet moet ervoor zorgen dat degene die fout zat zijn of haar fout inziet en daaruit een lesje leert maar met de wetten die we in ons landje hebben en een hoop zeikerds die maar voor het goede van de mens veel over hebben krijgen we nog lang met dit soort ellendige klootzaken te maken..
  Zwaar straffen dat soort gasten als ze hier tijdelijk verblijven is dat niet zo gelijk terugsturen en laat ze daar allemaal registreren bij de het vertrek en de aankomst in hun land….

  Dat gezeik over human optreden en die hebben rechten en die hebben rechten zo maak jij je eigen land gewoon kapot!!!
  Grenzen dicht—guldens terug– en zie maar hoe beter het zal gaan!!!

 8. @br voor een groot voorstander van aan de wet houden, stap je redelijk makkelijk over de wetten die de rechten van die Roemeen verdedigen heen…

 9. Recht, recht…..Waarom hebben we het véél meer en veel vaker over rechten dan over plichten????
  Ik zou als Nederlander in Roemenië wel 10 x uitkijken voordat ik een jas uit een winkel zou pikken, ik zou me daar verplicht voelen me als gast te gedragen.

 10. Mensen hebben recht op veiligheid tegen dat tuig maar jasper moet hun zonodig weer meer rechten geven . ..>:( ga lekker daar wonen bij hun jasper . Bennen wij van dat slappe gedoe af .

 11. Inderdaad @ br , de ‘straffen” hier daar lachen dat soort gasten om. Niet eens de politie cel in, maar gelijk hup de straat weer op. Daarom komen ze hier ook zo graag “gratis” winkelen, zakkenrollen en pincode,s van oudjes afkijken. Heel frustrerend voor de politie ook om zulke figuren gewoon de straat weer op te moeten sturen met alleen een proces verbaal. Wetende dat ze gewoon doorgaan.

 12. @Observer ik heb het niet over de rechten van een crimineel, maar over die van een Europeaan. Als iemand een enorm voorstander is van rechten, moet je niet die van vrij reizen en wonen vergeten. Niks meer, niks minder.

  Overigens: profiteerders ;D Dank je, ik moest lachen.

 13. @Japser, maar als die Europeaan tegelijikertijd een crimineel is, dan heeft ie wat mij weinig rechten meer te claimen, sorry, ik ben daar misschien wat direct in maar zo voel ik het.

 14. Van een kale kip valt niet te plukken. Dus dat proces verbaal is zinloos. Een flinke taakstraf zou het enige zijn dat ons nog wat oplevert.

  Japser, je mag niet lachen om het woord “profiteerders” 😉

 15. tja wordt ook kouder buiten he,zonder jas nu te gaan lopen is ook niks en het is zelfs nog goedkoper ook dan in de reclame.:D:D.ja oordelen mogen we ook niet meer dan doen we het toch zo want sinterklaas komt ook niet meer langs want die is zijn knechten kwijt:D:D:D

 16. @Japser,
  Wees niet bezorgd op dat punt. er staat immers altijd een legertje advocaten klaar om te zorgen dat de crimineel aan z’n rechten komt.
  Het slachtoffer moet er meestal erg voor knokken om z’n recht te krijgen.

 17. Ik heb het niet over de crimineel, kan dat even doordringen? Ik heb het over algemene rechten, die iedereen heeft, dus ook de crimineel. Wil ik dat de crimineel wordt gestraft? Ja natuurlijk! Wil ik dat zijn algemene rechten die hij geniet als Europeaan OOK moeten worden afgepakt, naast zijn gewone straf? Nee, ik niet. En ik zet hele grote vraagtekens bij mensen die aan de ene kant heel erg hameren op wetten, en aan de andere kant ze willen negeren.

 18. Je kan als winkelier iemand een winkelverbod op (laten) leggen.
  Dat doet men als een klant zich slecht gedraagt of steelt.

  Een stapje verder kan een stadsverbod of zelfs een NL verbod zijn.
  Alleen zal er (zoals we gewend zijn )weinig controle en handhaving zijn..

 19. Sommige mensen uit verre oorden misbruiken en profiteren van de mazen in de wet. Gelukkig zijn er veel mensen die vinden dat dit slag volk met gepaste of gelijke munt terug betaald moet worden;) .
  Helaas is er nog een hardnekkig groepje dat vind dat deze mensen de zelfde rechten blijven behouden zelfs nadat zij sommige mensen veel pijn hebben aangedaan, en dus maar vrijuit moeten gaan tot dat er een oplossing komt.
  Die oplossing word dan al ongezien door dat zelfde groepje weer als racistisch bestempeld of vergeleken met daden van de grootste oorlogsmisdadigers.
  Hoe ziek.

 20. Hoe zou het toch komen dat sommige mensen het discriminatie vinden als je mensen van verschillende herkomsten anders gaat behandelen? Echt…

 21. @Japser

  kan dat even doordringen?

  Dat belerende toontje van je, dat past je helemaal niet vriend.

  Nu heb je het alweer over rechten, je hebt het steeds alleen maar over rechten. Ook als Europeaan, met – of zonder strafblad heb je de plicht om je, zeker als gast, aan onze wetten te houden.
  En als je als gast ons Nederlandse Rechtsstaat niet wilt respecteren, dan moet je ook niet zeuren over je rechten als Europees burger.
  Dat noem ik dan het selectief hanteren van het Wetboek, en daar heb ik moeite mee.
  Sorry voor alle paarse, groene, bruin of rose denkende minderhedentroetelaars

 22. Even los van het feit of je het eens bent met Japser of niet: het is toch bijzonder om te zien dat als iemand iets anders roept op deze site dan “weg met al die buitenlanders” (of iets soortgelijks), hij hier meteen finaal met de grond gelijk wordt gemaakt.

  Eveneens is het erg bijzonder om te zien dat berichten op Weblogzwolle waarin buitenlanders genoemd worden als mogelijke daders veel meer reacties uitlokken dan artikelen over criminaliteit van Nederlanders (die ook echt wel op deze site voorkomen!).

  En dan nog durven beweren dat “het toch altijd aan de buitenlanders ligt”?

  Jongens, zet je gekleurde brilletje eens af en probeer eens realistisch naar de stad Zwolle te kijken.
  Je zal zien dat je conclusie dan al snel zal zijn dat criminaliteit lang niet altijd gepleegd wordt door een allochtoon, maar net zo goed door autochtonen.

 23. @Zwollenaar01
  Heb jij cijfers over de criminaliteit in Zwolle begaan door allochtoon danwel autochtoon? Ik zou ze dan graag zien namelijk.
  Landelijk gezien is het zo dat een groot deel vd daders allochtoon is, ik heb hier als een cijfers alhier gepost. Het zijn cijfers van het CBS.
  Overigens is deze trend ook elke week te zien in het multiculti programma Opsporing Verzocht, al decennialang.

 24. Dat heb je mij ook niet horen ontkennen. Het is alleen opmerkelijk te zien hoe massaal “jullie” reageren zodra het om een buitenlander gaat en hoe makkelijk jullie berichtgeving over criminaliteit van een Nederlander aan jullie voorbij laten gaan.

  Daar valt weinig over te zeiken, neem ik aan? Of zijn daar geen open deuren over in te trappen?

 25. Je snapt het volgens mij niet of doe je alsof? Aangezien bepaalde allochtonen vaker misdrijven begaan is het logisch dat hier meer verontwaardiging over is. Zeker aangezien de trend was/is dat je niets negatiefs over een allochtoon mag zeggen want dan was je een racist of een xenofoob of gewoon een tokkie.

 26. Ik begrijp het prima hoor. En ik denk dat het meer om de verhoudingen gaat. Waar er bij berichten over criminaliteit van Nederlanders amper tot geen reacties worden geplaatst, daar gaan jullie (standaard!) helemaal los op berichten over criminaliteit door allochtonen.
  Buiten het feit dat de reacties altijd exact hetzelfde zijn (blijkbaar komt je verhaal niet over, want je voelt je schijnbaar niet echt gehoord), is de verhouding ook nog eens compleet zoek.

  Maar ey, doe je ding. Ik denk dat als je hier blijft schreeuwen om aandacht, het vroeg of laat vanzelf verandert, denk je ook niet….?

  Of maak je echt nuttig op dit terrein, als het je dan toch zo stoort, en zorg dat het echt verandert!

 27. Het begint met het erkennen dat er een probleem is, m.i. dat nog nauwelijks doorgedrongen bij de politiek, justitie en mainstream media.
  Tot die tijd blijft het nodig dat mensen dit aankaarten op bv het internet.
  Even een vb uit de praktijk: de npo vind het stigmatiserend dat er zoveel marokkanen in Opsporing Verzocht zitten, of dat niet wat minder kan…

 28. Toch blijft er wel een verschil zitten tussen “dingen aankaarten op het internet” of bevolkingsgroepen structureel afzeik en je reacties zo doen laten overkomen alsof alle mensen van bepaalde bevolkingsgroepen criminelen zijn.
  Dat valt weldegelijk onder het kopje “racisme”.

  Dat problemen in de samenleving aangekaart worden, kan ik alleen maar aanmoedigen. Dan kan er namelijk gezocht worden naar oplossingen.

 29. @Observer ja belerend, want ik word een beetje moe als mensen structureel weigeren mijn post te begrijpen.

  Zagen aan de rechten van mensen, ook criminelen, is de route naar een politiestaat/autocratie.

  Daar wil ik niet wonen.

 30. Als het niet zo ernstig was, zou ik me helemaal bescheuren om de opmerkingen over allochtonen en dat die de criminaliteit doen. Alsof we zonder allochtonen de politie konden opdoeken.

 31. Problemen moeten niet aangekaart worden maar aangepakt worden,

  fieten, bij festivals, braderieen ect ect, stelselmatig vergrijpen bepaalde groeperingen vanuit oost europa zich aan zakkerollerij, diefstal, babbeltruks en te triest voor woorden, ouderen hun pin afkijken en daarna rollen.

  Kun jij racisme noemen, maar het zijn feiten.

 32. Ja en dr is gelukkig geen Nederlander die zich daar niet schuldig aan maakt….

  Als je goed leest zou je mn punt begrijpen, maar schijnbaar is dat niet aan je besteed.

 33. Oh Japser, dus als ik het niet met je eens ben, dan begrijp ik het dus allemaal niet??
  Zucht, natuurlijk heeft iedereen rechten, en die zijn ook volop te krijgen hier in Nederland.
  Maar als we stelselmatig met een grote boog om de plichten, die er tegenover staan, heen lopen dan krijg je gemor over scheefgroei, en dat gemor kun je hier op WLZ ruimschoots waarnemen.
  Wanneer kom je nou eindelijk eens van dat paarse wolkje af??

 34. @Observer het begon allemaal richting Br die heel hart hammert op rechten, maar aan de andere kant die weg wil halen. En dat vind ik krom. Dat heb ik tig keer herhaalt, en jij (en anderen) blijven er maar andere dingen bij halen. Ja, dan word ik gefrustreerd.

  Snappie-vouz?

 35. Dat gemor hier op WLZ is gewoon jarenlange frustratie van mensen met een mening die nu eindelijk een platform hebben gevonden waar ze redelijk uit de voeten kunnen zonder direct keihard onder tafel gelult te worden. Naar mijn mening. Meningen die prima kunnen in het oude bruine café, maar niet in het openbaar. Naar mijn mening. Meningen die totaal niet onderbouwt zijn door enige vorm van waarheid of feiten, of in ieder geval op een compleet verkeerde discussie manier ten toon worden gespreid: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

  Maar dat is maar mijn mening.

 36. @Zwollenaar01
  Je gaat te snel: Het politiek correct denken (het dogma) heeft decennialang geheerst in Nederland. Dit begint pas sinds enkele jaren te veranderen, zoals gezegd mainstream media blijven nog zoveel mogelijk ontkennen.
  Gun ons nu ook die bevrijding van het policor juk, bovendien is het nog maar ten dele, zie ook in deze threat.

 37. En daarmee zeg ik dus niet dat er geen criminaliteit is, of dat er geen buitenlanders hier crimineel zijn, of zelfs dat er niet buitenproportioneel veel criminelen uit bepaalde bevolkingsgropen komen.

 38. En daarmee zeg ik dus niet dat er geen criminaliteit is, of dat er geen buitenlanders hier crimineel zijn, of zelfs dat er niet buitenproportioneel veel criminelen uit bepaalde bevolkingsgroepen komen

  Oke, slimmerik, en wat gaan we daaraan doen? behalve hen op hun rechten te wijzen?

 39. Bericht door Japser, op 15 oktober 2014 15:40
  Dat gemor hier op WLZ is gewoon jarenlange frustratie van mensen met een mening die nu eindelijk een platform hebben gevonden waar ze redelijk uit de voeten kunnen zonder direct keihard onder tafel gelult te worden. Naar mijn mening. Meningen die prima kunnen in het oude bruine café , maar niet in het openbaar. Naar mijn mening. Meningen die totaal niet onderbouwt zijn door enige vorm van waarheid of feiten, of in ieder geval op een compleet verkeerde discussie manier ten toon worden gespreid: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

  Maar dat is maar mijn menin

  tsja…… jouw mening he

 40. @jasper
  Waarom nu weer zo arrogant en hysterisch, kom gewoon eens met inhoudelijke argumenten, ipv je ver boven andere mensen te stellen, je lijkt wel een trol.

 41. @WimG
  Ja duidelijk artikel, ben het er ook mee eens.
  Maar… Multiculturisten willen er niet aan want: het komt van geenstijl (en dat deugt niet). En partijen in de 2e kamer luisteren niet naar de pvv, want: het komt van Wilders.(en die deugt niet).
  Multiculturisten vinden een inhoudelijke discussie moeilijk, want dan moeten ze van hun geloof vallen…

 42. Kan iemand mij uitleggen waarom vrijwel alleen Marrokanen uit achterstandswijken crimineel worden, en rijke met een goede opleiding niet? (vul gerust een andere herkomst in als dat makkelijker uitleggen is)

 43. @Japser,

  straffen volgens de Nederlandse wetgeving natuurlijk. Net zoals de (blanke) Nederlandse crimineel

  Accoord!!!, maar was je alweer vergeten dat de man volgens het artikel zonder woon of verblijfplaats op te geven heengezonden is?…. dus hoezo straffen??

 44. @Japser
  Je voelde je aangesproken blijkbaar, dat kan. Maar ik heb niemand weggehoond, ik stel het multiculturalisme ter discussie, en dat mag.

 45. En wat heeft dat te maken met zijn herkomst? Dat het niet slim is van de politie vind ik ook. Maar dat was het ook niet met een blanke Nederlander zonder verblijfsplaats.

 46. Ik heb eigenlijk wel een beetje sympathie voor de Roemenen, ondanks dat sommige Roemenen hier komen parasiteren op onze kaaskoppige onnozelheid. Dat veroorzaakt ellende natuurlijk in dit prettige stadje aan de ijssel, maarja nomaden staan heel anders in ’t leven. Zijn vrij en zien wel hoe en waar de volgende lunch is. Die levenswijze past erg slecht bij de levenswijze zoals wat we hier gewend zijn. En toch, er zou denk ik een andere, betere manier moeten zijn om de verschillen te overbruggen. Anders dan veroordelen, op de één of andere manier integreren, en ook ervan leren. Je zou kunnen denken, stel dat je een landje mais plant en een indiaan komt de mais stelen terwijl je kinderen sterven van de honger. Dan schiet je de indiaan dood. Als je een geweer hebt tenminste. Ik denk dat de weblog Zwolle crowd dat zo ziet. Maar er gaan in Zwolle geen kinderen dood van de honger toch?
  We hebben meer dan genoeg ruimte te bieden en ook meer dan genoeg verstand om die ruimte zorgvuldig te besteden.

 47. @Japser
  Op zich vind ik multiculturalisme prima MAAR:
  Vaak hebben deze mensen de neiging om andersdenkenden te denigreren als domme of bekrompen mensen, racisten, xenofoben, bange mensen, enz.
  En DAAR kan ik niet zo goed tegen, dat is geen goede manier van met elkaar omgaan. Een inhoudelijke en gelijkwaardige discussie is dan vrijwel onmogelijk.

 48. @Hanshanzeland
  In Roemenie worden overigens de Roma zigeuners ernstig gediscrimineerd, of dat een terechte reden heeft weet ik niet, daar zullen de roemenen het ook niet over eens zijn vanzelfsprekend.

 49. Het bericht van Observer, op 15 oktober 2014 17:28 had ik vanmorgen al na die van Japser willen zetten om het iets makkelijk voor hem te maken wat ik nou bedoel. Helaas moest ik naar mijn werk, eigenlijk gelukkig .
  Maar hij laat duidelijk zien dat hij bij dat hardnekkige groepje behoord dat totaal wereldvreemd is . Bedankt daarvoor Japser , zonder jou geen discussie . Maar zonder het hele groepje een daadkrachtige democratie.
  En dat is wat de meeste mensen liever zien.

 50. En wat heeft dat te maken met zijn herkomst?

  Ik zal het nog één keer proberen en dan hou ik er echt mee op.
  Het verschil is dat de Roemeen slechts één stap terug over de grens hoeft te doen en hij is ongrijpbaar en onaantastbaar voor de Nederlandse justitie.
  Terwijl zijn Nederlandse collega in de criminaliteit altijd weer gepakt kan worden als hij z’n kop weer laat zien bij z’n uitkeringsinstatie.

 51. Oefeningen? Waar heb je de informatie vandaan? Ben wel benieuwd namelijk.

  Of is het een drone met een eagles vlag die straks boven een wedstrijd van PEC Zwolle gaat hangen?

 52. 15-10-201420:47Politie naar Jan Buschstraat in Zwolle
  woningoveral zwolle jan buschstraat, geen gewonden, pol stelt ozk in. pers.voorlichting bereikbaar via reguliere weg.
  Al dagen???

 53. @WimG, kijk overdag maar bij Hattem veel militair vlieg verkeer en boem boem. Stond ook een stukje van in de Geldelander.

  Maar wat jullie nu hoorde bleek wat anders te zijn

 54. @Observer ooit van een verenigd Europa gehoord?

  Die Roemeen kan in Duitsland net zo hard opgepakt worden. En de Nederlander kan ook in de grens over.

 55. Misschien maar is in duitsland gaan kijken of na tv daar . Duitse nieuws gaat vaak over over belasting van politie daar door roemenen .

 56. foei kwalllekop. Dat mag niet en is onzin volgens de policor mens.

  Je hebt helemaal gelijk in mijn optiek. Politie durft bepaalde wijken in Berlijn en Munchen niet meer in vanwege multiculti net zoals in frankrijk.

 57. Open grenzen, die ROEMEEN kan in Duitsland ook opgepakt worden. Moet hij wel op een opsporingslijst staan, of anders in Duitsland hetzelfde uitvreten als hij hier gedaan heeft. En betrapt worden. Vraag mij dan wel af of hij in bijv Duitsland ook met een PV zo weer op straat staat. Zoals hier gebeurt is. Hoe vaak mag je hier eigenlijk bijvoorbeeld jatten voordat je een gevangenis straf krijgt?

 58. 0Bericht door kwallekop, op 16 oktober 2014 12:46
  En ik heb niks tegen die mensen maar als hun stelen en zich gedragen als criminelen dan moet je daar keihard tegen op treden.

  Ik vind dat je dat bij alle criminelen moet doen.

 59. Meer als de helft van me personeel is buitenlands en zijn nette mensen die hart werken . Dat jasper mij discrimineerder noemt omdat ze wereld beeld in duigen valt zegt alles over hem . Kinderachtig figuur die niet tegen de waarheid ken . >:( zal wel weer gaan zeiken over de spel fouten . :'(

 60. Doe jij maar is wat aan je fatsoen en respect na andere mensen met andere mening toe . Ieders heb het recht om hier te reageren op inhoud zonder belediging van jouw .

 61. bernard, op 18 oktober 2014 17:49
  Ik wil hem het liefst aan alle zeurpieten en snel gekwetste personen laten zien.
  En dat doe ik dan ook maar.

 62. Geweldig filmpje, ik ben enorm fan van Dominee Gremdaat. Zie alleen niet wat het met dit onderwerp te maken heeft.

  Of bedoel je te zeggen, dat discriminatie een vorm van beledigen is, en dat de gediscrimineerde zich niet zo moeten aanstellen? Ja, dat zul je wel bedoelen.

  Heb je ook gehoord dat de dominee de kwetsers als domme sukkels neerzet, die je moet negeren. Weet je wat, je hebt gelijk, ik volg zijn advies op.

 63. Japser, op 18 oktober 2014 19:26
  LoL jij snapt er ook helemaal niks van he.
  Het zal me niet eens verbazen als jij denkt dat de aarde plat is en hij pas 10000 jaar oud is.
  Excuses als je dit berichtje leest vanuit de Merel op complex de ijselbolder.
  Manmanman wat een verstand.

 64. Ik vrees het ergste.

  Maar in alle eerlijkheid denk ik dat we er allemaal wel van kunnen leren dat we ons niet zo druk moeten maken. Linksom en rechtsom

 65. Jasper jasper toch, eerst steun zoeken, kiezen voor onpartijdig, daarna ‘plat’ typen. In de politiek is er ook zo’n partij, grote mond voor aandacht niets presteren, wel uit de ruif vreten, typerend hoop dat je wel betalend lid bent van je clubje dat dan rechts dan weer links is.

  Tabee Jasper, trol lekker verder, lees je eigen postings eens na dan kom je er achter dat D66 niet het verkieziengspropaganda heeft wat jij hier verkondigd. Nee ook jij steunt een moslima voor een eigen zaak, gelijk Wilders da’s dan wel weer sympathiek van je. Maar trollen en schofferen, mensen in hokjes plaatsen omdat ze een mening hebben? jou keuze,

  dag JasperT

 66. Om Japser een trol te noemen gaat me ook te ver. Verschil vaak van mening met hem en ik zie de argumenten die mij de andere kant moeten laten zien en misschien zelfs over moeten halen dan ook altijd graag komen!

  Het trolgedrag zit toch echt ergens anders. Zo was ik afgeleid en keek even naar het topic over een 19-jarige boerinnenbabe en zag daar als eerste reactie:

  Ik ben helemaal voor de boerinnenkalender. Vraag me wel af hoe de mensen die de babes liever gesluierd zien erover denken.

  Ik heb de naam weggehaald, omdat het me er niet om gaat een specifiek persoon te benoemen. Waar het me om gaat is dat dit vaak de eerste reacties zijn die de toon zetten. En soms doe ik daar ook aan mee. Zo heb ik laatst ook op een artikel over Roemeense dieven met geprepareerde tassen[/url] geopend met:

  Bericht door Plantje, op 9 oktober 2014 15:11

  Tja…dan vinden ze het gek dat mensen vooroordelen hebben…

  Dan moet je van jezelf ook inzien dat dat enigszins trollen is en reacties verwachten.

 67. d.erk d.erk toch. Jammer dat je een andere mening hebben trollen noemt. Wat moet ik doen dan? Meehuilen met de lui die meteen de schuld bij de buitenlanders leggen? Vergeet het maar, ik bekijk het individu en zijn/haar acties.

 68. @Japser
  Ik ben het wel met d.erk eens, ik zal je proberen uit te leggen hoe ik het zie: Er is een verschil tussen discussieren met anderen, op een enigzins gelijkwaardig niveau, en de manier waarop jij je af en toe manifesteert. Namelijk in het geval van een meningsverschil heb je m.i. de neiging om je boven de ander te plaatsen, en de mening van de ander minder te achten.
  M.i. moet het in een discussie vooral gaan om de inhoud dat geldt ook voor mensen met een andere mening. Dus in deze discussie noem jij een aantal mensen: ” de lui die meteen de schuld bij de buitenlanders leggen” . Dit is m.i. een nogal generaliserende opmerking, bovendien is niet duidelijk wie je hiermee bedoelt, het effect is dat je m.i. een hele groep tot die categorie plaatst. M.i. niet erg realistish en ook enigzins arrogant.
  Voor de duidelijkheid: ik herken mezelf i.i.g. niet tot de groep die jij noemt.
  Ik zou zeggen: denk er eens over na wat hier nu t.a.v. jou geshreven wordt, hopenlijk kun je er iets mee, een mens is immers nooit te oud om te leren, en niemand is perfect overigens, ook ik niet.

 69. Laat duidelijk zijn dat het steeds dezelfden zijn die buitenlanders als criminelen wegzetten. En dat is niet Japser. Wie de schoen past…
  On-topic a.u.b.

 70. Bericht door arnovd, op 19 oktober 2014 13:34
  En dat is niet Japser. Wie de schoen past…

  Bericht door Japser, op 15 oktober 2014 15:41
  En daarmee zeg ik dus niet dat er geen criminaliteit is, of dat er geen buitenlanders hier crimineel zijn, of zelfs dat er niet buitenproportioneel veel criminelen uit bepaalde bevolkingsgropen komen.

  Er huist hier een ongelofelijk hypocriet volkje .

  Durf je mond open te doen, en verschuil je niet achter mooie multicul praatjes. Zo jaren 80

 71. En dan komt er nog bij dat het hier ( vloek ) niet over wie er beter is is sneldammen of een partijtje schaak. Het gaat hier over criminaliteit . Als je dat op wat voor manier gaat verdedigen ben je in mijn ogen al half zo slecht als de dader.

 72. @veldwachter beticht je nou mij van generaliseren? Ik benoem wat ik zie, en spreek degene aan die het doen. Niet een gehele groep. Mooi de boel omdraaien zeg.

 73. Jasper, bij kwallekop ga je af en toe te ver, zoals laast jou reaktie op dr spelfouten, jou reaktie was Doe er dan wat aan. Ronduit gemeen van je, jij weet wat voor’n gebrek kwallekop heeft. Ook dat kwallekop zegt een bedrijf te hebben en buitenlandse medewerkers heeft en er op sommige trots op is omdat ze hard werken. En dan plaats je zo’n opmerking……
  Je weet dat ze op een bepaalde manier reageert maar vond dit echt gemeen van je.Jij pretendeert mensen te respecteren, aanvaarden en helpen. Hypocriet he?

 74. De jas is inbeslaggenomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

  Ik vraag me af, hoe gaat zoiets nou eigenlijk verder? Er is dus proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Maar was dat het dan? Blijft het daarbij? Of worden er dan nog verdere vervolgstappen genomen?

 75. Daar blijft het bij, en dan praat je over 1 tje die in het nieuws komt , maar Nederland word overspoelt met dit soort activiteiten door een volk dat weet hoe de rechtsstaat hier werkt.
  Tuurlijk zitten er ook goede bij.
  Helaas zitten die nog in het in een verscheurd land zonder ticket naar Schiphol.

 76. Hans, dan beginnen de amtelijke molens Als om tot vervolging overgaat dan moet een dagvaardiging betekend worden, als dat uitblijft procedure om tot veroordeling te komen. Het kan allemaal sneller, zie snelrecht. Kost ook minder. Uiteindelijk nu duurt alles een tot twee jaar voordat de rechter vonnist. Dan nog de uitvoering….. vind hem maar eerst.

 77. Nou Hans, dit kost veel geld en levert niets op. Maascapij die geschrokt is ziet geen boetedoening. Ons systeem kost teveel en is niet slagvaardig in dit soort gevallen.

 78. Een proces verbaal is een verhaaltje typen onder het genot van een kopje koffie.
  En daarna , tja daarna gebeurd er niks meer omdat het tuig niet meer traceerbaar is.
  Daarin tegen kan een proces verbaal voor iemand met een bsn nr. en een huis adres, en al zijn leven lang belasting betaald ervoor zorgen dat hij word uitgesloten van diverse maatschappelijk zaken, en zelfs gegijzeld worden als hij door de huidige economie zijn boete niet op tijd betaald.
  Maar gelukkig is er een hypocriet volkje dat vind dat het nou eenmaal zo hoort te gaan.
  En geloof me, ik hoop dat voorgenoemd volkje ook op een mestkar door de stad getrokken word als Nederland er echt klaar mee is.

 79. @Japser, op 19 oktober 2014 15:03
  Ik denk dat ik heel duidelijk ben in wat ik schreef, maar ik zal het nog een keer herhalen: Jij Japser hebt m.i. moeite om te discussieren met andersdenkenden zonder jezelf in een rol te plaatsen van iemand die boven de ander staat en/of de ander naar beneden probeert te drukken.

 80. @hans van Eijsden

  Hmmm… niet echt hoopvol dus. Vaak klinkt het heel kordaat, “proces-verbaal opgemaakt”, maar eigenlijk is dat dus meestal een wassen neus. Zonde.

  Ik ben bang dat je gelijk hebt.
  Jij komt veel in het buitenland, heb je de indruk dat de politie daar adequater handelt?

 81. @Observer ik ben bang dat ik daar geen objectieve mening over kan geven, omdat ik bevooroordeeld ben. Ik heb namelijk in mijn opvoeding geleerd dat ik in een ander land mij aan dien te passen aan de daar geldende normen, waarden en (ongeschreven) regels. Doordat ik dat heb geleerd, verwacht ik dat automatisch (gevoelsmatig zonder erbij na te denken) ook van de mensen die vanuit andere landen naar ons land toe komen, wat (naar blijkt) niet altijd reëel is.
  Wat ik adequater zou moeten noemen, zal iemand anders misschien niet prettig vinden om zo te noemen.

  In Koerdistan liggen de dollars gewoon open en bloot op tafels buiten, als soort wisselkantoren. En men blijft er vanaf, want er wordt daar niet gestolen. Niemand wil namelijk zijn/haar vingers en/of hand kwijtraken. En dat blijkt te werken.

 82. @d.er geen idee wat voor een gebrek. Hoe zou ik dat moeten weten?

  @veldwachter ik discussieer vanuit mijn eigen standpunt, natuurlijk vind ik dat ik gelijk heb. Ik hou het altijd netjes en eerlijk tot anderen daar mee ophouden. Dan gaan de handschoenen uit. En dan zal ik laten weten wat ik van iemand denk. Maar nog steeds eerlijk.

 83. Bericht door Japser, op 19 oktober 2014 17:59

  Klets toch niet zo dom hypocriet .
  Je bent ( vloek ) altijd de eerste die met het racisme vingertje loopt te zwaaien als er ook maar iemand iets reageert over asielzoekers of allochtonen in het algemeen.
  en dat vind jij netjes??
  Je moet eens leren de mening van een ander te respecteren.
  Jij weet niet wat netjes is .
  Achterbaks en hypocriet zijn jou niet vreemd dat klopt .
  Steun zoeken bij andere gebruikers van dit medium als je niet meer weet hoe er op te reageren is jou ook al niet vreemd.
  In 1 woord. Misselijkmakend.

 84. Je bent zeg maar de pyromaan bij de vrijwillige brandweer .
  Of de veelpleger bij de beveiliging.
  Anyway, iets waar je een maatschappij geen goed mee doet.

 85. Steun zoeken bij anderen in een discussie is normaal volgens mij. Daar is niets vreemds aan. Zelfs als Japser en ik het vaak met elkaar oneens zijn.

  Ik vind het wel leuk discussiëren. Af en toe ga ik wat verder en benoem ik wat ik zie in Opsporing Verzocht en dan krijg ik de wind weer van voren. Leuk toch?

 86. Kan zijn , maar ik vind iets benoemen van wat ik in opsporing verzocht zie , niet ver gaan, maar het beestje bij zijn naam noemen.
  Degene die jouw daarvoor daarna uitmaakt voor racist vind ik eng .
  De discussie krijgt dan een andere draai .
  Ik mijn ogen is Japser een eng persoon.
  Als hij een keer normaal kan reageren op zo’n onderwerp zonder gelijk in de bres te springen voor de grootste klootzakken en uitschot van de maatschappij en het beschuldigen van racisme discuseer er graag mee, want hij typt wel aardig.

 87. Jij benoemt niet alleen, jij trekt vervolgens ook niet kloppende conclusies. En aangezien je daarmee een complete groep benadeeld, heet dat discrimineren.

 88. Ik spring niet in de bres voor de criminelen, ik spring in de bres voor hun groepsgenoten.

  Daarnaast zal ik altijd blijven roepen dat in een rechtstaat, iedereen rechten heeft. Als je dat niet aanstaat, is dit niet het geschikte land voor jou. Like it or not, we leven in een rechtstaat.

Reageer