Handbalheren winnen van Donar

Zwolle – Na de verloren eerste wedstrijd van vorige week hebben de Zwolse handbal heren thuis ditmaal een overwinning kunnen boeken. De heren van H.H.V. Donar uit de Overijsselse Hengelo werden verslagen met 17-11. 

 

handbalheren.jpg 

 

Met de ervaringen op zak van afgelopen wedstrijd wilden de heren van SV Zwolle beter voorbereid het duel in. Er werd op de trainingen zelfs getraind op de tekortkomingen van vorige week. Het verdedigen moest steviger en de aanvallen scherper en dynamischer. De heren leken de wedstrijd te beginnen met meer focus en drive. Dit uitte zich ook dan ook in een voorsprong van 3-0 door afstandsschoten in de eerste fase van de wedstrijd. Ook werd er wat steviger en compacter verdedigd om zo de heren van Donar buiten bereik van het doel te houden.

De Hengelose ploeg wist goede pressie te leggen op de Zwolse verdediging. De aanvallen waren zeer verrassend en slimme systemen werden ingezet. Gelukkig wist de verdediging ditmaal beter om te gaan met de dynamische aanvallen en stond het goed dicht.

 

Het meest productieve gevaar kwam uit het midden van Donar. De middenopbouwer had goede passerbewegingen en lukte met succes een paar keer goed door te komen. Dit resulteerde ook in drie van de vier doelpunten van de eerste helft aan de kant van de gasten.

 

De rust werd ingegaan met een voorsprong voor de thuisspelers, stand: 9-4.

 

Met bemoedigende teksten geuit door de leiding begeleid met tactische aanwijzingen, is de Zwolse ploeg ook goed begonnen aan de tweede helft. De focus werd niet verzwakt en de heren bleven voor elkaar werken in de verdediging. De aanval werd secuur opgezet en ook daar werd goed samen gespeeld, wat resulteerde in het ook secuur afmaken van de doelpunten.

 

Aan beide kanten werd het doel gevonden en het doelsaldo steeg dan ook gestaag. Door het uitstekende keeperswerk van Arno te Wiele wist hij zijn team in een euforische staat te houden en de voorsprong bij de Zwollenaren te behouden. In de slotfase van het duel bleef SV Zwolle weliswaar voor staan, maar de gasten mochten toch een kleine eindsprint maken.

 

Donar scoorde nog drie maal achtereen en met vijf doelpunten achterstand lijkt het nog niet helemaal beslist voor de gasten. Echter wilden de heren van Zwolle niet verzwakken en bleven de pot met succes dicht houden. 

 

Met nog een paar minuten tijd op de klok mocht het thuis team de winst niet meer weggeven. Uiteindelijk is met een eindstand van 17-11 het eindsignaal geklonken. De eerste punten van de competitie is een feit.

 

Doelpunt makers: 

Hans Kan 4

Luuk Broers 4

Bart Kroeze 3

Jelle van den Bos 3

Marco Valkenborg 1

Patrick Dania 1

Robert ter Stege 1

 

Publiek en supporters, hartelijk dank! Zeker aan degenen die van ver kwamen. De heren hebben veel gehad aan de aanmoedigingen!

 

De volgende wedstrijd is pas gepland op zondag 26 oktober 2014 om 14:55 uur. Deze wedstrijd zal uit gespeeld worden tegen het eerste heren team van Quintus, de tegenstander uit een andere Hengelo, gelegen in Gelderland. 

Artikel delen:

Reageer