Dames SV Zwolle handbal pakken winst op E & A

Zwolle – Doordat de wedstrijd van 4 oktober niet doorging, omdat de scheidsrechter er niet was, begon het seizoen voor de dames van Zwolle op zondag 12 oktober. E&A stond op het programma.

 

handbaldames.jpg 

 

Van te voren was bekend dat ze zouden spelen met een 6-0 dekking. Dit betekende dat er ruimte ligt voor onze opbouwers, om over de dekking heen te schieten. Vanaf het begin van de wedstrijd was het een fysieke wedstrijd met aardig wat overtredingen. Zwolle speelde het begin van de wedstrijd slordig, wat leidde tot balverlies. De bewegelijke midden opbouwer van E & A wist vaak het net te vinden en de verdediging wist niet goed wat ze hier mee aan moesten. De goed ingelichte opbouwers wisten over de dekking heen te schieten en de eerste helft ging gelijk op. Zwolle kon geen voorsprong krijgen op E & A. De ruststand bleef op 9-9.

Na de rust kwam Zwolle na een aantal break outs en een paar mooie uitgespeelde aanvallen op een 15-10 voorsprong. De dekking van Zwolle stond als een huis en door het hoge tempo kon E & A niet meekomen. 

 

Vervolgens ging Zwolle op een wat lager tempo spelen. Hierdoor konden de dames van E & A op adem komen en sprokkelden ze langzaam de puntjes weer binnen. Gelukkig wist Zwolle de voorsprong met enige moeite vast te houden tot het eindsignaal klonk! De eindstand was 21-20, dus de eerste punten van het seizoen zijn binnen!

 

Doelpunt makers: 

Nienke Reumer 6

Marissa Hersevoort 5

Kelly van der Giessen 3

Mariska Jans 3

Valasia Englezos 2

Sharmaine Oerbekke 1

Anika Jans 1

 

De volgende wedstrijd vind plaats in Groesbeek, met een week tussenpauze in verband met de vakantie. Zaterdagavond 25 oktober 2014 om 19:15 uur wordt de wedstrijd gespeeld tegen het eerste dames team van Groesbeeks Glorie.

Artikel delen:

Reageer