Volop Blues in Hedon

Zwolle – Donderdag 23 oktober brengt een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland, Jan Akkerman, samen met Vandenberg leadzanger Bert Heerink het oeuvre van Brainbox en Focus ten gehore in poppodium Hedon. Enkele dagen later worden bluesliefhebbers opnieuw verwend met Ian Siegal op het podium.

foto__my_brainbox_2014.jpg

My Brainbox met Jan Akkerman en Bert Heerink 

Jan Akkerman maakte in de jaren zeventig onderdeel uit van de Nederlandse progressieve rockgroep Focus. In 2005 kreeg de legendarische gitarist een Gouden Harp voor zijn werk. Akkerman werkte samen met gerenommeerde internationale muzikanten uit diverse uiteenlopende genres als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Ditmaal werkt hij samen met Bert Heerink. Bert is bekend van de band Vandenberg en had hits met liedjes als Juli July en Burning Heart.

Ian Siegal
Als Britse zanger/gitarist Ian Siegal op het podium staat, valt het blues-bloed dat door zijn aderen stroomt goed te horen. Deze held leeft van het scheppen van blues-creaties en beschikt over die onmiskenbare blues groove. In 2013 mocht hij een British Blues Award, de Europese Blues Award voor mannelijk vocalist en een nominatie voor een Amerikaanse Blues Music Award in ontvangst nemen voor zijn laatste album Candy Store Kid. Met zijn krachtige, rauwe stem weet Ian Siegal de harten van de echte bluesliefhebbers te veroveren. Kortom, een artiest die je gezien moet hebben.

MY BRAINBOX ft. JAN AKKERMAN / BERT HEERINK
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : donderdag 23 oktober
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 20,00

IAN SIEGAL
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : zondag 26 oktober
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:15 uur
Entree : € 16,50

Kaarten voor deze optredens zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, de avondkassa van Hedon en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer