Restauratie Openluchtbad Zwolle noodzakelijk

De gemeente Zwolle laat een vooronderzoek doen naar de staat van het onderhoud van het Openluchtbad. De gemeente Zwolle vindt dat de onderhoudsproblemen de verantwoordelijkheid en de mogelijkheden van de Vereniging Openluchtbad te boven gaan en is daarom bereid het vooronderzoek te betalen. Wethouder Janco Cnossen: Het Openluchtbad is van grote maatschappelijke betekenis voor Zwolle. Bovendien is het een bijzonder monument dat behouden moet worden voor de stad. Het is daarom niet meer dan logisch dat de gemeente de Vereniging Openluchtbad bijspringt.

De staat van het zwembad gaat al jaren achteruit. Dit is het gevolg van toenemende scheurvorming in de vloer en de wanden van het bad. Inmiddels is groot onderhoud c.q. restauratie noodzakelijk. Grondig vooronderzoek is nodig om de oorzaken van de scheurvorming te achterhalen. Onderdeel van het onderzoek is het monitoren van de grondwaterstand en de daardoor ontstane opwaartse druk onder de baden.

Belang

De Vereniging Openluchtbad heeft ongeveer 6.000 leden. Het zwembad is een ontwerp van architect J.G.Wiebenga dat geldt als een voorbeeld van het Nieuwe Bouwen en is daarmee van groot monumentaal belang. In 2006 trok het zwembad 90.000 bezoekers.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Gut Chrizz misschien zit je er niet zo heel erg ver naast. Moet de bouw van het stadion stoppen, nog meer vertraging. Denk dat de supporters hier niet echt op zitten te wachten.


  ⚠️ Meld

 2. openluchtbad.
  Wel apart dat de gemeente zich nu wel met het zwembad wil bemoeien!!!!,waar waren ze jaren geleden toen het zwembad v.d. gemeente dicht moest!!!!Dankzij de gewone man is dit monument behouden!(jammer dat dat niet bij meer oude gebouwen het geval is, zoals bv. het gouveneurshuis!)


  ⚠️ Meld

 3. @Marcelovic,
  De scheuren zaten al in de bodem voor de bouw van het stadion .

  Dat zwenbad zit zomers vol scheuren.

  ;D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.