Woningoverval Jan Buschstraat

Zwolle – De politie kreeg woensdagavond rond 20.20 uur de melding dat een man (leeftijd nog onbekend) in zijn woning aan de Jan Buschstraat in Zwolle zou zijn overvallen door drie mannen. De mannen drongen de woning binnen en bedreigden de bewoner met onder meer een vuurwapen. Ze gingen er met buit in een grijze auto vandoor. Door getuigen werd ook een kenteken genoemd. De bewoner raakte niet gewond bij de overval.

Hierop startte de politie direct een grote zoekactie waarbij onder meer een helikopter werd ingezet. Rond 21.00 uur zagen agenten op de Zwartewaterallee in Zwolle een auto rijden die voldeed aan de omschrijving met daarin twee personen. De auto stopte op de kruising Lijnbaan – Kleine baan waarna de agenten de twee mannen (16 en 21 jaar uit Zwolle) konden aanhouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en worden verhoord. De politie onderzoekt de zaak verder en gaat door met de zoektocht naar een mogelijke derde dader.

Artikel delen:
Reacties 120
 1. Aha, vandaar de heli.

  Ik kom net terug. Een paar politie auto’s en bewoners op de balkons met elkaar in gesprek. Nog onder de auto’s gekeken en geen verdachte Roemeen gevonden.

  Verder gelukkig niets aan de hand.

 2. Ze zijn net aangehouden hoorde ik. Ik ben journalist van een kanaal van youtube en ben alles aan het volgen.
  Zoek ons op facebook: **********

  Groet
  Jordy hoekman

  admin: Geen reclame hier. En zeker niet om veel likes binnen te halen

 3. Vreemd dat er niet direct een signalement werd gegeven, de praktijk leert dat dat vaak een indicatie is dat het niet om blanke daders gaat, raar maar waar.

 4. Kun je wat meer vertellen? Wat maakte ze verdacht?

  Zoals je het nu omschrijft kan ik iedere dag wel bellen voor een grijze auto met drie medelanders in mijn straat. 😉

 5. WimG, op 15 oktober 2014 21:39
  Ik zei vanaf daar weg rennen. betekend nog niet gepakt.
  Maar Zwollenaren kenende duurt dat niet lang!!!

 6. Het filmpje van de heli die rond gaat is van de politie heli.

  @jordy: Als u reclame wil maken, biedt Weblog Zwolle uitstekende reclame mogelijkheden tegen mooie prijzen… Links en rechts van de pagina… 8)

 7. Ik had vandaag een melding van burgernet dat er 3 dames gezocht werden. Omg. Hillegardstraat. En bij deze woningoverval gaat het ook over 3 personen. Toeval??

 8. Ho ho ho jullie moeten de verhalen niet spannender maken dan dat het is!

  Ik kwam, zag en overwon is hier absoluut niet aan de orde…

  Ik weet het laatste nieuws niet, maar zover ik weet lopen, rennen, fietsen, of rijden de daders nog gewoon vrij rond.
  Check anders zelf het kenteken even 55-HG-TZ en maak dan zelf even een makkelijk rekensommetje…..

 9. Twee van de drie vermoedelijke daders van de woningoverval aan de Buschstraat in Zwolle zijn aangehouden en overgebracht naar politiebureau.

 10. Beetje jammer jordy je kan beter je informatie… Die je duidelijk eerder had dan de mensen hier .. aan weblog geven dan krijg je meer respect dan dit gedrag

 11. Zou er een link zijn met de overvallen en de gasten in de ijsselhal? Moreel verwerpelijk om de vraag te stellen, maar ik las ook dat er in Drenthe een groep overgeplaatst wordt ivm de overlast ?
  Wordt dat ook gemonitord ?

 12. Bij de completere auto check sites kun je duidelijk zien dat dit voertuig gestolen is, in combinatie met 3 zogenoemde medelanders, is bij mij nog altijd 1 en 1, 2.

 13. Even een kanttekening over feestboek van Jordy… Hij pleegt copyright schending.. Plaatst foto’s die NIET van hem zijn en plaatst geen bronnen…

  Tevens gebruikte hij een profiel foto van iemand die ik PERSOONLIJK ken… hij was NOT ammused 🙂

 14. veldwachter, op 15 oktober 2014 22:24
  (s)linksgroen?? het is een complot van Japser om ze op een dwaalspoor te zetten richting de belastingbetaler.;D:D

 15. Laat ze lang in de cel zitten, geen eten geven, 1x per dag drinken laat ze maar lekker voelen, dat is hun beloning voor wat ze doen..
  Goed gedaan politie!!!

 16. De Amer, ooit een keurige wijk maar tegenwoordig dumpplaats voor allerlei sociaal onaangepasten.
  Deze buurt is in een paar jaar tijd compleet verloederd.

 17. Zwolleeder, op 15 oktober 2014 22:40
  Kan je nagaan hoe verrot het is als je daar met een berg punten aan woonduur eindelijk mag wonen, en de rest van de mutaties aan urgentie word gedaan.

  :D;D>:(:'(

 18. Die meer dan één miljoen nieuwe mensen die hierheen komen in de tien jaar, moeten ook ergens wonen. Als de burgemeester en Zwolle nog geld krijgt om de mensen te plaatsen van de overheid, zitten wij met de gebakken peren.

  En dan bedoel ik dus niet die 400 mensen in de voormalige veehal.

 19. Lijkt me beter dat Weblog eerst de berichten goedkeuring geeft voordat ze geplaatst worden. Er wordt een hoop onzin verkondigd hier. Ook telkens dezelfde azijnzeikers trouwens.

 20. Mariane, ik heb daar helaas geen tijd voor. Ik werk namelijk minimaal 50 uur in de week. Gezien het tijdstip van posten van velen hier, denk ik dat er zat mensen zijn die meer tijd over hebben dan mij.

 21. @Admin kan er even een bezem door dit topic gehaald worden? Kan de beschuldigingen jegens mij, terwijl ik niet eens mee praat niet waarderen.

 22. Zucht. Japser, de slachtofferrol siert je in dit geval niet bepaald.
  Er is een woningoverval gepleegd, dat is niet allerdaags nieuws. Dit maakt veel reacties los en uit deze reacties komt een discussie voort. Jij grijpt logischerwijs die kans aan om mee te doen, maar wanneer je je kop boven het maaiveld uitsteekt, moet je niet verwonderd zijn wanneer je veel wind gaat vangen. Iets met kaatsen en bal.
  Dat je beschuldigingen niet kan waarderen is tot daar aan toe, maar misschien kunnen anderen jouw toon weer niet waarderen. En dat mag. Maar het mag nooit een reden zijn dat de admin dan maar dingen moet gaan verwijderen. Zo lang het niet in strijd is met de wet, mag ik je hier gewoon beschuldigen. Welkom op internet! 🙂

 23. Welkom op Weblog Zwolle dan! Als de admins besluiten om zaken van hun site te verwijderen is dat hun goed recht. Ook als de reden simpelweg is dat het iets is wat ze niet aanstaat.

  Ik snap wel dat Japser hier genoemd wordt; het gaat immers om een overval waarbij nog geen huidskleur genoemd is en ook hier zijn veel reacties. De manier waarop Japser er bij betrokken wordt is niet zo netjes.

 24. In het topic wordt geen daderprofiel gegeven, maar enkele reaguurders weten al precies hoe het zit. Als ik het doorlees, dan krijg ik de indruk dat de naam van Japser alleen genoemd wordt om hem uit te lokken. Kokzwolle123, veldwachter en G.Geerink lijken meer geïnteresseerd in een discussie met Japser dan in de zaak zelf. Goed dat Japser niet hapt.
  Weblog Zwolle is zoals altijd snel met het nieuws. Mooi dat mensen die iets meer weten dat hier kunnen posten. Jammer dat enkelen het bericht aangrijpen om verkeerde info te geven en hun stokpaardjes te berijden. Dat haalt de kwaliteit van deze website onderuit.

 25. Tja, prima als ze Japser uitnodigen om deel te nemen aan de discussie zodat hij kan zien dat ze ook wel discussiëren als het niet zeker is dat het daders met een andere huidskleur betreft. Maar dat kan ook anders.

 26. In andere topics (waar een misdaad gepleegd werd door mensen van niet Nederlands afkomst) werd hier en daar genoemd dat bepaalde mensen enkel reageren op berichten waar het gaat over crimineel gedrag door mensen van niet Nederlandse afkomst.
  Zo willen ze laten zien dat dat niet zo is.

 27. Geloof je het zelf, Plantje?

  “Bericht door WimG, op 15 oktober 2014 21:25
  Ik kom net terug. Een paar politie auto’s en bewoners op de balkons met elkaar in gesprek. Nog onder de auto’s gekeken en geen verdachte Roemeen gevonden.”

  “Bericht door Kokzwolle123, op 15 oktober 2014 21:36
  En nog 1 ding voor Japser, het waren medelanders.”

  “Bericht door WimG, op 15 oktober 2014 21:39
  Natuurlijk zijn het medelanders. Die kans is net iets groter. Mooi dat ze het tuig hebben opgepakt in de Amer.”

  “Bericht door de veldwachter, op 15 oktober 2014 21:42
  Vreemd dat er niet direct een signalement werd gegeven, de praktijk leert dat dat vaak een indicatie is dat het niet om blanke daders gaat, raar maar waar.”

 28. WimG, kokzwolle en vooral de Veldwachter neem ik al langere tijd niet meer serieus. Die mogen wat mij betreft, met hun gelieg en bedrieg, uitgesloten worden hier. Puur stoken, off topic gaan en ellende veroorzakend.

 29. De politiek correcten zijn ook wakker zie ik. Jammer dat ze de hele discussie niet hebben gevolgd zoals Plantje aangeeft.

  Bij de Jumbo zijn naar mijn weten middels twee keer asielzoekers uit de IJsselhallen afgevoerd naar het politiebureau, omdat ze lange vingers hadden. Terecht dat er extra beveiliging is.

 30. @mariane
  Idd. we moeten terug naar politiek correcte tijd van voor Pim Fortuyn, “leugenaars” (al spreken ze heel vaak de waarheid) moeten mond dood gemaakt worden! (dit is ironie) Ik las in een krant dat in het programma Opsporingverzocht veel te veel verdachten voorkwamen met een getinte huidskleur, citaat:
  Vrijdag 10 oktober 2014
  Vanuit politiek Den Haag en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou druk zijn uitgeoefend op de programmaleiding van Opsporing Verzocht om minder aandacht te besteden aan zaken waarbij Marokkanen of andere allochtonen worden gezocht.

 31. Bij de Jumbo zijn naar mijn weten middels twee keer asielzoekers uit de IJsselhallen afgevoerd naar het politiebureau, omdat ze lange vingers hadden.

  Bij mijn weten. Maar je weet het niet zeker WimG? Van horen zeggen?
  Ik hoor die verhalen nu ook telkens. Niemand die het hard kan maken, maar iedereen praat elkaar na.

 32. Ik vind het nieuws vooral verontrustend. De overval was erg dicht bij waar ik woon. Ik vind het vooral verbijsterend dat je als 16-jarige al bij een gewapende overval betrokken bent. En als je dan weet hoe soft we dit soort jongens straffen in Nederland, kun je alleen maar verdrietig worden.

  In elk geval is het fijn dat twee van de drie daders zijn gepakt. Tegen beter weten in, hoop ik op lange straffen.

 33. Het is algemeen bekend dat een groter percentage van de Marokkaanse en Antiliaanse jeugd in aanraking komt met de politie. Wanneer je dat afzet tegen het aantal Marokkanen (ca 400.000) en Antillianen (ca 150.000) en Nederlanders (ca 13.5000.000), dan is het inderdaad gek dat de politie via Opsporing verzocht kennelijk vaker hulp nodig heeft bij het zoeken naar misdadigers met een kleurtje dan naar blanke criminelen. Van die laatste groep zijn er in absolute zin namelijk veel en veel meer.
  Of mag ik dit niet zeggen van de rechtse moraalpolitie?

 34. Als je in opsporing verzocht komt als crimineel is er wel meer aan de hand dan bijvoorbeeld een simpel winkel diefstalletje. Vaak zijn het laffe berovingen van oudere personen is er veel geweld gebruikt. Of heeft een zaak diepe impact op de samenleving. Helaas zijn bepaalde bevolkingsgroepen daar in oververtegenwoordigd.

 35. Wel hele tijd andere afzeiken als hun niet zo goed kennen schrijven maar als wind tegenzit dan janken dat berichten weg gehaald moeten worden . >:( bah kleine kind .

 36. Wat ik niet helemaal snap is hoe dit nu een discussie over afkomst is geworden….

  Hoe dan ook vervelend dat er iemand overvallen is. Of dat nou een drugs dealer, huisvrouw of gewone burger is maakt daarbij volgens mij niet uit.

 37. Hoe zou dat nou komen @plantje? Lees je eigen reacties en die van Eline en Marianne maar is terug. Dan weet je waarom dit volgens jou weer een discussie over afkomst is geworden. Inderdaad @RR, 16 jaar en dan al betrokken bij een woning-overval. Wat bezielt je op zo’n jonge leeftijd? Weg toekomst voor die jongen. Met nu al een strafblad. Wat moet er van zo’n iemand terechtkomen?

 38. Denk het ook Marianne. Welke foto’s heb je gezien WimG? Zijn die geheim of zo, want die wil ik dan ook wel zien. En iedere serieuze journalist ook.

 39. Nou er zijn al vaker dan 2 maal van die stelende asielzoekers afgevoerd vanaf de jumbo naar het politieburo………….maar een verklaring opnemen wordt dan wel een moeilijke zaak want ze kunnen wel stelen en vechten,ja ook dat is gebeurd daar in de ijsselhallen,maar geen woord nederlands,dus een tolk moest erbij komen………………..laat ze dan maar weer lopen want een vervolging zit er dus niet in.

 40. Johnny heb je ook de roomblanke met mooie blauwe ogen personen geteld die bij de Jumbo worden opgepakt?

  Een opmerking van je die kant nog wal raken en heeft niets met het bovengenoemde onderwerp te maken.

  Voor suggestieve verdachtmakingen kun je beter bij de Telegraaf gaan posten.

Reageer