Landelijke Natuurwerkdag in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 1 november 2014 is het weer landelijke Natuurwerkdag. Een grote vrijwilligersactie waarbij jong en oud samen de handen uit de mouwen steken in de natuur. Niet alleen nuttig, maar vooral ook gezellig om samen met familie, vrienden en vele anderen buiten bezig te zijn. In de gemeente Zwolle ondersteunt Landschap Overijssel drie werklocaties met onder andere goed gereedschap: De Tichelgaten, Landgoed Soeslo en Landgoed Windesheim.

natuurwerkdag.jpg 

Op Landgoed Soeslo ligt een grote poel met op de oevers elzen van één tot twintig centimeter dik. Van 10.00 tot 15.00 uur kun je helpen deze elzen weg te knippen of zagen. Belangstellenden verzamelen om 10.00 uur achter het landhuis op Soeslo in Wijthmen. Vrijwilligersgroep VLO uit Zwolle kan wel wat hulp gebruiken bij het snoeien van een stuk griend op Landgoed Windesheim. Van 09.30 tot 13.00 uur mag je de dunne takken van de hele kleine bomen knippen. Verzamelpunt voor aanvang: Windesheimerweg 4 in Windesheim.

 

Vind jij de Tichelgaten ook zo mooi? Tijdens de natuurwerkdag gaat er  wat bijzonders gemaakt worden. Voor de otter wordt een geschikte verblijfplaats gebouwd. Dit wordt gemaakt van takken, stammetjes en bladeren. Ook worden er wilgen in de omgeving geknot. De natuurliefhebbers van A Rocha zorgen voor koffie en thee en iets lekkers. Het verzamelpunt is bij de parkeerplaats aan de Fabrieksweg bij de Tichelgaten achter Windesheim om 09.30 uur.

Leef je uit!
Op beide werklocaties mogen kinderen jonger dan twaalf jaar onder begeleiding van hun ouders meehelpen. Middelbare scholieren kunnen er zelfs aan de slag voor hun maatschappelijke stage. Trek wel altijd stevige schoenen en (oude) werkkleding aan. Je hoeft alleen je eigen brood mee te nemen. Voor koffie, thee, chocolademelk en/of soep wordt gezorgd. Om te zorgen dat er voldoende is, is aanmelden viawww.natuurwerkdag.nl wel nodig. Daar vind je ook alle informatie over en andere werklocaties van de Natuurwerkdag.

Artikel delen:

Reageer