Feest voor Zwolse mantelzorgers

Zwolle – Zwolse mantelzorgers kunnen zich nog tot 27 oktober opgeven voor een avond vertier op de Dag van de Mantelzorg. Op zaterdag 8 november wordt dit in Zwolle gevierd op een feestavond met live muziek, hapjes en drankjes, informatie voor mantelzorgers en een muzikaal theateroptreden in Wijkcentrum De Bolder in Zwolle. Mantelzorgers besteden veel tijd, energie en aandacht aan een naaste met een ziekte, beperking of psychische klachten. Op zaterdagavond 8 november is het tijd voor henzelf.

 

Het thema van de Dag van de Mantelzorg is dit jaar ‘Allemaal verhalen’. Landelijk wordt er dit jaar naar gestreefd om de verhalen van mantelzorgers uit de taboesfeer te halen. Ook moeten de verhalen uit de praktijk onder het mom van ‘beleven is weten’ een tegengeluid bieden aan de cultuur van richtlijnen, protocollen en ‘meten is weten’. Kortom: de mens achter ‘de mantelzorger’ staat centraal. Daarom wordt er in Zwolle een avond met live muziek, hapjes en drankjes, informatie voor mantelzorgers en een muzikaal theateroptreden georganiseerd op zaterdag 8 november.

 

Datum, tijd en locatie

De Dag van de Mantelzorg is in Zwolle op zaterdag 8 november, van 19.00 tot 22.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.45 uur) in Wijkcentrum De Bolder, Dobbe 29 in Zwolle. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Voor auto’s en fietsen is voldoende gratis parkeergelegenheid.

 

Aanmelden

Mantelzorgers moeten zich aanmelden. Deelname aan de avond is kosteloos en iedere mantelzorger mag een introducé meenemen. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op www.mantelzorgzwolle.nl. Wie geen toegang heeft tot internet, kan bellen naar 038 422 52 00.

 

Betrokken partijen

Bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg zijn de volgende organisaties betrokken: 
Gemeente Zwolle, Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, Driezorg, MEE IJsseloevers, Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgspectrum ‘t Zand, Mindfit, Protestantse Gemeente Zwolle, Mantelzorgadviesraad en de Vogellanden, centrum voor revalidatie.

Artikel delen:

Reageer