Getuigenoproep in verband met woningoverval

Zwolle – De politie is op zoek naar een derde man, die woensdagavond 15 oktober betrokken was bij de overval in een etagewoning aan de Jan Buschstraat. Na de overval werden twee Zwollenaren (16 en 21) op de Lijnbaan aangehouden in de bij de overval betrokken grijze auto.

De politie zoekt de derde inzittende van deze auto, een grijze Opel Corsa van het bouwjaar 1998. Het gaat om een gezette / dikke man. Mensen die deze auto woensdagavond tussen 19:30 en 21:30 uur hebben gezien, al dan niet in combinatie met twee of drie mannen, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844. Anoniem kan deze informatie worden doorgegeven via 0800-7000. Het gestarte onderzoek naar de overval wordt voortgezet.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. We mogen niet discrimeneren op huidskleur. Wel op postuur en geslacht: dikke man.

  En iedereen die dit leest weet hoe een opel corsa eruit ziet uit 1998.

  Zet dan een goede beschrijving erbij. Inclusief huidskleur, haarkleur en een foto van een soortgelijke auto.

  Mja, mag niet van Fred Teeven, de imam en de zwolse Japsers onder ons.

  Jammer. Heel jammer.

 2. Bericht door WimG, op 16 oktober 2014 11:51
  We mogen niet discrimeneren op huidskleur. Wel op postuur en geslacht: dikke man.

  Kijk je wel eens opsporing verzocht? Daar worden gewoon termen gebruikt als “getinte persoon” of “donkere huidskleur” dus je benoemd een ‘probleem’ die er niet is.
  Wat moet men in dit geval anders vermelden? Een slanke vrouw als je eigenlijk op zoek bent naar een dikke man?

 3. We hebben het niet over Opsporing Verzocht. We hebben het over een getuigenoproep van gisteren waar een aantal webloggers mee bezig zijn geweest in Zwolle.

  Doordat er te weinig informatie wordt gegeven, kun je er niets mee.

  Gezocht:
  Eigenaar van hond die op de poep heeft gestoept. Kleur van de keutel was bruin tot lichtbruin in kleine hoopjes. De hond had vier poten. Eigenaar droeg een regenjas.

  Of:

  Overval gepleegd door dikke man in grijze auto uit 1998. De man was in het bezit van een neus.

  Ik zie geen verschil. Politiek correct gelul om bepaalde mensen niet tegen het zere been te stoten. Zeg dan niets of maak er geen ruchtbaarheid aan.

 4. Wat is er bekend over degene die overvallen is?. Zal wel niet voor niets uitgekozen zijn. Wraak, drugs of een financiele transactie niet nagekomen?.

 5. Het is hoor en wederhoor en ik zie alleen maar het verhaal van 1 kant. Wie zegt mij dat ze niet eerst binnen gelaten zijn en dat het uit de hand gelopen is. Ik denk niet dat 3 man zomaar een willekeurige woning binnen vallen zonder dat er wat te halen valt.

 6. BigRo,

  Waarom je vragen niet stellen aan de rechercheurs, die weten het wel hoor. Hier alleen wat gezien is speculaties en roddel, maarja als dat jou nieuwsgierigheid bevredigd zij het zo.

  Anders wacht je tot zitting ben je van de hoed en de rand op de hoogte.

  Al die buurt in geweest en rondgevraagd?

 7. Dat klopt maar als je realistisch bent weet je dat je via media maar een kant te horen krijgt. Neem aan dat ieder weldenkend mens weet dat hier meer achter schuilt alleen wat tsja

 8. Je mag prima een omschrijving geven. Ook of het een Roemeen, negen, dikkerd of blanke is. Er is een probleem als je daar onder zegt: altijd weer die k&#xtb;uitenlanders.

 9. Waren ze vanmiddag naar hem op jacht in Stadshagen?

  Toen ik ons achterpad op liep, zag ik daar een agent lopen, duidelijk zoekend. Even later een motoragent die het achterpad op kwam rijden. Aan de andere kant van het achterpad reed een andere motoragent. En aan het einde van de straat stond een politiewagen te wachten.

 10. De dikke man was vast eerder uitgestapt om een patatje te halen!
  Genoeg dikke mannen gezien gister en vandaag…. Wat een onzin oproep, de andere 2 weten ongetwijfeld waar hun dikke maat gebleven is!;)

Reageer