Berkum bekert bij ‘topper’ Rohda Raalte

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Rohda Raalte en de Zwollenaren krijgen dus direct een pittige tegenstander in de eerste knock-outronde van de strijd om de Districtsbeker Oost.

"Rohda heeft een goed elftal dat verzorgd voetbal speelt, met een sterke spits en een defensie die er niet veel tegen krijgt," stelt Berkum-trainer Willem Brouwer vast. "Het wordt een hele klus voor ons maar ook een mooie uitdaging om te zien hoe we het tegen zo’n ploeg doen. We willen ons graag meten met zo’n mooie tegenstander, we hebben altijd kansen want wij hebben ook een aardig team." Rohda doet het dit seizoen inderdaad uitstekend want de ploeg van trainer Martin Drent, in het betaalde voetbal ooit ploeggenoot van Willem Brouwer, is de trotse koploper in de Hoofdklasse C van het zondagvoetbal.

Afgelopen zondag wonnen de Raaltenaren in Leeuwarden met 1-3 bij het nog puntloze FVC, al kregen ze die winst niet cadeau. FVC nam in de eerste helft een voorsprong maar Rohda kwam vlak voor rust langszij door Lars van Schooten. In de tweede helft moest FVC na een dubbele gele kaart verder met 10 man en daarna nam Rohda afstand met doelpunten van Dirk-Jan Klijn Velderman en Deniz Sahbaz. Voor die laatste was dat al zijn negende goal van dit seizoen en Sahbaz is daarmee topscorer in zijn klasse. Ex-Berkumspits Boy Boeloerditi heeft in deze jaargang tot nu toe drie keer gescoord voor Rohda. Ook in het bekertoernooi kwam Rohda eerder goed voor de dag, want de Raaltenaren eindigden in hun poule als eerste waarbij ze onder meer de sterke zaterdaghoofdklasser Excelsior ’31 achter zich hielden.

Ook Berkum is koploper, maar dan wel een treetje lager want de ploeg van coach Brouwer staat eerste in de 1e Klasse D van het zaterdagvoetbal. Daar hebben de Zwollenaren zelfs de maximale oogst binnen gehaald, want Berkum won tot nu toe alle zes competitieduels op rij. Afgelopen zaterdag gebeurde dat bij Vroomshoopse Boys, waar een krappe maar uiteindelijk verdiende 0-1 winst werd behaald. In de eerste helft kreeg de thuisclub de betere kansen maar na rust zette Berkum steeds meer druk. Een kwartier voor het einde resulteerde dat in een treffer van Marc van der Meulen, zijn vijfde van dit seizoen. Berkum kreeg daarna kansen op meer, onder meer voor Chris van der Meulen maar de topscorer van de 1e Klasse D liet in blessuretijd een flinke kans liggen om zijn seizoenstotaal op zeven te brengen. Bij de Berkum-selectie heeft het duel tegen Rohda een speciale betekenis voor Jordi Lemmens, want de Zwolse verdediger speelde voordat hij deze zomer naar Berkum kwam liefst zes seizoenen voor Rohda.

De ongetwijfeld sfeervolle bekerwedstrijd Rohda Raalte-Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en het duel op Sportpark Tijenraan aan de Zwolsestraat 76 in Raalte wordt geleid door scheidsrechter Pieter van der Pol.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer