Burgemeester aan het woord over vluchtelingen

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle is zondagochtend te gast in het televisieprogramma Het Hoogste Woord. Aan de hand van een tekstfragment uit de bijbel praat presentatrice Jacobine Geel met Meijer over de (persoonlijke) achtergronden bij een actuele gebeurtenis.

Aanleiding voor de interviewster om de Zwolse burgemeester te vragen is de tijdelijke opvang van maximaal vierhonderd vluchtelingen in de IJsselhallen in de Overijsselse hoofdstad. De passage uit de bijbel die Meijer op verzoek van de programmamakers uitzocht heeft daar ook betrekking op. Het gaat om een deel van Leviticus 33:34: “En wanneer een vreemdeling bij u in het land vertoeft zult gij hem niet onderdrukken. Als een onder u geboren Israëliet zal u de vreemdeling gelden die bij u vertoeft; gij zult hem liefhebben als uzelf, want gij zijt vreemdeling geweest in het land Egypte.” De uitzending begint zondag (19 oktober) om 8.45 uur op NPO2.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ja, maar in Den Haag zijn al kamervragen gesteld over deze nood’opvang’. In Beieren worden ze in biertenten opgevangen, er is kennelijk geen plek dan maar als kippen in een hok.

    Trouwens nog een vraag over dit stukje geloof en staat(ook plaatselijk bestuur) moet toch gescheiden zijn?

Reageer