Expositie NiloKa in woonzorgcentrum Westenhage

Zwolle – Dit najaar exposeren de jongeren van Orthopedagogisch Didactisch Dagcentrum NiloKa opnieuw in Driezorg-locatie woonzorgcentrum Westenhage. Op vrijdag 24 oktober – van 10.00 tot 12.00 uur – geven zij bovendien een toelichting op de gemaakte kunstwerken en verkopen zij zelfgemaakte artikelen van keramiek. De expositie met het thema ‘tijd’, is nog tot 26 november te bezichtigen aan de Voorsterweg 44-001 in Westenholte.

 

niloka_2.jpg 

 

Eén van de begeleiders vertelt: “De jongeren van de NiloKa – een voorziening voor jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijk en/of meervoudig handicap – hebben hun talenten ingezet om creatieve en unieke werkstukken te maken rondom het thema: ‘tijd’. Van te voren hebben we grove lijnen uitgezet om het thema middels schilderdoeken en 3D-werkstukken vorm te geven. Tijdens het creatieve proces was er extra aandacht voor de inbreng en mogelijkheden van de jongeren. Op deze manier had een werkstuk soms een heel ander eindresultaat dan van te voren bedacht was. Dit maakt alle werkstukken uniek en bijzonder.

Vele werkstukken zijn gezamenlijk gemaakt. Ieder droeg bij met zijn of haar eigen mogelijkheden. Zo was de een daadwerkelijk aan het schilderen, knippen en plakken terwijl een ander vooral genoot van de geuren, kleuren en klanken tijdens het creatieve proces. Andere werkstukken zijn individueel gemaakt. Zo leverden alle cliënten van de NiloKa elk hun eigen bijdrage, op hun eigen unieke manier.

 

Bij elk werkstuk staat, eventueel ondersteund met foto’s, beschreven hoe en met wie het tot stand is gekomen. Naast de schilderijen ziet u in de vitrine’s een kleine impressie van wat onze jongeren verder maken in bijvoorbeeld ’t Dorpshuus (in Heino) en enkele keramiek werkstukken uit ‘t Atteljee. Wij zijn erg trots op het eindresultaat en hopen dat u net zoveel plezier beleeft aan het bekijken van onze werkstukken als wij hadden tijdens het maken ervan.”

Artikel delen:

Reageer