Wout Brama naar PEC Zwolle

Zwolle – Donderdag is bekend gworden dat ex- Twente speler en ex- international Wout Brama PEC Zwolle komt versterken. Hij tekent een contract tot het einde van dit voetbalseizoen. De middenvelder van FC Twente traint waarschijnlijk vanaf vrijdag al mee in Zwolle. Brama speelde drie keer voor Oranje en kwam liefst 231 wedstrijden in de Eredivisie uit voor FC Twente.

De laatste periode trainde Brama mee met de selectie van Huddersfield Town, bij de club die uitkomt in het Engelse Championship, het tweede niveau van Engeland. Daarnaast stond de Tukker in de belangstelling van de Duitse clubs Hannover 96 en 1. FC Nürnberg. ‘Voor mij is belangrijk dat het voetbal bij mij past, zei Brama recent in de media. Wout Brama: ,,Door mijn overgang naar PEC Zwolle heb ik een mooie kans om weer wedstrijdritme op te doen. Ook denk ik dat de manier van voetballen hier, bij mij past. Ik heb nog altijd de wens om in het buitenland te voetballen, alleen twijfelden de clubs die nu geïnteresseerd waren aan mijn fitheid. " Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Voor PEC Zwolle is Wout Brama een absolute kwaliteitsinjectie. Zowel voetbaltechnisch als met zijn ervaring is hij een toegevoegde waarde voor ons. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat hij snel wedstrijdfit wordt. We gaan in eerste instantie een verbintenis met elkaar aan voor één seizoen, waarin er in de winterstop een evaluatiemoment zit om te kijken of de samenwerking voor beide partijen naar tevredenheid verloopt.  

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Voor mijn gevoel een totaal overbodige aankoop. We hebben spelers genoeg (waar zijn al die grieken eigenlijk).
  Brama overschat zichzelf een beetje. Hij dacht een toptransfer naar het buitenland te maken, maar niemand wil hem.

 2. Die grieken zijn geblesseerd (Karagounis en Ferfelis) of kunnen er helemaal niks van (Ioanidis) … verder zit Pec niet zo breed in de verdedigende middenvelders… eigenlijk alleen Rienstra, voor de plek ernaast heb je dan nog Saymak, die er nu een aantal weken uit is en Lam, die eigenlijk nog erg onervaren is op die plek (al vind ik hem wel goed spelen)

  Extra optie op het middenveld is dan ook geen overbodige luxe, je moet toch niet willen dat ze uit wanhoop Nijland centraal op het middenveld moeten zetten.

 3. Positief verrast en enthousiast, hopelijk wordt het wat!

  Klich ook maar terug zien te halen dan 🙂 pakje poolse nitraten en betonstrijkers mee voor de hele selectie en knallen dit seizoen! :D:D

 4. Ik ben een beetje verbaasd dat hij alsnog kiest voor PEC.
  En is hij niet een tikje duur voor het budget van Zwolle?

  Maar prima gedaan weer.
  Een transfervrije speler met een deukje die, mits in goede doen prima mee zou moeten kunnen met top 5 ploegen.
  Hopelijk krijgen ze die deukjes er bij ons weer netjes uit. 8)
  De ervaring die hij meeneemt naar Zwolle is natuurlijk ook mooi meegenomen.

  Het zou wel jammer zijn als hierdoor de jonge talentvolle middenvelders die er al lopen geen kans meer krijgen zich te ontwikkelen maar er kan ook zomaar iemand wegvallen door schorsingen of blessures.
  We gaan het meemaken maar Zondag nog niet denk ik….

  Succes in Zwolle Brama!!

 5. Ik hoor net dat Brama slechts een onkostenvergoeding gaat krijgen tot Januari!
  Daarna gaan ze kijken of hij langer wil blijven.
  Dat hebben ze dus weer heel aardig geregeld, Goed bezig!:D

Reageer