Echtpaar Tolhuis-Jager 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Tolhuis-Jager waren donderdag 16 oktober 60 jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek aan de Belvederelaan om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau kreeg het echtpaar het keramieken schaaltje ontworpen door kunstenaar Jan Kamphuis opgemaakt met bonbons.

16-10-2014_echtpaar_tolhuis-jager_60jr_getrouwd_02.jpg 

De heer Johannes Tolhuis roepnaam Jan, is geboren op 4 oktober 1929 te Zwolle. Mevrouw Albertje Jager roepnaam Ellis, is geboren op 21 maart 1932 te Alkmaar. Ze hebben elkaar ontmoet in de Diezerstraat, Jan zag een mooi meisje lopen en hij vroeg of hij mee mocht lopen. Jan was in dienst en moest de trein halen naar ’s Hertogenbosch. Ellis ging mee naar het station en er werd een afspraak gemaakt voor de week erna. En zo is het begonnen. Na zijn diensttijd is Jan aan het werk gegaan in de verwarming, en dat is hij tot aan zijn pensioen blijven doen. Hij was voor vele jongens die het vak gingen leren een goede leermeester. Ellis was werkzaam in de huishouding en kon goed koken. Hun huis stond altijd open voor vele familieleden die een beroep op ze deden.

16-10-2014_echtpaar_tolhuis-jager_60jr_getrouwd_03.jpg

16-10-2014_echtpaar_tolhuis-jager_60jr_getrouwd_01.jpg 

Ze kregen 4 kinderen, 2 dochters en 2 zonen, 8 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Jan en Ellis hebben altijd in Zwolle gewoond. Jarenlang hadden ze een caravan in Lemmer waar ze altijd veel plezier hebben gehad. Jan zijn grote hobby was altijd vissen en deze dan zelf roken. Ellis naaide altijd heel creatief zelf kleren voor de kinderen en voor zich zelf. Ook kon ze heel mooi breien met ingewikkelde patronen. Later maakte ze zelf ook kaarten. Nu ze slechter ziet gaat dat niet meer. Samen gaan ze nu graag naar de klaverjasmiddagen in Werkeren en de Dobbe, waar ze het erg gezellig vinden. Ze wonen sinds een aantal jaren in een appartement in Stadshagen. De gezondheid gaat langzaam achteruit, maar ze maken er het beste van.  

Artikel delen:
Reacties 2
  1. haloo meneer en mevrouw ik ben net 14 jaar geworden enzou graag wat meer willen weten over mijn familie vooral over mijn opa hij is 4 jaar geleden overleden en wil graag weten of hij misschien famillie van u is u kunt contact opnemen via het mail adres ik hoop dat u mij erbij kunt helpen

    mvg angellina tolhuis;):-*

Reageer