Geld nodig voor bereikbaarheid Zwolle

De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle hebben nog zo’n zes miljoen euro nodig om snel de bereikbaarheid van Zwolle aan te pakken. Het gaat dan om de aanpak tot 2020.

In de komende jaren worden wegen verbreed en kruispunten vergroot. In totaal kost dat de gemeente Zwolle en de provincie 80 miljoen euro. Op de lange termijn is 250 miljoen euro nodig, omdat na 2020 de wegen nog grondiger aangepakt moeten worden. Gedeputeerde Klaasen gaat binnenkort met minister Eurlings om tafel om geld van het rijk te krijgen.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ze kunnen beter een aantal kruisingen met de Ceintuurbaan en IJsselallee ondertunnelen. Kost wel wat meer, maar de effecten op luchtkwaliteit en doorstroming zijn veel beter. 6 miljoen is dan uiteraard een schijntje, daar kun je net een paar rotondes voor aanleggen.


    Maak melding

  2. De ceintuurbaan wordt alleen verbreedt tot 2×3 rijstroken. Dan sta je alsnog voor de verkeerslichten te wachten, en aangezien Oosterenk steeds voller wordt gebouwd, zullen de files ook wel niet afnemen. Zeker als de Weezenlanden en Sophia samengaan op één locatie.


    Maak melding

Reageer