UNICEF zoekt kleine kunstenaars

Zwolle – Zondag 2 november organiseert UNICEF Zwolle de 2e editie van het  KinderKunst evenement in het Stedelijk Museum in Zwolle. Kinderen gaan, naar aanleiding van de expositie “De millenniumdoelen in de geschiedenis van Zwolle”, aan de slag om kunst te maken voor UNICEF. 

 

De middag start om 13.00 uur. Na een interactieve rondleiding langs de expositie gaan de kinderen in vier workshops aan de slag. De Kleine Kunstenaars kunnen schilderen, beeldhouwen, mozaïeken of van PET-flessen hun eigen unieke kunstwerk maken. De vier mooiste kunstwerken krijgen tijdelijk een plekje in het museum. Een gedeelte van de opbrengst van deze workshops gaat naar UNICEF. Kleine Kunstenaars (in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar) kunnen zich aanmelden voor dit unieke evenement. Entreekaarten zijn voor € 12,50 te bestellen via zwolle4unicef@gmail.com. Voor meer informatie: www.unicef.nl/zwolle.

De wereld staat in brand en de kinderen hebben ‘m niet aangestoken. Denk hierbij aan de Ebola uitbraak, de gevechten in de Gazastrook, Syrië en omliggende landen, Irak en de situatie in Zuid-Soedan. Kinderen zijn ontheemd, verliezen hun ouders, hebben geen onderdak, onvoldoende te eten en kunnen niet naar school. In een noodsituatie is het duidelijk dat een kind geen kind kan zijn. Zoveel begint bij een kind… als het tenminste kind kan zijn. Meer informatie is te vinden op www.unicef.nl.

Artikel delen:

Reageer