Zwolse economie voorbeeld voor Nederland

Zwolle – Zwolle is een sterke economische regio, die het goed doet en moet kijken hoe het een rol kan grijpen om een economisch voorbeeld te zijn voor de rest van Nederland. Die ambitie ziet minister Henk Kamp (Economische Zaken) voor Zwolle om de komende tijd aan te grijpen, zei hij in een bijeenkomst met de Liberale Businessclub Zwolle (LBZ).

 

lbz_bezoekt_henk_kamp.jpg 

 

“De regio Zwolle heeft een goede naam in Den Haag”, verzekerde minister Kamp de LBZ. Hij deelde in de bijeenkomst met de LBZ zijn visie op de kansen die de regio Zwolle kunnen versterken. Eén van die kansen is dat Kamp een retailagenda wil opstellen voor Nederland om het ondernemerschap te stimuleren, het economisch klimaat te versterken en dat hij vanuit de succesverhalen in Zwolle graag waardevolle input ziet om dit plan te versterken.

 

Zwolse kracht

De combinatie van webshops en fysieke winkels heeft volgens Kamp een veelbelovende toekomst en is een concept waar Zwolle sterk in is. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar door de vestiging van Wehkamp met het grootste online distributiecentrum ter wereld en een app waarmee mensen vanuit huis bij Zwolse ondernemers hun producten kunnen bestellen en laten bezorgen. Een tweede kans die minister Kamp expliciet noemde is de groeiende koppeling die gemaakt kan worden tussen technisch onderwijs en bedrijven. 

 

Vanwege de Zwolse voorstrekkersrol binnen retail en de goede bestaande voorbeelden wil Henk Kamp handvatten formuleren om de geslaagde formule van de regio Zwolle verder in Nederland te laten floreren. Die handschoen pakken de ondernemers van de LBZ graag op. 

 

Waardevol, persoonlijk contact met Kamp

“We willen met de beste Zwolse voorbeelden komen om minister Kamp te voeden voor het opstellen van zijn retailagenda en het succes van Zwolle nog beter op de kaart te zetten,” zegt Johanneke Liebrand-Bos, voorzitter van de Liberale Businessclub Zwolle. Waardevol in de ontmoeting met minister Kamp was juist dat ondernemers hun concrete vragen konden stellen aan Henk Kamp en dat zij zelf werden uitgedaagd concrete ideeën aan te dragen. 

 

De LBZ is opgericht om  als Zwolse ondernemers ook op beleidsniveau bij te dragen aan een sterke Zwolse regio met vrijheid voor ondernemers. Zwolle bij de beleidsmakers in Den Haag onder de aandacht brengen is daarbij een belangrijk onderdeel. Zo was eerder dit jaar een sessie met minister Melanie Schultz van Haegen over het belang van investeringen in de Zwolse infrastructuur. De LBZ geeft ondernemers daarmee directe invloed om de Regio Zwolle optimaal te profileren.

Artikel delen:

Reageer