Kansen voor Knarrenhof op locatie Aa-bad

Zwolle – Op een goed bezochte informatiebijeenkomst voor leden van Stichting Knarrenhof  Nederland werd donderdagavond bekend gemaakt dat er op de voormalige locatie van het Aa-bad in de wijk Aa-landen er 60 seniorenwoningen gebouwd kunnen worden. De ‘krasse knarren’ moeten binnen een half jaar bij de gemeente Zwolle met een financieel onderbouwd plan komen. In Stadshagen worden op termijn nog 10 woningen gerealiseerd, en de stichting heeft ook al een andere locatie op de korrel.

knarrenhof.jpg 

Momenteel zijn er al 110 mensen betalend lid van Krasse Knarrenhof Zwolle, daarnaast zijn er een 54-tal aspirant-leden. Het aantal leden wil men niet hoger hebben omdat het aantal locaties en dus het aantal woningen nog beperkt is. Het zou dan niet eerlijk dat mensen een (zij het lage) contributie betalen maar wellicht een kleine kans op een woning hebben. Voor mensen van 50+ komt er veel onzekerheid aan. Hoe is het met de bezuinigingen in de zorg en de besparingen op de WMO? Is mantelzorg wel realistisch? Bij veel mensen zijn de kinderen of heel druk of ze wonen niet om de hoek. Daarnaast zijn er steeds meer alleenstaanden die het leuk vinden om in een plan te wonen waarin ruimte is voor ontmoeting in een gemeenschappelijke tuin en in de hobby-ruimte.

Uiteraard heeft iedereen een eigen prive-tuin en voordeur. Privacy staat hier bovenaan, maar voor die het wil is er de mogelijkheid om wat samen te doen. 

Centraal staat ouderwets burenfatsoen naast privacy en comfort. Dit concept is beslist geen woongroep. Het concept geeft ruimte voor vrije sector koop, vrije sector huur en sociale huur. Er is vanuit de Stichting regelmatig contact met de gemeente, waar men sympathiek staat tegenover dit voorstel. Ook van de provincie Overijssel is er steun.

Artikel delen:

Reageer