HanzeOrkest speelt symfonie van César Franck

Zwolle – Het HanzeOrkest speelt op 29 november de grote symfonie van César Franck, de enige symfonie die hij naast de vele andere composities heeft  geschreven.  De prachtige melodieën, de romantiek, de schitterende instrumentale solo’s zullen weldadig klinken in de Plantage Kerk.

 

Het programma opent met de Ouverture “Manfred” van Schumann en daarna is het HanzeOrkest begeleider van de zeven leden van het “Zwols Collectief”.  Zij soleren in twee werken van Mozart. U hoort twee delen uit de Sinfonia Concertante voor hobo, klarinet, hoorn, fagot. En één deel uit de Sinfonia Concertante voor viool, altviool en cello met orkest. Dit laatste is echt heel bijzonder en wordt in Nederland weinig uitgevoerd. De muziek moest speciaal in Amerika worden besteld. Het HanzeOrkest viert volgend jaar zijn 25 jarig bestaan en is een bekend gezicht in Zwolle.  Het Zwols Collectief is in 2013 opgericht en bestaat uit zeven professionele musici die samen regelmatig concerten verzorgen in Zwolle en in de regio. In een unieke combinatie van drie blazers en vier strijkers speelt het collectief in wisselende formaties muziek van Beethoven tot Piazzolla.

 

Tijdens de concerten met het HanzeOrkest brengt het Collectief ook een eigen werk. De Zwolse componist Emiel Stöpler schreef voor het Zwols Collectief Dawn en Fair Skies.

De eerste compositie, Dawn, is de opening van de vierdelige suite From Dawn to Dusk en roept het verstilde beeld op van een opkomende ochtendzon. Het tweede werk, Fair Skies, is het eerste deel van Three Movements for Septet. Net als veel van Stöplers andere muziek, is het geïnspireerd op de natuur en de liefde voor het leven zelf.

 

Programma:

Schumann        Ouverture Manfred opus 115

Mozart              Sinfonia Concertante KV 320a en KV 297b

Stöpler             Dawn & Skies

Franck              Symfonie in d mineur

 

Zaterdag 29 november om 20.15 in de Plantagekerk te Zwolle

 

Kaarten € 15,- kinderen t/m 16 jaar gratis

Voorverkoop € 12.50

 

Voor meer informatie en voorverkoop: www.hanzeorkest.nl en www.hetzwolscollectief.nl

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Programma:
  Schumann Ouverture Manfred opus 115
  Mozart Sinfonia Concertante KV 320a en KV 297b
  Stöpler Dawn & Skies
  Franck Symfonie in d mineur

  Het stuk van Stöpler heet “Fair Skies”, niet “Skies”. 🙂

Reageer