Berkum wint met 3-2 in Raalte

Zwolle/Raalte – Berkum heeft uit bij Rohda Raalte met 2-3 gewonnen en zo de koploper van de Hoofdklasse C in het zondagvoetbal uit de strijd om de Districtsbeker Oost gestoten.

rohda_1410-7_medium.jpg

Foto: Rainer Fröhlich 

"We sloegen precies op de goede momenten toe," zag Berkum-trainer Willem Brouwer, die tevreden was over de manier waarop zijn team de wedstrijd had aangepakt. "Onze eerste twee goals vielen precies op de manier waarop we vooraf hadden gehamerd. Dat je uit wint bij zo’n sterke ploeg is natuurlijk prima voor ons zelfvertrouwen, maar we kijken steeds maar één wedstrijd vooruit," concludeerde de als altijd realistische coach van de Zwolse eersteklasser. Rohda en Berkum begonnen door blessures en ziekte met aangepaste opstellingen, waarbij bijvoorbeeld aan beide kanten de topscorers, Deniz Sahbaz en Chris van der Meulen, ontbraken. Desondanks was het duel nog maar enkele minuten oud toen de eerste goal voor de bezoekers viel. Op rechts speelde Ricardo Kuijer bij een uitbraak Ruud Wellenberg aan en de Zwolse middenvelder maakte dat prima af: 0-1. Rohda legde zich daar natuurlijk niet bij neer en liet met goed verzorgde aanvallen zien een prima voorhoede te hebben. Zo hield Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis minuten na de openingsgoal Jeffrey de Visscher maar nét van scoren af en verdween een door Coen Zwollo verlengde vrije trap centimeters naast de Berkum-goal.

Na ruim een kwartier profiteerde Berkum opnieuw van de ruimte die de thuisclub achterin weggaf. Marc van der Meulen veroverde de bal op het middenveld en gaf hem mee aan Frank Hoolsema. Die technicus, waarop Rohda weinig grip kreeg, speelde de achterste lijn van Rohda aan flarden en stelde Ruud Wellenberg in staat om met zijn tweede van de middag de 0-2 te maken. Direct daarna kwam Rohda terug in de wedstrijd. Na een indraaiende vrije trap constateerde arbiter Van der Pol dat er in het Zwolse strafschopgebied was geduwd of vastgehouden en dat koste Berkum een penalty. De Visscher schoot de strafschop hard in en zorgde zo voor 1-2. Vlak voor rust kreeg Dennis Hettinga nog kans op de gelijkmaker toen hij op de Berkum-goal af ging maar opnieuw greep doelman Bouwhuis goed in. Tien minuten na rust leek Berkum de zaak te beslissen toen Jaouad Akloud vanaf links Marc van der Meulen bediende. De Berkum-middenvelder passeerde drie man op rij en tikte daarna beheerst de prachtige 1-3 binnen. Rohda herstelde echter al snel de marge van één doelpunt. Een voorzet van rechts belandde bij de vrij staande Dennis Hettinga, die bij de tweede paal diagonaal de 2-3 binnen kopte. Beide partijen maakten in de slotfase aanspraak op een penalty, Rohda toen de bal tegen de hand van Jasper Bolt werd geschoten en Berkum toen Kok in het strafschopgebied van Rohda werd gestuit. Beide keren zag arbiter Van der Pol echter geen overtreding en zo bleef het bij 2-3, een uitslag waar Berkum thuis mee kon komen!

Rohda Raalte-Berkum, 18 oktober 2014 (1e ronde knock-outfase Districtsbeker Oost)

Eindstand: 2-3 (1-2)
Doelpunten: 3. Ruud Wellenberg (0-1), 18. Ruud Wellenberg (0-2), 22. Jeffrey de Visscher (1-2) (strafschop), 56. Marc van der Meulen (1-3), 63. Dennis Hettinga (2-3)
Gele kaarten: Jordi Lemmens, Sander Bolt (Berkum), Lars van Schooten, Jeffrey de Visscher, Lars Kamperman Leferink (Rohda Raalte)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman (71. Sander Bolt), Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo (79. Arjan Kolk), Jasper van der Stouw, Marc van der Meulen, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg, Jaouad Akloud (65. Youp Kok), Ricardo Kuijer
Opstelling Rohda Raalte: Jens Veldwachter, Lars Kamperman Leferink, Hamid Haji Jafar Zarbaf, Coen Zwollo, Cas Hulsebos (74. Leon Hekking), Lars van Schooten, Jeffrey de Visscher, Max Kiekebosch (81. Mart Hento), Orveo Ubbergen, Dirk-Jan Klijn Velderman, Dennis Hettinga.

Artikel delen:

Reageer