Arne Mulder hardloopcoördinator voor Empower

Zwolle – Arne Mulder, 24 jaar en op plek twintig van de beste hardlopers van Nederland wordt hardloopcoördinator bij stichting Empower. Arne is al geruime tijd actief als trainer bij de hardloopgroep van Empower. Er is een prima wisselwerking tussen de oud CALO student en de jongeren met een autisme spectrum stoornis, mede daardoor is besloten hem de rol van coördinator toe te bedelen. Naast het feit dat Arne theoretisch en praktisch weet wat de jongeren nodig hebben, wordt hij door de lopers van de doelgroep als belangrijk rolmodel gezien.

Wie de naam Arne Mulder hoort, denkt daarbij aan vele podiumplaatsen bij hardloopwedstrijden. BBloper, Arne is echter ook al geruime tijd werkzaam als trainer bij de hardloopgroep van stichting Empower. De oud CALO student heeft ervaring op het gebied van psychomotorische therapie. Hij weet theoretisch en praktisch op welke wijze hij mensen met een autisme spectrum stoornis moet ondersteunen. Zijn grootste kracht is echter zijn empatisch vermogen. Daar waar hij bij zijn eigen trainingen en wedstrijden het maximale uit zich zelf wil halen en niet snel tevreden is, benadert hij als trainer zijn pupillen totaal anders. Het principe "het gaat zoals het moet en anders moet het maar zoals het gaat" zorgt ervoor dat de leden van de hardloopgroep in Arne een trainer hebben gevonden die ze te allen tijde op een positieve manier ondersteunt. Juist dat vertrouwen zorgt ervoor dat er de laatste jaren vele medailles zijn gehaald tijdens alle Zwolse hardloopevenementen. 

Zoals iedereen wil ook iemand met autisme of een aanverwant autistische stoornis graag zijn vrije tijd goed besteden. Door deze stoornis is niet altijd mogelijk de vrije tijd zelfstandig te organiseren of te plannen. Daarbij is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden om recreatie en sportactiviteiten uit te voeren. Uit ervaring is gebleken dat hardlopen één van de meest geschikte sporten is voor deze doelgroep. De hardloop groep van stichting Empower zorgt ervoor dat iedereen, van beginnende- tot ervaren hardloper persoonlijke ondersteuning krijgt. In de hardloopgroep van stichting Empower zitten leden met een autisme spectrum stoornis. Daarnaast gaan er ook leden van de Run2Day Zwolle hardloopgroep mee lopen. Op deze wijze zorgen we voor integratie met andere lopers. Er wordt getraind om o.a. aan alle Zwolse hardloopevenementen mee te doen. Op woensdag avond wordt gezamenlijk getraind vanuit studio XLPRO aan de zwaardvegerstraat 122 te Zwolle.
Met het aanstellen van Arne Mulder als hardloopcoördinator door stichting Empower, investeren beide partijen in de toekomst. Arne zorgt ervoor dat de loopgroep en de leden zich nog verder ontwikkelen. Daarnaast zorgt Empower ervoor dat de nieuwe coördinator verschillende diploma’s kan halen waaronder de opleiding tot running therapeut. Zodoende kan de snelste hardloper van Zwolle en omstreken straks van zijn uit de hand gelopen hobby zijn beroep maken.

Wil je aanmelden of een keer vrijblijvende meedoen? Meldt je aan via running@stichtingempower.nl. Neem voor meer informatie contact op met onze hardloop coördinator Arne Mulder of kijk op de website www.stichtingempower.nl

Artikel delen:

Reageer