Verkiezing skatebaan Van Nispensingel

De jongeren in Zwolle Zuid kunnen nieuwe toestellen uitkiezen voor skatebaan aan de Van Nispensingel. De gemeente Zwolle gaat de bestaande skatebaan uitbreiden en biedt jongeren in de wijk de mogelijkheid om het beste ontwerp te kiezen. Op de internetsite www.skatebaan.zwolle.nl staan vanaf donderdag 20 september 2007 drie ontwerpen waarop de jongeren tot donderdag 18 oktober kunnen stemmen. Op basis van die stemming wordt het definitieve ontwerp gekozen. Medio december worden de toestellen geplaatst. Verantwoordelijk wethouder Pot: Ik vind het heel goed dat de jongeren direct bij de keuze betrokken worden. Het betrekt ze bij hun eigen omgeving. Ik roep ze dan ook actief op om te stemmen.

Skaten is voor veel jongeren een zeer populaire speel- en sportvorm waarbij soms het extreme wordt opgezocht. Het extreme is ver gezocht bij de skatebaan van de Van Nispensingel, de jonge skaters vinden deze baan te kinderachtig. De skatebaan in park De Wezenlanden heeft wel de juiste moeilijkheidsgraad maar dit is te ver weg voor de jonge skaters uit Zwolle Zuid.

Een tussenvorm

De gemeente kiest ervoor om een tussenvorm te maken door meer uitdagende toestellen te plaatsen op het bestaande asfalt aan de Van Nispensingel. De bestaande toestellen blijven gewoon staan en de nieuwe komen er naast. Dit houdt in dat er geen ruimte meer is op dit veld om te basketballen. Hiervoor wordt een nieuw verhard veldje aangelegd tussen de skatebaan en het bestaande grastrapveld

Artikel delen:

Reageer