Be Quick verliest bekerwedstrijd

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag de bekerwedstrijd tegen WHC verloren. Dat was een zure nederlaag, want de ploeg was over 90 minuten minstens gelijkwaardig aan de hoofdklasser. De ploeg kan daardoor wel met vertrouwen naar de volgende wedstrijd kijken. Bij Be Quick ontbreken Dennis Horstman en Rutger Minkjan.

De meest opvallende verschuiving in de opstelling is die van Thomas Wieringa naar de linksbackpositie. Spieken we nog even naar de keurtroepen van WHC dan zien we dat veel oud- Be Quickers daar inmiddels uit de selectie verdwenen zijn. Trainer André Blom heeft uiteraard wel de nodige dienstjaren bij Be Quick. e Quick begint de wedstrijd goed en staat de eerste tien minuten meer op de helft van WHC dan op de eigen helft. Na een minuut of tien krijgt de Wezeper ploeg echter wat kleine kansjes, maar daar wordt niet uit gescoord. Echt gevaarlijk wordt Be Quick niet, want de aanvallers lijken een beetje de grote vorm te missen. Schoten van Meijer en Buimer treffen vervolgens geen doel.

Helaas valt het doelpunt wel aan de andere kant. Na een misverstand in de verdediging komt de bal voor de voetbal van Peter Drolenga. Die aarzelt niet en schiet de bal in de hoek van het doel : 0-1 (28e minuut). Drolenga gaat hierbij door z’n enkel en moet noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Be Quick denkt in de 35e minuut aan een penalty, maar Frank van den Burg gaat na een goede actie te snel liggen. 

Na de rust begint Be Quick goed aan de wedstrijd maar begint het toch ook ruimte weg te geven. Kevin Olaria en Ibrahim Tuncer missen echter de kansen op 0-2. Het spel golft in het restant van de tweede helft op en neer. Bas Buimer krijgt in de 64e minuut de grootste kans voor Be Quick, maar werkt niet goed af. Na een schwalbe van Rinse van de Velde krijgt WHC in de 72e minuut de kans om de wedstrijd te beslissen. Die kans is echter niet aan Raoul Jessurun besteed, want keeper Van Dijk weet de penalty te pakken. 

In blessuretijd probeert Talha Özen de keeper nog met een lob te verschalken, maar vooral Bas Buimer krijgt nog een echte kans om te scoren. Dit lukt niet en zo gaat deze bekerwedstrijd verloren. Daarbij heeft iedereen wél gezien dat Be Quick in deze wedstrijd goed mee kon komen. En dat stemt hoopvol. André Blom, trainer van WHC, zag dat zijn ploeg niet altijd goed speelde: "We speelden grillig" zegt hij."Ondanks dat je te traag en slordig speelt, krijg je toch nog mogelijkheden. In de tweede helft was er meer agressie, zeker tot aan de penalty. Helaas missen we voor de vierde keer dit seizoen een penalty."

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Karwan Mehrabi (68. Kevin Westerbeek), Felix Boessenkool, Thomas Wieringa, Frank Oosterhof, Mark Meijer, Bas Buimer, Aron Tempelman, Sander Aarten (56. Michel Klink), Talha Özen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer