Zwolse kerk maakt kerkbouw Moldavië mogelijk

Zwolle – Dankzij steun van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Zwolle is in de Moldavische stad Rezina een kerkgebouw herbouwd. Het kerkgebouw van een baptistengemeente in Rezina is vandaag (zondag 19 oktober 2014) feestelijk geopend in het bijzijn van zeven Zwollenaren van de Christelijk Gereformeerde Kerk. 
 
rezina.jpeg 
Schilderij van de Zwolse kunstenaar Kor Klaver aan de wand in de kerkzaal in Rezina waarmee verbondheid tussen Zwolle en de Moldavische plaats tot uitdrukking wordt gebracht.
Bij de opening is een schilderij van de Zwollenaar Kor Klaver cadeau gedaan. Het schilderij laat een kruis zien waarin de verbondenheid in het geloof tot uitdrukking wordt gebracht, maar ook de verbinding tussen Rezina en Zwolle. Het schilderij hangt in de kerkzaal. De band tussen de Zwolse kerk en de baptistenkerk in Moldavie is ontstaan via de Zwolse zendeling Corinne Anbeek, die al meer dan tien jaar als ontwikkelingswerker aan de slag is in Rezina. De plaatselijke baptistengemeente telt 60 leden en heeft onvoldoende financiële draagkracht voor het opknappen van hun kerkgebouw. De kerk biedt nu plek aan 200 bezoekers. Het gebouw heeft een nieuwe kap gekregen, de entree is vernieuwd evenals het naastgelegen ontmoetingscentrum.

De bouw is voor 90 procent betaald met giften uit Zwolle en omgeving. “Het gaat om 100.000 euro aan giften die mede vrij kwamen toen ons plan voor de bouw van een multifunctioneel kerkelijk centrum niet doorging”, vertelt Willem Bosch, een van de leden van het comité Kerkbouw Rezina. “Het wonderlijke is dat er nu een nieuwe kerk staat in Rezina en dat we in Zwolle de Verrijzeniskerk hebben kunnen aankopen”. Ook ondernemers hebben meebetaald aan de Moldavische kerkbouw.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wat ik erop tegen heb is dat de mensen daar
  met religieuze toestanden zogenaamd dan
  ‘hulp’ krijgen. Terwijl georganiseerde en
  institutionele religie iets vreselijks is.
  Ik zou denken dat het een heel goed idee is
  om te helpen waar maar kan, maar als ’t een
  religieuze lading meebrengt, is ’t van de wal in de
  sloot helpen.  Maak melding

 2. Ik geloof niet dat een niet-religieus iemand (met alle respect overigens) kan invoelen wat het betekent wanneer de ene religieuze groepering de andere religieuze groepering helpt.
  Want dat is het, waar dit bericht over gaat.


  Maak melding

 3. Als de ene religieuze groepering de andere helpt snap ik ‘t.
  Mensen helpen elkaar als ’t ff kan, en ook als ’t niet kan , dan toch.
  Maar de religieuzen verkeren in tegenstellingen en helpen elkaar van de wal in de sloot. Kan de hele religie toestand en oorlog verklaard worden met het inzicht dat mensen ongeloofelijk dom zijn? Ik denk in die richting. En dat god heel slim is natuurlijk.  Maak melding

Reageer