Arne Poirot loopt marathon NY voor goed doel

Zwolle – De jaarlijkse Marathon van New York vindt dit jaar plaats op zondag 2 november. Eén van de marathonlopers zal Arne Poirot zijn, clustercommandant en hoofd risicobeheersing van Brandweer IJsselland. Aan het lopen van de marathon heeft hij een goed doel verbonden: geld inzamelen voor een rolstoelfiets voor Orthopedagogisch Dagcentrum De Kameel/Niloka zodat kinderen die (meervoudig) beperkt zijn ook ‘met hun neus in de wind’, kunnen genieten van buiten zijn.

Na vele jaren de halve marathon van Zwolle te hebben gelopen, ontstond vorig jaar het idee te gaan trainen voor een hele. De marathon van Rotterdam werd dit voorjaar met succes uitgelopen. Dat smaakte naar meer: de marathon van New York, én hieraan een goed doel verbinden.

Het goede doel is geld inzamelen voor een rolstoelfiets voor kinderen die het Orthopedagogisch Dagcentrum De Kameel/Niloka bezoeken. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend dat ze kunnen genieten van de natuur, meer zien dan hun directe omgeving, tenzij ze bijvoorbeeld met de fiets naar buiten kunnen. Maar dan heb je een dure rolstoelfiets nodig, wat in deze tijd bijna niet is op te brengen voor zorginstellingen. Voor de Kameel/Niloka is gekozen omdat de zoon van Arne Poirot het dagcentrum tot voor kort bezocht en er ruim zestien jaar met veel zorg en liefde is begeleid.

Anderhalve maand geleden is de actie gestart en inmiddels heeft dit al een mooi bedrag opgeleverd door bijdragen van vrienden, bekenden en relaties. Daarnaast hebben leden van Rotary Noord Zwolle zich garant gesteld voor de helft van het beoogde bedrag. Nog een kleine twee weken te gaan; het trainingsschema wordt afgebouwd en de laatste lange training (35 kilometer) is gelopen. Meer informatie staat op www.arnepoirot.nl.

Artikel delen:

Reageer