Opening beweegtuin in Holtenbroek

Zwolle – Op zaterdag 1 november om 13.00 uur wordt de Beweegtuin Holtenbroek feestelijk geopend door wethouder Nelleke Vedelaar! De beweegtuin ligt naast speeltuin De Regenboog. Tijdens de opening is er voor jong en oud van alles te doen.

Er is een splinternieuwe beweegtuin in Holtenbroek. Nadat wethouder Nelleke Vedelaar de beweegtuin heeft geopend worden er demonstraties gegeven. Tijdens deze demonstraties wordt duidelijk hoe de beweegtoestellen gebruikt kunnen worden. Daarna kunnen de buurtbewoners zelf aan de slag. In de naastgelegen speeltuin zijn dansoptredens en kunnen kinderen een dansworkshop volgen.

De beweegtuin is voor iedereen, jong en oud. Het is meer dan alleen een plek waar mensen in de buitenlucht kunnen bewegen, maar ook een ontmoetingsplek in de wijk waar mensen makkelijk met elkaar in contact komen. Ieder toestel kan door twee personen worden gebruikt. Er staan in totaal zes toestellen die verschillende spiergroepen trainen. De beweegtuin is niet alleen door individuen te gebruiken maar ook beweeggroepen kunnen in overleg gebruik maken van de beweegtuin op vaste momenten.

Inwoners van de wijk waren op zoek naar een laagdrempelige manier om (samen) te bewegen. Speeltuinvereniging De Regenboog is met deze signalen aan de slag gegaan, zo is het idee tot stand gekomen om een beweegtuin maken in de wijk. Samen met de wijkvereniging Holtenbroek N.U., Travers Welzijn, WIJZ, de gemeente en de fysiotherapiepraktijken Holtenbroek en de Dobbe is dit idee gerealiseerd. Het is uiteindelijk gelukt om de financiën rond te krijgen door fondsenwerving. De beweegtuin is tot stand gekomen door bijdragen van de Gemeente Zwolle, Stichting de Gasthuizen Zwolle, het Hervormd Weeshuis Zwolle, Rabobank Stimuleringsfonds, Oranje fonds, Skanfonds, Wijkvereniging Holtenbroek N.U., Premie op Actie gemeente Zwolle en zelfs een aantal particuliere sponsoren.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer