Hoogwateroefening Vecht / Alert

Zwolle – Van maandag 3 november tot en met zaterdag 8 november, vindt de ´Hoogwateroefening Vecht / Alert´ plaats. Deze HWO Vecht / Alert heeft plaats op de Overijsselse Vecht tussen Vilsteren (gemeente Dalfsen) en Zwolle. In het oefenscenario van de HWO Vecht / Alert dreigen de dijken ernstig te verzwakken en ook voltrekt zich een ongeval op het water. 

 

grondradar.jpg 

 

Elk najaar oefenen civiele autoriteiten samen met Defensie de bestrijding van rampen en crises. Om zo goed en effectief mogelijk op te treden tijdens een ramp of crisis, is het belangrijk dat alle partijen die bij een ramp of crisis worden ingezet regelmatig oefenen. Dit levert een bijdrage aan de vergroting van de nationale veiligheid en crisisbeheersing in Nederland. Diverse partijen nemen deel aan de HWO Vecht / Alert: Veiligheidsregio IJsselland, Waterschap Groot Salland, Reddingsbrigade Nederland, gemeente Dalfsen, ministerie van Defensie en Rode Kruis Nederland.

Klimaatexperts verwachten dat de Vecht in 2050 zo’n 25 procent meer water moet afvoeren dan nu het geval is. Maatregelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat het Vechtdal droge voeten houdt door sterke dijken en meer ruimte voor de Vecht. Maar desondanks kan het mis gaan. Genoeg redenen om een hoogwatersituatie te beoefenen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dus “Klimaatexperts verwachten dat de Vecht in 2050, 25 procent meer water moet afvoeren dan nu het geval is”, ff snel rekenen 2050 – 2014 = 36 jaar, de klimaatexperts denken ons wijs te kunnen maken
    dat over 36 jaar de Vecht 25% meer water moet afvoeren. De informatie en voorspellingen van de ‘Klimaatexperts’ zijn ongeveer even betrouwbaar als de voorspellingen van de waarzegster op de kermis.
    ‘Klimaatexperts’ heb ik ’t niet zo mee. Ze voorspellen dingen waarvan ze zelf weten dat ’t niet te voorspellen is. Kan ook heel goed helemaal anders zijn.

Reageer