Octopus duikt Wijthmenerplas schoon

Zwolle – Op zaterdagmiddag 25 oktober 2014, van 11.00 tot 15.00 uur, duikt Duikvereniging Octopus uit Zwolle de Wijthmenerplas schoon. Na een drukke zomer liggen er weer veel blikjes, flesjes bier en plastic op de bodem van de Wijthmenerplas. Dat is niet alleen vervelend voor de vissen, de zwemmers, de natuur en de kwaliteit van het water, maar ook voor duikers. “Aan deze opruimactie hebben we allemaal dus wat”, aldus de voorzitter van de duikvereniging Yvette de Smidt.

Duikvereniging Octopus organiseert met grote regelmaat duikevenementen. De Wijthmenerplas is al vaker schoon gedoken door de vereniging. De Smidt: “Het is niet alleen gezellig, maar het is ook nog eens heel effectief. Boven water kan wel heel netjes zijn, maar dat er onder water veel afval ligt, valt niemand op. Daarnaast is het nog gevaarlijk ook. Glasscherven en andere rommel op de bodem kunnen een gevaar vormen voor zwemmers. Vooral onder de brug ligt veel rotzooi.”

Bij deze actie zal een grote groep vrijwillige duikers van Octopus het water in gaan. Het verzamelde afval nemen ze mee in een netje. De beheerder van de Wijthmenerplas zorgt voor afvalcontainers. “Met weinig inspanningen en een goede samenwerking, kunnen we zo een groots effect bereiken”, aldus de Smidt. Duikvereniging Octopus speelt hiermee ook in op de ‘Mooi Schoon-acties’ van de Rova. De Rova roept iedereen op om het zwerfafval op te ruimen. Een opruimactie onder water is extra bijzonder.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Waterskibaan? De banken willen geen geld lenen voor een waterskibaan, wie gaat die skibaan dan financieren? Als je daar je geld instopt zie je je centen nooit meer terug!
    Prima werk van Octopus!

  2. Aan de duikers: pas maar heel erg op met naar de bodem van de Wijthmenerplas gaan. ’t is stikdonker, na een meter of 10 al.
    En ’t is daar 40 meter diep.

Reageer