PEC Zwolle en Van Polen betreuren voorval

Zwolle – Na afloop van de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle heeft Bram van Polen een bal van afstand ongelukkig de tribune ingeschoten. Hierdoor werd een supporter van de club uit Deventer op het hoofd geraakt.  

Zowel Bram van Polen als PEC Zwolle betreuren het incident ten zeerste. Het was absoluut niet Van Polen zijn intentie om iemand te verwonden. De verdediger heeft gisteren direct na afloop van het duel zijn excuses aan de directies van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle aangeboden. Ook neemt Van Polen contact op met het slachtoffer, om zijn verontschuldigingen aan hem te maken. 

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Ach Brammetje, jouw cluppie heeft gisteren met 3-2 gewonnen van de onze.
  Geniet toch lekker van dit eenmalige hoogtepunt voor jullie in dit seizoen i.p.v. de boel hier te dramatiseren.
  Het is overduidelijk een ongelukkige actie van van Polen die voort is gekomen uit frustratie, niet goed te praten, maar wel veel anders dan de doelbewuste provocerende en beschamende ‘brommergebaren’ van die reservedoelman van de Egeltjes vorig seizoen.
  Dat ventje had juist een langdurige schorsing moeten krijgen.

 2. Ja hoor Bram, die bal werd inderdaad uit frustratie weg getrapt. Maar jij denkt dat hij de intentie had, om met die bal een supporter voor zijn kop te schieten, doe normaal.
  En laat de knvb dan ook even kijken naar de supporters van jou cluppie die van alles gooiden naar de spelers van PEC. Kunnen er weer een paar stadion verboden uit gedeeld worden.

 3. Tsjonge boys, wat zijn jullie weinig gewend zeg. Stelletje brave hendrikjes, die achter hun pc het allemaal wel weten, maar in het echue liever de oogjes sluiten en stil zijn. Voetbal (PEC) is emotie, middelmatige burger mannetjes als jullie kennen dat niet.

 4. Gaat de KNVB dan ook even een onderzoekje voeren naar het veelvoudige bespugen en bekogelen, pogingen om het shirtje vast te pakken en slaande bewegingen richting de Zwolse spelers vanaf de tribunes?

  Naar mijn mening komt van Polen nu in aanmerking voor de Nobelprijs, aangezien deze actie nu bewijst dat toch niet iedereen daar in dat kippenhok geheel hersenloos is. Dat is toch wel iets wat niemand ooit had verwacht. Al zal het wel een vrij uniek exemplaar zijn.

 5. Natuurlijk was deze actie niet gericht.
  als deze actie gericht was geweest was er wel een echt slachtoffer gevallen inplaats van zo een ouwe zeurzak die niet weet dat er bij voetbal ook een bal word gebruikt. dus volgende keer veilig thuis voor de buis blijven kijken.;)

 6. S; waarom moet je het slachtoffer in deze een “zeurzak” noemen, de beste man heeft nota bene een zware hersenschudding! Terecht dat PEC Zwolle en Bram van Polen zich dit aantrekken. Is het nu zo moeilijk om een beetje fatsoenlijk op dit soort berichten te reageren?

 7. Eens, Leonardo. Ben zelf fanatiek PECsupporter en juist trots op het hoge fatsoengehalte van ons publiek, uitzonderingen daargelaten. De Stentor heeft ook een artikel waarin staat dat PEC nog een rekening kan verwachten voor vernielingen in het GAE-stadion. Jammer dat sommigen hun frustratie niet kunnen beheersen.

 8. Nou wat een fatsoensnormen. Vitesse supporters worden ons stadion uitgeslagen op de Stentor tribune, op de Fred Patrick tribune wordt er met bier een aanstekers op supporters van de bezoekende clubs, die toevallig bij ons op de FP tribune zitten, gegooid. Hele cafe’s worden gesloopt, regelmatig vechtpartijen bij de supportersclub en Zwolle supporters hebben afgelopen zondag de scheidingswand van het uitvak bij de Eagles zodanig beschadigd dat die uit het lood is komen te hangen. Nou wat een geweldige fatsoensnormen hebben onze Zwolle supporters, denk dat ‘sommigen’ niet meer opgaat. Zwolle heeft gewoon een probleem met zijn supportersgroep, die zoals wel blijkt, veel groter is dan bij clubs als Heerenveen, Heracles, FC Twente en of PSV.

 9. TimK, aan die incidenten gingen provocaties vooraf van de ‘supporters’ die jij noemt. Dat waren geen gezinnen met kinderen die buiten de combi om op de thuisvakken gingen zitten. Beetje stemmingmakerij en reactieuitlokkerij wat je nu doet.

 10. Zwolle heeft gewoon een probleem met zijn supportersgroep, die zoals wel blijkt, veel groter is dan bij clubs als Heerenveen, Heracles, FC Twente en of PSV

  toch nog bij de beste 5 dus 8)

 11. Inderdaad nogal dom van Bram van Polen, maar dit soort dingen gebeurd helaas. Netjes dat hij contact wil zoeken met het slachtoffer, maar ik vraag me ook inderdaad af waarom de knvb dit soort dingen gaat onderzoeken. Laat ze hun tijd voor nuttige dingen gebruiken. De bal vliegt wel eens vaker de tribunes in en ook dan kun je een keer een toeschouwer raken. Opzet is bij zoiets volgens mij nooit in het spel.

 12. ericht door TimK, op 21 oktober 2014 14:00
  Nou wat een fatsoensnormen. Vitesse supporters worden ons stadion uitgeslagen op de Stentor tribune, op de Fred Patrick tribune wordt er met bier een aanstekers op supporters van de bezoekende clubs, die toevallig bij ons op de FP tribune zitten, gegooid.

  Ga jij maar een keer met je PEC shirtje bij de Egels op de tribune zitten, in 020 op vak 410 of in de Grolsch veste achter het doel, krijg je vast door de mensen een biertje aangeboden.

  Zwolle supporters hebben afgelopen zondag de scheidingswand van het uitvak bij de Eagles zodanig beschadigd dat die uit het lood is komen te hangen.

  Misschien kunnen ze de schade compenseren met het slopen van de toiletten en stoeltjes op de uit-tribune vorig jaar door Egels.

 13. Je ziet ook geen donder zolang die scheidingswand er tussen staat.
  Ik vind het helemaal geen gek idee om dat apparaat uit de grond te trekken. Hadden ze wel even moeten overleggen met de egels uiteraard. 😉

  Trouwens hoeveel supportersgroepen zullen het voorwerk voor onze professionele slopers hebben gedaan? Het komt net over nu alsof er een veldslag heeft plaatsgevonden en PEC supporters dat aftandse zooitje hebben verwoest. Dat was duidelijk niet het geval.

  Gloryholes trappen op de toilet van een spiksplinternieuw stadion, dat is iets waar de mennekes uit koekdorp goed in zijn. Voelen ze zich meer thuis bij ons misschien?

  Begrijp me niet verkeerd, schade moet betaald worden, maar waar was dat ding eigenlijk voor nodig? Haal ze in ieder geval aan de veldzijde weg, slaat nergens op zo.
  In het verleden stonden er ‘gewoon’ hele degelijke hekken waar volgens mij nooit een probleem mee is geweest.

  On topic: Is Bram al voor de rechter gesleept? Of door de KNVB geschorst voor 10 duels? Het is nog net geen wereldnieuws heb ik het idee. Dom geneuzel!>:(

 14. Hele cafe’s worden gesloopt, regelmatig vechtpartijen bij de supportersclub

  Aha, hele cafes???
  Voorbeeldjes graag.

  Vechtpartijen bij de supportersclub? Heb je wederom voorbeelden?

Reageer