IPadcafé in Bibliotheek Zwolle

Zwolle – De mogelijkheden van een iPad of Tablet zijn enorm, maar je moet het wel weten. Daarom organiseert Bibliotheek Zwolle iedere laatste maandag van de maand het iPadcafé. Deze maand is het iPadcafé op 27 oktober.

ipad_cafe-bibliotheek-john_van_boven.jpg 

Het iPadcafé is voor iedereen die meer wil weten over de iPad of Tablet, leuke ideeën wil opdoen of op de hoogte wil zijn van de allernieuwste of allerhandigste apps. Samen met andere iPad bezitters gaat men leuke apps ontdekken en ervaringen uitwisselen, onder deskundige begeleiding. Het iPadcafé is op maandagmiddag 27 oktober van 13.00 – 15.00 uur in het café van de bibliotheek aan de Diezerstraat. De toegang is gratis, een (h)eerlijk kopje koffie kan worden besteld bij Coffee-star.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Als ze daar nou eens beginnen met uitleggen dat niet elke tablet een ipad is, en dat je het dus beter tabletcafé kunt noemen…

  Ah ‘Samen met andere iPad bezitters gaat men leuke apps ontdekken en ervaringen uitwisselen’, het is dus alleen voor mensen met een Apple. Jammer.

 2. Grappig, kom ik me zelf tegen. Ik mocht destijds het eerste iPadcafé openen.
  Gelet op de opkomst toen al, voorziet het in een behoefte.

 3. Lijkt me niet meer dan terecht dat het zo heet, Japser. Een echt tablet is een iPad. Er zijn veel klonen welke afgekeken zijn van Apple, maar deze missen het mooie ecosysteem er omheen, log los van de veiligheids- en betrouwbaarheidsvoordelen van echte iPads. Het lijkt me dus niet meer dan terecht om het gewoon bij de echte iPads te houden. Goed initiatief! 😀

 4. Sorry Japser, ik was even vergeten dat ik het niet oneens mag zijn met je, omdat je altijd gelijk hebt. Ik had beter moeten weten!
  Overigens, ik heb nergens iets over “de eerste” gezegd. 😮

 5. Denk, dat ik even langs ga met mijn i-pad van Apple. Begrijp een paar dingen niet en ik hoop, dat ze me daar kunnen helpen en het een en ander uitleggen.

 6. Waarom noem je dan de iPad de enige tablet? Wat heeft die wat alle voorlopers of die erna niet hebben wat het de mastertablet maakt. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de innovatie’s ten opzichte van zijn voorganger waardoor het een revolutionair ipv een evolutionair apparaat is.

  En je mag het best met mij oneens zijn, fijn dat ik het ook met jou oneens mag zijn? Zullen we verder de discussie eerlijk en feitelijk houden?

 7. Tabletcafe was misschien een betere naam geweest inderdaad. Al krijg je dan misschien mensen over de vloer die denken dat het over tabletten gaat.
  .
  Ipads en Android tablets hebben toch deels verschillende apps, nou ja ze komen er vast wel uit.

 8. Als ik Spa blauw bestel, op willekeurig welk terras, dan bestel ik eigenlijk plat mineraalwater. Ofwel, de merknaam is een soort geworden.
  Zo gaat het ook met tablets. Een iPad is dus meer: een tablet. Merk is soort geworden.

 9. Mooi initiatief.

  Hierbij vraag ik me trouwens af hoe het afgelopen is met die gesubsidieerde iPads waar een tijdje terug nogal commotie om was. Is dat veel te dure project nog doorgegaan?

 10. Soort ‘hackcafé’ (hoewel hacken een veel te slechte naam heeft gekregen en totaal niet de lading dekt, beetje hetzelfde als met ipadcafé.) voor tablet en/of ipads is ook een leuk idee. Doe je meteen iets nuttigs met al die rekenkracht en mogelijkheden wat zo’n ding tegenwoordig heeft naast al het standaard gemail, geinternet en gestream. 😀

 11. Zo is het, Mariane. 🙂
  Op die eerste bijeenkomst waren er ook mensen met een ander tablet dan een iPad. Ook die werden geholpen.
  Niks mooiers dan zien dan mensen elkaar helpen om de tablet nog beter te gebruiken.
  Ga een keer kijken, zou ik zeggen.

 12. Ik werk al jaren met Windows tablets en ben daar zeer tevreden over.

  Zeker kijkend naar de doelgroep denk ik dat de naam “tablet café” veel beter was geweest. De mensen die dat onderscheid prima kunnen maken redden zich wel. Het zijn juist de mensen die “ook wel een tablet willen” die dat onderscheid minder kunnen maken. Ik vind het erg jammer om te zien dat dat soort mensen r?cksichtslos naar een iPad geduwd worden.
  Dat betekent trouwens niet dat ik iedereen Windows tablets aanraad. Wat voor mij goed werkt hoeft voor een ander niet de beste oplossing te zijn. Maar ik vind het ook zeker te kort door de bocht om alle andere tablets aan de kant te schuiven en als namaak weg te zetten!

 13. Windows 9, is die al uit dan?

  Heb zelf Windows 10 dev. preview in een VM draaien voor wat testwerk, dacht dat het die versie werd ipv 9. Kan op een tablet weer anders zijn dan.

 14. Nee, Windows 9 is niet uit en komt ook niet uit.

  Windows 10 heb ik ook draaien op een left over laptop. Draait goed en werkt leuk, maar ik moet wel heel erg wennen aan het start menu en dat alles op de desktop draait!

 15. Ben zelf juist erg te spreken over het startmenu in Windows 10! Verder ook aardig wat veranderingen ten opzichte van 8 en 8,1 wat voor mijn gevoel een stuk beter is. Jammer dat een hele zooi apps nog niet werken, maar daar is het ook een preview voor.

  Windows 8 vond ik toch wat te onpraktische eyecandy voor op een desktop/laptop. Op zo’n surface ding lijkt het mij juist wel fijn werken, wie weet schaf ik zo’n ding nog wel eens aan als ik eens een leuke 2ehandse tegenkom.

Reageer