Actie voor verkeersveiligheid bij scholen

Op vrijdagochtend 21 september delen (steun)fractieleden van GroenLinks/DeGroenen op verschillende plekken stickers uit aan kinderen en hun ouders die te voet of met de fiets naar school gaan.

In deze Week van de Vooruitgang geeft heel Nederland groen licht voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik. In Zwolle is het helaas niet tot een autovrije zondag gekomen, maar volgend jaar is er weer een kans, zegt de fractie. Groenlink/DeGroenen hoopt dat Zwolle in 2008 zich zal aansluiten bij andere steden die de autovrije dag aangrijpen om het milieu en auto-gebruik op de agenda te zetten. Er zijn verschillende enthousiaste scholen in Zwolle die meedoen aan de Week van de Vooruitgang. De fractie GroenLinks/DeGroenen is hier blij om. Per fiets en te voet naar school scheelt een hoop autoverkeer. En het heeft grote voordelen voor de kinderen.

Voordelen voor kinderen:

–         Kinderen leren zich zelfstandig te bewegen in het verkeer

–         Het is veiliger bij de ingang van scholen als er geen auto’s zijn die kinderen afzetten

–         Fietsen of lopen naar school is een belangrijk middel in de strijd tegen toenemend overgewicht bij kinderen.

Vrijdagochtend beloont de fractie groenLinks/DeGroenen kinderen en hun ouders die te voet of per fiets naar school komen. Zij krijgen een leuke sticker met als teksten :

IK  BEN EEN HELD WANT IK KOM ZONDER AUTO NAAR SCHOOL

MIJN MOEDER/VADER IS EEN HELD WANT IK KOM ZONDER AUTO NAAR SCHOOL

De fractie GroenLinks/DeGroenen wil met deze actie fietsende en lopende scholieren en hun ouders een hart onder de riem steken: fietsen en lopen naar school heeft namelijk de toekomst.

Op de volgende plekken vindt de stickeractie plaats:

1.      Bij de Krullevaar in Stadshagen        (8.15-8.30)  

2.      En op de pont het Haersterveer      (vanaf ongeveer 7.30 )

3.      Bij De Jenapleinschool in Assendorp (8.15-8.30)     (onder een voorbehoud)

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Gaat bij de Krullevaar dan ook gelijk de politie een bonnen-uitdeel-actie doen voor de massale foutparkeerders in diezelfde straat?
    Elke keer verbaas ik me er weer over dat ouders niet door hebben dat wanneer zij de auto niet in een parkeervak kunnen zetten terwijl de hele boel leeg staat in een straat verder, dat ze een gevaar zijn voor andermans en eigen kinderen…


    Maak melding

Reageer