Kerstpakkettenactie brengt Zwollenaren samen

Zwolle – "De kracht van de Kerstpakkettenactie is dat iedereen in Zwolle kan en mag meedoen. Dat is de insteek van dit stadsproject. Wij willen de verbindende factor zijn in de strijd tegen sociale en materiële armoede. Daarom worden er ruim 800 kerstpakketten gemaakt voor de Voedselbank en dak- en thuislozen in Zwolle. Maar dit kunnen wij niet doen zonder uw hulp", vertelt Jan de Beer. Hij is 1 van de coördinatoren van de actie.

kerstpakketten.jpg 

De Beer: "Gelovig of niet-gelovig, autochtoon of allochtoon, rijk of arm, werkzaam of werkloos: de Kerstpakkettenactie gaat over grenzen heen en brengt mensen samen. Wij bundelen onze krachten om zoveel mogelijk gezonde feestdozen te maken. Zo willen we laten zien dat we zorg en liefde tonen voor sociale minima. Dat er aan hen gedacht wordt en dat in Zwolle elke inwoner telt." De actie wordt aanbevolen door PEC Zwolle, Ambassadeur van de Voedselbanken René Froger, het college van B&W en alle gemeenteraadsfracties. Ga naar www.kerstzwolle.nl en lees de aanbevelingen.

 

Hoe u kunt helpen

In december worden er inzamelingsacties georganiseerd bij 3 Zwolse supermarkten. De Beer: “Als u wilt, kunt u hier 1 of meerdere producten kopen. Deze kunt u gelijk inleveren bij de vrijwilligers van de actie die voor u klaarstaan.” 

De inzamelingsacties vinden plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014. De volgende supermarkten doen mee: Albert Heijn aan de Pijmanstraat 18 (alleen de vrijdag), C1000 aan de Forelkolk 108 en de Jumbo aan de Sellekamp 24. 

Doneer 1 Zwolse euro

Doneer 1 Zwolse euro De Beer roept elk huishouden op om 1 euro te geven. Hij zegt: “Als iedereen een klein beetje geeft, laten we merken dat Zwolle geeft om mensen die het minder hebben. Zo maken wij samen het verschil in onze stad.”

Geef uw fiscaal aftrekbare gift via NL65 RABO 0122 1135 43 ten name van ‘Gereformeerde kerk Zwolle-Zuid’. Vergeet niet bij de omschrijving ‘Kerstpakkettenactie’ te vermelden. 

Sociale media

U helpt ons ook met uw digitale stem. Like ons op www.facebook.com/KerstZwolle en volg ons via www.twitter.com/KerstZwolle. 

Artikel delen:

Reageer