MS Fonds zoekt Zwolse collectanten

Zwolle – Marleen Postma en Erik Riemens coördineren voor het derde jaar de collecteweek van het Nationale Multiple Sclerose (MS) Fonds, die plaatsvindt van 19 tot en met 24 november. "Helaas is het nog niet mogelijk om in Zwolle bij alle voordeuren aan te bellen, omdat we te weinig collectanten hebben", zeggen zij. "Daarom zijn er meer nodig dan de zeventig die we nu hebben."

Op allerlei manieren wordt geprobeerd collectanten te werven. Naast publiciteit is het dankzij de organisatoren van het MS Benefiet ook mogelijk om zondag tijdens het festival en theaterconcert in Zwolle aandacht te vragen voor de collecte. Die actie is bedoeld om collectanten te werven en uiteindelijk om tijdens de collecteweek zoveel mogelijk geld op te halen. "Het collectegeld zal besteed worden aan onderzoek enerzijds en begeleiding, behandelmogelijkheden en training anderzijds. Goed om te weten is dat het Nationaal MS Fonds geen subsidies ontvangt van de overheid en volledig afhankelijk is van donaties, giften en sponsoren", zo verduidelijken de beide coördinatoren.

MS is een slopende ziekte die niet alleen de patiënt raakt, maar ook zijn of haar omgeving. Eén op de duizend Nederlanders krijgt MS. Vrouwen krijgen vaker MS dan mannen. De ziekte is de meest voorkomende invaliderende aandoening onder jongeren in Nederland. Marleen heeft zelf MS, de moeder van Erik overleed aan de gevolgen van die ziekte.

Aanmelden
Wie zich aan wil melden als collectant, kan contact opnemen met Marleen Postma (Zwolle-Noord en Berkum) telefoon: 06-36144641 of m.postma71@gmail.com  of Erik Riemens (Zwolle-Zuid en centrum) telefoon: 06-563813655 of Riemenserik@hotmail.com . In overleg kan de voorkeur van het te collecteren gebied aangegeven worden. Alle hulp is welkom. Voor meer informatie en aanmelden kan ook gekeken worden op www.mscollecte.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer